Zobacz temat - [R214 1.4i 96r] Gdzie można kupić uszczelki do termostatu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 1.4i 96r] Gdzie można kupić uszczelki do termostatu

mango16 - Czw Sty 03, 2008 10:22
Temat postu: [R214 1.4i 96r] Gdzie można kupić uszczelki do termostatu
Cześć i z góry dzięki za pomoc
Mój samochodzik to Rover 214i rok prod 1996 silnik 1.4 8 zaworowy
Ubywa mi płyn chllodzący, prawdopodobnie uszczeliki termostatu są ju ż nadwątlone.
Nigdzie nie mogę ich kupić może znacie miejsca gdzie mogę to dostać.
Są to trzy uszczelki jedna w środku w obudowie termostatu i dwie na zewnątrz jedna od strony silnika druga od strony rury gumowej. :beczy:

donmulanka - Czw Sty 03, 2008 10:32

POPRAW TEMAT BO CIE BEDA UPOMINAC :P
Ja mialem problem z ubywajacym plynem, uszczelke do termostatu cizko dostac musisz kupic termostat ok 40zł wydatek tam jest uszczeleczka powinno byc ok, a jeszcze mozesz miec peknieta delikatnie obudowe termostatu i kiedy silnik sie nagrzeje plastik rozszerzy to cieknie tam, ja wlasnie tak mialem musialem wymienic obudowe termostatu radze Ci ją sprawdz.. u mnie chwilowo dalo sie zakleić poxyliną :) i jezdzi :D czesc juz zamowilem z allegro ta plastikowa obudowe termostatu teraz czekam. a autem daleko sie nie poruszam ale poxylina narazie zdaje egzamin :) (koszt takiej obudowy to ok 270zł w sklepie ja ja zamowilem z rozbitego roverka 214 za 40zł) pozdrawiam

mango16 - Czw Sty 03, 2008 10:59

potrzebuję części 4 i i 7 takie jak na zdjęciu
sTERYD - Czw Sty 03, 2008 11:14

popraw temat na zgodny z zasadami
to są zwykłe oringi, więc na pewno w każdym sklepie z uszczelkami dobiorą bez problemu :cool: