|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Problem z bezpiecznikiem spryskiwaczy
wolft1234 - Pią Sty 11, 2008 16:57 Temat postu: [R416] Problem z bezpiecznikiem spryskiwaczy Witam!
Mam problem nie działają mi spryskiwacze przedniej szyby. Mam Rovera 416 z 97 roku sedan silnik 1.6 16V. Chciałem zobaczyc może bezpiecznik się przepalił. I tutaj lipa bo w instrukcji do tego samochodu niby powinien byc po lewej stronie bezpieczników zaraz za tym przyżądem do wyjmowania ich a wcale go nie ma i się zastanawiam czy coś jest nie tak w instrukcji jest przedstawiony pod numerem 26 a tam nic nie ma. Nie rozumiem tego. Proszę o pomoc
Brt - Pią Sty 11, 2008 16:58
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
wolft1234, jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
sTERYD - Pią Sty 11, 2008 17:10
ale spryskiwacze, to nr 14, a 26 to spryskiwacze reflektorów....
wolft1234 - Pią Sty 11, 2008 17:13
OK jest cały ten bezpiecznik. Ale dalej nic nie działa nawet nie słychac dzwięku chodzących pompek. Płyn nie jest zamarznięty bo sprawdzałem. Jaki może byc inny powód. Pompki padły?
sTERYD - Pią Sty 11, 2008 17:23
pisałeś wcześniej, ze nie działa Ci tylko przód...
najpewniej będzie schylić się, zdjąć plastik nadkola i sprawdzić żaróweczka czy dostają prąd. A może kostki się zsunęły...
jeśli prąd dochodzi, to pompki
jeśli nie to trzeba szukać dziury w kabelkach
wolft1234 - Pią Sty 11, 2008 17:24
i mam jeszcze jeden problem kolo bezpieczników wisza mi jakieś dwa przewody z wtyczkami. jedna zółta mała i druga czarna trochę większa. Wie ktoś może od czego one są?
sTERYD - Sob Sty 12, 2008 11:21
złącza diagnostyczne? to żółte to od srs, jak dobrze pamiętam na dwa piny, a to czarne to obd2, czyli chyba 16
wolft1234 - Nie Sty 27, 2008 19:55
obd2????? A odnośnie srs. Na poczatku jak zapalam silnik świeci się wskaźnik od srs a po chwili gaśnie. Jeśli jest odłączony ten przwód to lampka wogóle nie powinna się zapalać czy się mylę. Jeśli te dwa przewody są odłączone jaka może być tego przyczyna? Niesprawne poduszki i ktoś odłączył aby ukryć wadę?
sTERYD - Nie Sty 27, 2008 20:54
nie
jeśli zapala sie na chwilkę (ok 6 sekund) i gaśnie to jest to normalne działanie kontrolki, wtedy odbywa się samodiagnostyka.
te przewody nie mają być nigdzie podłączone
|
|