|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 25] Rover 25 hamulce tyl
pmolik - Sob Sty 26, 2008 04:51 Temat postu: [Rover 25] Rover 25 hamulce tyl witam
to moj pierwszy post na forum.
Kupilem rover'ka 25 1.6 16V z 1999 roku, wedlug kodu 2000. Moj problem tkwi w hamulcach nie wiem dlaczego ale z przodu mam tarcze lite a nie wentylowane. Moze taka opcja wystepowala nie wiem. nie to jest moim problemem. Z tylu mam bebny. Tylko ze jeden z nich jest ukruszony tzn "ubita" po wypadku jest 1/4 bebna. Chcialem go wymienic ale nigdzie nie moge takiego kupic. Jak ktos sie orientuje co moge zrobic gdzie sprobowac zakupic ten beben moze jego nr seryjny to bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam
arturky - Sob Sty 26, 2008 07:10
witam,
Zaznacz w tytule postu Rover 25 w nawiasy kwadratowe [ROVER 25] ,
a co do sprawy bębna hamulcowego to według katalogu Intercarsa:
TRW AUTOMOTIVE DB4118 LUC DB4118 129,34 zł
nazwa: Bęben hamulcowy opis : LUCAS GDB114 bęben hamulcowy
ROVER 25,45,211-220,414-420 99- producent: TRW AUTOMOTIVE
Średnica bębna hamulcowego: 203,2
Maksymalna wielkośćposlizgu bębna [mm]: 204
Wewnętrza wysokość bębna hamulcowego: 45,5
Ilość otworów: 4
średnica otworu [mm]: 100
Strona zabudowy: oś tylna
do roku prod.: 2004.05
giewu - Sob Sty 26, 2008 08:29
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
pmolik jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
pmolik - Sob Sty 26, 2008 10:58 Temat postu: [Rover 25] Rover 25 hamulce tyl
pmolik napisał/a: | witam
to moj pierwszy post na forum.
Kupilem rover'ka 25 1.6 16V z 1999 roku, wedlug kodu 2000. Moj problem tkwi w hamulcach nie wiem dlaczego ale z przodu mam tarcze lite a nie wentylowane. Moze taka opcja wystepowala nie wiem. nie to jest moim problemem. Z tylu mam bebny. Tylko ze jeden z nich jest ukruszony tzn "ubita" po wypadku jest 1/4 bebna. Chcialem go wymienic ale nigdzie nie moge takiego kupic. Jak ktos sie orientuje co moge zrobic gdzie sprobowac zakupic ten beben moze jego nr seryjny to bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam |
witam
wstawilem w kwadratowe nawiasy [rover 25] mysle ze wystarczy.
dzieki za odp ale juz sprawdzalem w intercarsie i na ten beben u nich trzeba czekac 1miesiac przynajmniej w krakowie.
Moze zna ktos miejsce gdzie mozna taki beben dostac szybciej...
MOze jesli ktos posiada to prosze o numer do aso bo caly czas przebywam w holandii i w sumie mi zalezy na szybkim odbiorze czesci jak bede w domu.
pozdro4all
piter34 - Pon Sty 28, 2008 12:18
pmolik napisał/a: | Moze zna ktos miejsce gdzie mozna taki beben dostac szybciej... |
www.tomateam.pl
pmolik napisał/a: | MOze jesli ktos posiada to prosze o numer do aso bo caly czas przebywam w holandii i w sumie mi zalezy na szybkim odbiorze czesci jak bede w domu. |
Jaki numer do ASO? Po co Ci numer do ASO?
pmolik - Pon Sty 28, 2008 15:21
witam
juz nic nie potrzebuje, znalazlem beben na stronie www.moto-portal.pl. cena 130zł
dzieki wielkie wszystkim za pomoc
pozdro4all
arturky - Pon Sty 28, 2008 18:56
Zatem cena "rynkowa" i problem z bębenkiem rozwiązany
Brt - Pon Sty 28, 2008 19:39
a ile byś czekał w intercars kraków mi na drugi dzień wszystko dowożą w kazdym razie dobrze, że znalezione
|
|