Zobacz temat - [R620] Proszę pilnie o pomoc. Awaria na trasie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Proszę pilnie o pomoc. Awaria na trasie

seyfer - Pon Lut 04, 2008 18:21
Temat postu: [R620] Proszę pilnie o pomoc. Awaria na trasie
Jadąc spokojnie po mieście usłyszałem nagle jakiś stuk blaszki odpadającej( niestety do teraz nie wiem co to było) po chwili pisk w silniku. Zatrzymałem sie od razu i okazało sie ze 2 pasek jest luźny a rolka mało by nie wypadła także... co jest tego przyczyna i czy czeka mnie jakiś kosztowny zabieg żeby przywrócić moja "Czarnule" do stanu użytkowania :beczy: :beczy:

proszę o pomoc :/

przemo285 - Pon Lut 04, 2008 18:24

http://www.allegro.pl/ite...iesel_benz.html
Brt - Pon Lut 04, 2008 18:31

a masz tą blaszkę ?? Ten napinacz mozna tanim sposobem zregenerować. Opisy były kilkukrotnie na forum łącznie z fotkami ;) Koszt to flaszka dla tokarza + costam dla mechanika za poskładanie i założenie ;)
seyfer - Pon Lut 04, 2008 18:34

wlasnie nie mam tej blaszki ;/ mniej wiecej wiem gdzie ja zgubilem ale o tej porze to raczej nic nie znajde a do tego nie mam zielonego pojecia czego szukać .... co do zalatwienia tokarki to nie bedzie problemu jak bedzie potrzeba to nawet laserem sie cos wypali .. tylko narazie nie wiem nawet czego szukac

co do tej zguby w postaci blaszki- przejechalem sie jeszcze przed chwila innym autem i znalazlem coś co moze być owa częścią. Sama rolka jest przy silniku- osunela sie a ja przy ulicy znalazlem slatowe kolko i mam andzieje ze to to. Jak pewnie sie domyslacie po tym co pisze to jestem zielony jesli chodzi o mechanike ale to moja pierwsza stycznosc jesli hcodzi o autko i byłbym wdzieczny za wszelka pomoc. Pozdrawiam serdecznie

Brt - Wto Lut 05, 2008 22:37

tu jest wszystko:
http://forum.roverki.eu/v...hlight=napinacz
;)

seyfer - Sro Lut 06, 2008 19:53

bylem dzisiaj u mechanika. na szczescie byly wszystkie czesci wiec wzieli zlozyli wszystko, nasmarowali , ścisneli prasą i zaklepali na sam koniec. mam nadzieje ze troche to wytrzyma a dla Brt'a wielkie dzieki za pomoc :cool: