Zobacz temat - [R414] Żarówki świateł mijania i drogowe

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Żarówki świateł mijania i drogowe

ray0579 - Sro Lut 27, 2008 14:48
Temat postu: [R414] Żarówki świateł mijania i drogowe
Witam
Pewnie głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi.
Ostatnio pożyczyłem znajomego mojego roverka w dłuższą trasę. Wracał w nocy i jedynie na co klnął to widoczność.
Też zauważyłem,ale mi to zbytnio nie przeszkadza. Jednak zdecydowałem się na wymianę. Nie zaglądałem tam jeszcze i nie wiem czy jest jedna czy 2 żarówki. Widziałem też na allegro H1 i H7 po 100W. Czy ktoś ma takie mocniejsze u siebie, czy to jakiś pic na wodę?
Dziękuje i pozdrawiam

Brt - Sro Lut 27, 2008 15:10

2 żarówki, nie wiem jakie, ale było o tym wiele razy. Nie kupuj tych 100W lup jakieś lepsze o zwykłej mocy. O tym też było ;)
lukasz17 - Sro Lut 27, 2008 20:26

są dwie napewno H7 od mijania a od długich chyba H3 albo H1(nie wiem dokładnie) :wink:
Ale ja mam mijania 100Watt i nie narzekam mam bardzo dobre swiatełka miałem je w zimie i nic sie nie dzialo z kloszami(odpukac :/ )

TomC - Sro Lut 27, 2008 20:40

Wystarczy wejść na stronkę np:
Philips gdzie jest katalog żarówek do różnych modeli.
W R400 mijania to H7 a drogowe H1
Jeżeli fabryka zakłada 55W to montaż mocniejszych żarówek nie wpłynie zbyt korzystnie na zwierciadło i na szkło reflektora też. Zresztą za mocna żarówka jest nie zgodna z przepisami homologacyjnymi reflektora i stanowi zagrożenie oślepienia innych uczestników ruchu jeżeli dochodzi do tego jeszcze źle wyregulowanie reflektorów.

lukasz17 - Sro Lut 27, 2008 20:43

Ciekawe jak kolego sprawdzales :/ ja własnie sprawdzilem i drogowe sa H1 a mjania H7 :lol:

[ Dodano: Sro Lut 27, 2008 20:44 ]
he:D widze ze kolega poprawil :mrgreen: