|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Wilgoć i mokro w bagażniku
marcin_g - Sob Mar 29, 2008 16:40 Temat postu: [R620] Wilgoć i mokro w bagażniku witam serdecznie własnie dziś postanowiłem rozebrac cale obicie bagażnika bo troszke było mokro ale po sciągnięciu tapicerek okazało sie ze to nie troszke a dużo tylko filc wciągnoł wode ,, pomocy'' ktorędy dostaje sie woda
Alpine - Sob Mar 29, 2008 17:14
Prawdopodobnie będą to tylne światla,po prostu uszczelka pomiędzy budą a kloszem nie trzyma.
Tez mialem wode w bagażniku i przyczyną było właśnie to.
Powyciągałem klosze, wytarłem do sucha i przesmarowałem silikonem po uszczelkach. No i kłopot z wodą zniknął.
marcin_g - Sob Mar 29, 2008 17:22
no i dziekuje bardzo w sobotke następno pojade do garażu tak zrobie zobacze czy pomoże jak nie bede szukał innej przyczyny ale z góry wielkie dzieki
NEOSSS - Sob Mar 29, 2008 22:26
Sprawdź też wężyki odprowadzające wodę z szyberdachu czy nie rozeszły się i nie przeciekają, są schowane w tylnych słupkach...
marcin_g - Sob Mar 29, 2008 22:29
oj dzięki kolego ale nie posiadam szyberdachu wiec to jest do wykluczenia
NEOSSS - Sob Mar 29, 2008 22:33
Sprawdź także uszczelkę tuż pod szybą są tam plastikowe spinki które mogą przeciekać, najlepiej lej wodę od góry i patrz któredy leci..
marcin_g - Sob Mar 29, 2008 22:36
o to już możliwe bo dziś patrzyłem i jest tam delikatna szparka ale nie myslałem ze tamtędy może leciec wielkie dzieki ale muszę znależc teraz troszke więcej czasu
[ Dodano: Pon Mar 31, 2008 18:10 ]
No koledzy wielkie dzięki i po punkciku dla was a przyczyno było tak jak napisał Alpine wina lamp juz naprawione zasylikowane uszczelki tylnych lamp no i Neosss również sprawdziłem uszczelki i poprawiłem dzięki wielkie
|
|