Zobacz temat - [R416] Problem z wkręceniem się na obroty

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Problem z wkręceniem się na obroty

klozub - Pon Kwi 14, 2008 16:44
Temat postu: [R416] Problem z wkręceniem się na obroty
Hej mam problem miałem robiona przekładke silnika. Rover nie moze sie wkrecic na obroty. Mechanik mówi ze moze to byc juz jedynie wina pompki paliwa ze nie daje odpowiedniego cisnienia bo reszta wszytsko jest dobrze co wy o tym myslicie ? Silnik jak odpali chodzi ładnie ale bez chwile za chwile zaczyna sie dławić az w koncu gaśnie. Po tym jak krece nie odpala jak wyjme kluczyk uruchomie od nowa usłysze ze pompka poda paliwo auto odpala bez problemu i tak w kólko. Co o tym myslicie ? pozdrawiam
piter34 - Wto Kwi 15, 2008 10:13

klozub napisał/a:
Mechanik mówi ze moze to byc juz jedynie wina pompki paliwa ze nie daje odpowiedniego cisnienia

Sprawdził to empirycznie?

klozub napisał/a:
bo reszta wszytsko jest dobrze

Na jakiej podstawie tak twierdzi?

klozub napisał/a:
Silnik jak odpali chodzi ładnie ale bez chwile za chwile zaczyna sie dławić az w koncu gaśnie.

Objaw może świadczyć o braku odpowiedniego ciśnienia, ale trzeba to sprawdzić, tzn. barometr/ciśnieniomierz wpiąć w odpowiednie miejsce (ciśnienie paliwa powinno być ok. 3 bar).

klozub - Wto Kwi 15, 2008 16:04

W takim pytaniu mozesz mi podowiedziec co to moze byc ? czy uszczelka pod kolektorem ssacym moze powodowac takie problemy ?
piter34 - Sro Kwi 16, 2008 12:15

klozub napisał/a:
W takim pytaniu mozesz mi podowiedziec co to moze byc ?

Napisałem wyżej. Może to być pompa paliwa. Można to łatwo sprawdzić (też napisałem jak).

klozub napisał/a:
czy uszczelka pod kolektorem ssacym moze powodowac takie problemy ?

Szczerze wątpię :roll: