|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Tuning wizualny - Prosba o porade w sprawie fel 17 cali Pilne
dobryziom - Pią Kwi 18, 2008 00:23 Temat postu: Prosba o porade w sprawie fel 17 cali Pilne Mam do kupienia takie fele:
Powiedzcie czy są faje czy odpust bo mi sie spodobały:p a musze podjąć szybko decyzje
Rozmiarowo git 17 cali 7J ET40
xROnx - Pią Kwi 18, 2008 09:26
Generalnie ładne... ale ja np byl wolal oryginalne od MG np
rodi_ - Pią Kwi 18, 2008 10:25
zajefajne
Korczus - Pią Kwi 18, 2008 15:54
Też mi się podobają
To są nówki? jeśli tak to jaka cena za kpl jeśli można spytać
dobryziom - Pią Kwi 18, 2008 16:08
Felgi używane jeden sezon w Holandii co do ceny jutro maja przyjechać to będę negocjował cenę:p
Korczus - Pią Kwi 18, 2008 16:18
Aha Ja tak właśnie też się rozglądam za jakimiś 17' ale chciał bym kupić nowe.
Tylko się zastanawiam jak to jest z tym ET, im większe tym felga bardziej wchodzi w środek czy na odwrót?
Mi takie wpadły w oko http://moto.allegro.pl/it..._17_alufel.html
tylko te na fotkach są na 5 śrub akurat.
dobryziom - Pią Kwi 18, 2008 16:47
nie wiem czy nie lepiej kupić używki w kozak stanie dobrej firmy ale to moje subiektywne zdanie z ET jest tak ze: im większe ET tym felga bliżej wnętrza im mniejsze tym bardziej na zewnątrz
PS. ale że ET podawane jest w mm to czasem nawet nie zauważysz różnicy zwykle większość felg ma ET37/38 jak w R200 jest ET45 czyli różnica na poziomie 7-8mm praktycznie niezauważalne:p
Korczus - Pią Kwi 18, 2008 16:52
No tak tylko używki to bym musiał widzieć, bo tak przez neta już się raz naciąłem, niby delikatne ślady użytkowania, a jedna felga przejechana max po rancie - ja bym tego np. nie nazwał delikatnym śladem. A nówki to wiadomo, jak felga wygląda widzę, a skoro nowa to powinna być w stanie idealnym. Chociaż też bym wolał kupić widząc na oczy.
Nie wiem może wiesz gdzie w wielkopolsce można kupić felgi? to bym się z chęcią przejechał
dobryziom - Pią Kwi 18, 2008 22:43
ja zawsze jak coś kupuje to szukam gdzieś w swoim rejonie max 50km i oczywiście umawiam sie na obejrzenie:) w ciemno takich rzeczy sie nie kupuje
Korczus - Sob Kwi 19, 2008 15:24
No też tak zrobię, jednak felgi to już nie są jakieś tanie rzeczy, żeby kupować w ciemno
Mam tylko pytanie, czy 17 załóżmy 45profil, nie będą tarły przy seryjnym zawiasie? Bo raczej nie planuję go utwardzać, no i wolał bym żeby to nie tylko ładnie wyglądało ale było też praktyczne podczas jazdy...
dobryziom - Sob Kwi 19, 2008 18:10
na serii nie powinny
triesto21 - Wto Kwi 22, 2008 15:41
Alusy są ładne tylko pytanie czy wejdą Ci na koła i nie będą tarły opony
dobryziom - Wto Kwi 22, 2008 15:57
no mam obniżone zawieszenie ale wejść wejdą idzie profil 40... fele już czekają wypolerowane teraz tylko czekam aż dojada oponki jak założę to sie pochwale
|
|