Zobacz temat - [R400] Łamany kluczyk? Dlaczego?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Łamany kluczyk? Dlaczego?

erzetjot - Pią Kwi 18, 2008 06:47
Temat postu: [R400] Łamany kluczyk? Dlaczego?
Witam

Jakoś tego niemoge zrozumieć, skoro immo nie działa na dotyk tego magnesika (ze środka kluczyka) z elementem tapicerki tylko na odległość, to zastanawia mnie jedna sprawa- po co kluczyk do zamka/zapłonu jest wogóle łamany?

A może coś w moim R jest coś nie tak i powinienem łamać kluczyk i gdzieś przykładać. Bo jak narazie zapala mi bez tej czynności.

piotreq - Pią Kwi 18, 2008 07:18

Hmmm a ja myslalem ze immo jest sterowane tylko z pilota a w kluczyku nic nie ma...

A ten lamany kluczyk to tylko po to zeby przypadkiem go nie zlamac w stacyjce czy w zamku jak sie za mocno pociagnie lub uderzy np. kolanem.

String - Pią Kwi 18, 2008 07:26

Dokładnie - kluczyk jest łamany, bo taki jest bajer - ma byc user friendly - jak napisał kolega wyżej. W kluczyku nie ma immo - za to jest w pilocie (o ile dobrze pamietam) - stąd pilot musi byc przy kluczyku, żeby można było auto odpalić.
erzetjot - Pią Kwi 18, 2008 09:55

hmm
Faktycznie tam nie ma magnesu tylko to jest końcówka metalowej części kluczyka :oops:

Troche sie wygłupiłem z tym pytaniem, dzieki za pomoc :mrgreen:

String - Pią Kwi 18, 2008 11:43

Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi.
truten23 - Pią Kwi 18, 2008 21:48

String napisał/a:
za to jest w pilocie (o ile dobrze pamietam) - stąd pilot musi byc przy kluczyku, żeby można było auto odpalić.

co więcej, żeby wyłączyć immo wcale pilot nie musi być przy kluczyku. Może go np wyłączyć ktoś stojący np za autem. Ale kluczyk musi być w stacyjce oczywiście :razz: