|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Łamany kluczyk? Dlaczego?
erzetjot - Pią Kwi 18, 2008 06:47 Temat postu: [R400] Łamany kluczyk? Dlaczego? Witam
Jakoś tego niemoge zrozumieć, skoro immo nie działa na dotyk tego magnesika (ze środka kluczyka) z elementem tapicerki tylko na odległość, to zastanawia mnie jedna sprawa- po co kluczyk do zamka/zapłonu jest wogóle łamany?
A może coś w moim R jest coś nie tak i powinienem łamać kluczyk i gdzieś przykładać. Bo jak narazie zapala mi bez tej czynności.
piotreq - Pią Kwi 18, 2008 07:18
Hmmm a ja myslalem ze immo jest sterowane tylko z pilota a w kluczyku nic nie ma...
A ten lamany kluczyk to tylko po to zeby przypadkiem go nie zlamac w stacyjce czy w zamku jak sie za mocno pociagnie lub uderzy np. kolanem.
String - Pią Kwi 18, 2008 07:26
Dokładnie - kluczyk jest łamany, bo taki jest bajer - ma byc user friendly - jak napisał kolega wyżej. W kluczyku nie ma immo - za to jest w pilocie (o ile dobrze pamietam) - stąd pilot musi byc przy kluczyku, żeby można było auto odpalić.
erzetjot - Pią Kwi 18, 2008 09:55
hmm
Faktycznie tam nie ma magnesu tylko to jest końcówka metalowej części kluczyka
Troche sie wygłupiłem z tym pytaniem, dzieki za pomoc
String - Pią Kwi 18, 2008 11:43
Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi.
truten23 - Pią Kwi 18, 2008 21:48
String napisał/a: | za to jest w pilocie (o ile dobrze pamietam) - stąd pilot musi byc przy kluczyku, żeby można było auto odpalić. |
co więcej, żeby wyłączyć immo wcale pilot nie musi być przy kluczyku. Może go np wyłączyć ktoś stojący np za autem. Ale kluczyk musi być w stacyjce oczywiście
|
|