|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Spoty lokalne - Spot Rover-Klub.cz Jicin 2008.05.10
Pawel_W - Pon Kwi 21, 2008 22:14 Temat postu: Spot Rover-Klub.cz Jicin 2008.05.10 A moze tak na spocik do Czech? Wygrzebałem takie coś http://www.rover-club.net...p?id=5&lang=cze klub roverków w czechach organizuje spot, miasteczko Jicin dojazd z krk 282km http://skocz.pl/krk-jicin można by kolegów z południa zaskoczyć wizytą z polski:)
Brt - Pon Kwi 21, 2008 22:23
dobreeeee kurde musze to przemyśleć chociaz w tym terminie będzie cięzko
walkie - Pon Kwi 21, 2008 22:26
kurde, nie wierze! pasuje mi
[ Dodano: Pon Kwi 21, 2008 23:30 ]
Z wrocławia 179 km
tunka - Pon Kwi 21, 2008 22:49
hmm... może i ja się skuszę... albo już się skusiłam
Tomaszi - Pon Kwi 21, 2008 22:49
Chyba ich raczej nie zaskoczymy bo dostaliśmy od nich zaproszenie. Zdążyłem to tylko przeczytać za chwile maile zniknęły , ale na bank pamietam że przyszło zaproszenie
może by i pojechał ale nie wiem czy z kaską wyrobie w maju...
walkie - Pon Kwi 21, 2008 22:52
na klub poszło?
Tomaszi - Pon Kwi 21, 2008 22:56
tak na klub, tylko było coś tam wtedy, nie wiem czy pamietasz, pisałem że poczte ktoś "kradnie z serwera"
walkie - Pon Kwi 21, 2008 22:59
pamiętam, pamiętam. a winny się znalazł? ja poszukam jakby co.
maciej - Pon Kwi 21, 2008 23:03
Kurde, pojechałbym, ale chyba się nie wyrobię.
Tomaszi - Pon Kwi 21, 2008 23:04
eee chyba się jednak skusimy
zobaczymy ile znajdzie się chętnych.
walkie - Pon Kwi 21, 2008 23:04
przeszukałam, ja nie mam
Maciej, trzymam kciuki
Pawel_W - Pon Kwi 21, 2008 23:56
cos dorzuce jeszcze od siebie na zachęte Jicin to miasto Rumcajsa http://www.eczechy.pl/turystyka/w7craj.htm
Tomaszi - Wto Kwi 22, 2008 06:41
Dokłądnie mówiąc to dostaliśmy zaproszenie zgdzieś w połowie marca od klubu roverclub.cz
Zlot w Jičínie miał się odbyć 10 kwietnia, /maila nie znalazłem/
Z tego co się teraz doczytałem i o ile się nie myle termin ten został przełożony na 10,11.05.2008
Więcej szczegółów oraz program Zlotu czesko-angielskiego (tak mi się wydaje) znajdziecie na tej stronie:
http://www.roverclub.cz/v...anku=2008041701
może ktoś potrafi to przełożyć z ichniego na nasze bo piszą coś o rejestracji, ale nie łąpię do końca o co common?
Pawel_W - Wto Kwi 22, 2008 06:47
Tomaszi napisał/a: | Dokłądnie mówiąc to dostaliśmy zaproszenie zgdzieś w połowie marca od klubu roverclub.cz
Zlot w Jičínie miał się odbyć 10 kwietnia, /maila nie znalazłem/ |
Napisałem maila do Kateriny, organizatorki tego zlotu, mam nadzieje że odpisze po angielskiemu jak tylko bede coś mial wrzuce na forum.
emes - Wto Kwi 22, 2008 08:44
Jeżeli chodzi o mnie, to mi ten termin pasuje Wcześniej widziałem zaproszenie, ale tak jak napisał Tomaszi, było na 10 kwietnia. Jeżeli spot odbędzie się 10 i 11 maja, to myślę że pojadę
violla - Wto Kwi 22, 2008 09:04
Oczywiscie piszemy sie z Mareczkiem na zwiedzanie miasta Rumcajsa
Mialam w tym terminie zaplanowany inny wyjazd z okazji urodzin MaRkA , ale jestem pewna, ze nie bedzie mial mi za zle, ze zmienilam plany
walkie - Wto Kwi 22, 2008 09:11
No to pobalujemy razem
llygas - Wto Kwi 22, 2008 09:12
no i mam dylemat, mój kumpel ma tego dnia święcenia na księdza i powiedziałem że bede hmm....
w sumie to chciałem prosto ze Zlotu letniego jeszcze na 2 -3 dni do Czech pojechać, ale może warto zmodyfikowac plany i pojechac do Rumcajsa....
hmm...
Pawel_W - Wto Kwi 22, 2008 09:35
llygas napisał/a: | no i mam dylemat, mój kumpel ma tego dnia święcenia na księdza i powiedziałem że bede hmm....
|
llygas są czasem ważniejsze rzeczy w zyciu niz roverki.pl (tylko mnie za to nie zlinczujcie)
llygas - Wto Kwi 22, 2008 09:43
Pawel_W napisał/a: | llygas są czasem ważniejsze rzeczy w zyciu niz roverki.pl |
tak, masz racje. Ważniejsze niż roverki.pl są roverki.pl + roverki.cz
na 98% jade
walkie - Wto Kwi 22, 2008 09:50
ahahahhahaha dobre.
llygas - Sro Kwi 23, 2008 07:24
Tomaszi napisał/a: | może ktoś potrafi to przełożyć z ichniego na nasze bo piszą coś o rejestracji, ale nie łąpię do końca o co common? |
poprosiłem kolege z Czech o tłumaczenie i jeszcze dziś bede je miał.
Pawel_W napisał/a: | Napisałem maila do Kateriny, organizatorki tego zlotu, mam nadzieje że odpisze po angielskiemu jak tylko bede coś mial wrzuce na forum. |
odpisała?
Pawel_W - Sro Kwi 23, 2008 07:38
llygas napisał/a: |
Pawel_W napisał/a: | Napisałem maila do Kateriny, organizatorki tego zlotu, mam nadzieje że odpisze po angielskiemu jak tylko bede coś mial wrzuce na forum. |
odpisała? |
Nie odpisała czekam
Viniu - Sro Kwi 23, 2008 07:43
Kurcze... brzmi zachęcająco Taki międzynarodowy zlot to byłoby coś Musze przedyskutować to z małżowinką
kruszon - Sro Kwi 23, 2008 08:48
Ja niestety nie pojadę, ale może koleżanki i kolegów z Czech korzystając z okazji zaprosić na Zlot Ogólnopolski. Daleko mieć nie będą O ile oczywiście zarząd bierze pod uwagę taką możliwość.
Pozdrawiam
emes - Sro Kwi 23, 2008 09:35
kruszon napisał/a: | ale może koleżanki i kolegów z Czech korzystając z okazji zaprosić na Zlot Ogólnopolski. Daleko mieć nie będą O ile oczywiście zarząd bierze pod uwagę taką możliwość |
Pomyślałem o tym, szczególnie ze względu na miejsce zlotu letniego. Problem w tym, że liczba miejsc jest ograniczona i możemy mieć problem z noclegami w ośrodku, w którym będą zorganizowane noclegi. Poza tym, to jest zlot letni Klubu ROVERki.pl, więc tak czy inaczej, nie możemy być organizatorami również dla innych klubów, ale członkowie klubu w Czechach mogą przyjechać jako goście zlotu letniego
Pawel_W - Sro Kwi 23, 2008 11:49
Katerina odpisala:
Of course, You can visit our meeting just for only one day...there is no registration fee, its free!
But initial point and registration will be at parking lot at Kost castle, approx at 9:30. Its few meters near "Podkost" village.
Approx.at 11:30 will be lunch at Hotel Zamecek - pls send me info if you are interest in (for better organisation). Then, we will move together to the hearth of Jicin, Valdstejnske namesti (Valdstejn square).
We are very pleased with Your visit!!
If you have any other question, do not hesitate to contact me.
few links:
http://www.mapy.cz/#x=134...30533_145770369
No to jedziemy: )
poprosze tylko liczbe osób chetnych na lunch, zarezerwujemy sobie czeskie knedle:D
Viniu - Sro Kwi 23, 2008 12:08
To może zróbmy ankietę?? Tak chyba bedzie najprościej...
[ Dodano: Sro Kwi 23, 2008 13:15 ]
Mam tylko małe pytanie co do miejsca (mój angielski jest na poziomie poprzeczki przy skoku w dal więc nie łapię co koleżanka napisała)... bo juz zgłupiałem... Ten link: wskazuje na miejsce spotu??
tommyyogi - Sro Kwi 23, 2008 13:07
Hello nio i oczywiscie ja jestem chetny. Jak i caly wrocław.
Pozdrawiam i do zobaczenia u pepikow
Pawel_W - Sro Kwi 23, 2008 16:51
Zapraszam do ankiety i wpisywania kto z kim jedzie i jakie autka pojadą,
opcja z lunchem jest tyle ważna że Katerina nam zarezerwuje obiadki i nie bedzie na miejscu z tym problemów:) Wjazd na impreze jest free, miło by było gdzieś spotkać sie wczesniej i podjechać calą ekipą, tylko musimy być tam na 9.30 w sobote rano. Ewentualnie można rozważyć nocleg dzien wczesniej.
1. Pawel_W i Tuńka R620Di, wyjazd z krakowa najprawdopodobniej w sobote rano (wczesnie)
2..
Skiba - Sro Kwi 23, 2008 17:04
hmmm .... 10 maja mi nie pasuje ... a może przełożą na 11.05 ?
mundek131 - Sro Kwi 23, 2008 17:16
ja z Pawłem na 98% jadymy, tylko musimy jeszcze zadziałać odrobinę, mamy 112 km
[ Dodano: Sro Kwi 23, 2008 18:21 ]
ojojoj ale mi sie pokickało
216 km tez dobrze, ja juz jadę
emes - Sro Kwi 23, 2008 21:55
Pawel_W napisał/a: | miło by było gdzieś spotkać sie wczesniej i podjechać calą ekipą |
Moim zdaniem to całkiem niezły pomysł. Ale trzeba ustalić trasę, bo będziemy jechali z różnych miejsc
Markzo - Sro Kwi 23, 2008 22:03
niech to wsyzscy diabli wezma 10 maj - wesele, 11 maj-świecenia kumpla na ksiedza..... milej zabawy!
tunka - Sro Kwi 23, 2008 23:00
emes napisał/a: |
Moim zdaniem to całkiem niezły pomysł. Ale trzeba ustalić trasę, bo będziemy jechali z różnych miejsc |
Proponuję się spotkać gdzieś przed granicą po stronie polskiej, przejście graniczne ustalimy później na forum.
MaReK - Sro Kwi 23, 2008 23:10
llygas moze wez kolege ze soba na spot... bo jak my sie tam dogadamy ?
llygas - Czw Kwi 24, 2008 07:19
MaReK napisał/a: | llygas moze wez kolege ze soba na spot... bo jak my sie tam dogadamy ? |
Marek gwarantuje Ci że po czwartym Złotym Bażancie" bedziesz mówił płynnie po czesku....
MaReK - Czw Kwi 24, 2008 07:55
Ja sie boje tej gwarancji... bo moze byc odwrotnie... to oni moga mowic swietnie po polsku, a na drugi dzien czeska prasa napisze jakie to chamstwo przyjechalo z polnocy
llygas - Czw Kwi 24, 2008 08:25
MaReK napisał/a: | Ja sie boje tej gwarancji... bo moze byc odwrotnie... to oni moga mowic swietnie po polsku, a na drugi dzien czeska prasa napisze jakie to chamstwo przyjechalo z polnocy |
hmm... może tak być...
a tak na serio to Marek o której planujecie wyjazd z Wawy? Moja mapa wskazuje 487 km z czasem przejadzu 8 godzin (ale to wyliczenia dla cieżarówek )
MaReK - Czw Kwi 24, 2008 12:42
Nie wiem dokladnie... nie wiem jeszcze jak i ktoredy i czy w ogole... bo to roznie moze w zyciu byc... Logistyka zajmuje sie u nas Violka wiec to jej zadanie
Pozdrawiam,
emes - Czw Kwi 24, 2008 13:40
tuńka napisał/a: | Proponuję się spotkać gdzieś przed granicą po stronie polskiej, przejście graniczne ustalimy później |
Wszyscy jadący z Wrocławia będą przekraczali granicę w Lubawce
llygas - Czw Kwi 24, 2008 13:53
emes napisał/a: | Wszyscy jadący z Wrocławia będą przekraczali granicę w Lubawce |
Myśle że i warszawska ekipa pojedzie też przez Lubawkę.
Początkowo zastanawiałem sie na bardziej turystyczną trasą przez Cieszyn - Ostrave - Opave - Hradec Kralove ale ze względu na wczesną godzine spotkania to raczej jadac turystyczna trasa za duzo nie pozwiedzamy.
emes - Czw Kwi 24, 2008 13:57
llygas napisał/a: | zastanawiałem sie na bardziej turystyczną trasą |
Ale może będziecie mieli okazję pojeździć trochę po Czechach w drodze powrotnej
maciej - Czw Kwi 24, 2008 14:06
Trasa przez Cieszyn jest znacznie, znacznie szybsza - praktycznie do Opavy dwupasmówka i dalej chyba też!
sTERYD - Czw Kwi 24, 2008 14:08
dokładnie. Przez lubawkę to raczej niezbyt szybka trasa... taka górska bardzo
MaReK - Czw Kwi 24, 2008 14:47
Czyli z przygodami moze byc?
Np. na serpentynce jakis lekki poslizg
emes - Czw Kwi 24, 2008 14:59
MaReK napisał/a: | Np. na serpentynce jakis lekki poslizg |
Ale Ty masz chyba kontrolę trakcji
violla - Czw Kwi 24, 2008 19:23
emes napisał/a: |
Ale Ty masz chyba kontrolę trakcji |
W MaRkA MG nie ma kontroli trakcji, podobnie jak szyb otwieranych elektrycznie z tylu
MaReK - Czw Kwi 24, 2008 19:44
Racja. Ale i tak jest fajny jak jest czysty
emes - Czw Kwi 24, 2008 21:05
violla napisał/a: | podobnie jak szyb otwieranych elektrycznie z tylu |
Wiesz jak to jest z Markiem, pewnie nawet na to nie zwrócił uwagi, jak kupował
MaReK napisał/a: | Ale i tak jest fajny jak jest czysty |
Myślę że Twój MG jest fajny nawet jak nie jest czysty Chyba że nie chodziło Ci o samochód?
Tomaszi - Czw Kwi 24, 2008 22:08
klikając w ankietę pisze się na knedle, ale czy pojedziemy razem z -IKS- się dowiemy na tydzień przed, bo tak ma ustawiany grafik /tygodniowo
Pawel_W - Czw Kwi 24, 2008 22:37
emes napisał/a: | tuńka napisał/a: | Proponuję się spotkać gdzieś przed granicą po stronie polskiej, przejście graniczne ustalimy później |
Wszyscy jadący z Wrocławia będą przekraczali granicę w Lubawce |
kraków tez pojedzie przez lubawkę tylko musimy godzinę spotkania ustalić, z lubawki jest 60km na miejsce wiec proponuje 8.30 najpóźniej, gdyż o 9.30 zaczyna sie impreza...
oznacza to tyle że musimy z krakowa wyjechac okolo 3.30-4 nad ranem
Viniu - Pią Kwi 25, 2008 07:11
Co prawda jeszcze do ankiety sie nie dopisałem, ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że do Rumcajsa się nie wybiorę Za to... (dalsza część wpisu w temacie dot. XIII Zlotu)
walkie - Pią Kwi 25, 2008 07:46
emes napisał/a: | Wszyscy jadący z Wrocławia będą przekraczali granicę w Lubawce |
Tam jest beznadziejna droga, jedzie się nią wolno. Proponuję szybszą Wrocław - Świdnica - Bolków - Kamienna Góra - Trutnov - Jicin. Szybciej i szerzej
Pawel_W napisał/a: | raków tez pojedzie przez lubawkę tylko musimy godzinę spotkania ustalić, z lubawki jest 60km na miejsce wiec proponuje 8.30 najpóźniej, gdyż o 9.30 zaczyna sie impreza... |
chryste, musimy byc punktualnie? to ma być przecież przyjemność
MaReK - Pią Kwi 25, 2008 08:21
9:30 to chyba nie problem... lepiej byc wczesniej i ze wszystkimi sie spotkac na wstepie niz pozniej jak juz impreza bedzie trwala
Ja tam jestem za punktualnym przybyciem
maciej - Pią Kwi 25, 2008 08:25
MaReK, Czy Ty chcesz jechać z Wawy i wracać tego samego dnia?
MaReK - Pią Kwi 25, 2008 09:53
Raczej w nocy... a jak nie wydoli mi moj organizm to coz... spimy u Emsa
maciej - Pią Kwi 25, 2008 09:58
Bo ja sobotę mam wolną, a niedzielę nie...
Muszę to jeszcze przemyśleć...
emes - Pią Kwi 25, 2008 12:55
walkie napisał/a: | Proponuję szybszą Wrocław - Świdnica - Bolków - Kamienna Góra - Trutnov - Jicin. Szybciej i szerzej |
Jeżeli chodzi o tą trasę, to przejście graniczne jest właśnie w Lubawce Czy źle Cię zrozumiałem?
MaReK napisał/a: | 9:30 to chyba nie problem... lepiej byc wczesniej i ze wszystkimi sie spotkac na wstepie niz pozniej jak juz impreza bedzie trwala |
Popieram, my chcemy być tam najpóźniej o 9:30. Możemy spotkać się wcześniej, zgodnie z proponowanym spotkaniem w okolicach granicy
MaReK napisał/a: | Raczej w nocy... a jak nie wydoli mi moj organizm to coz... spimy u Emsa |
Najprawdopodobniej my też będziemy wracali tego samego dnia Jeżeli chodzi o nocleg, możemy o tym pomyśleć. Tylko dajcie z violką znać wcześniej
MaReK - Pią Kwi 25, 2008 13:10
emes napisał/a: | Jeżeli chodzi o nocleg, możemy o tym pomyśleć. |
Daj spokoj... zartowalem.
Powinismy dac rade... ew. sobie cos znajdziemy na miescie
Pozdrowki,
emes - Pią Kwi 25, 2008 13:13
MaReK napisał/a: | Powinismy dac rade |
Ale jak coś, to nie ma problemu
walkie - Pią Kwi 25, 2008 13:46
emes napisał/a: | Jeżeli chodzi o tą trasę, to przejście graniczne jest właśnie w Lubawce Czy źle Cię zrozumiałem? |
Nie wiem, ja mało jeżdżę tutaj ale wydaje mi się, że w Kamiennej Górze.
emes napisał/a: | Najprawdopodobniej my też będziemy wracali tego samego dnia Jeżeli chodzi o nocleg, możemy o tym pomyśleć. Tylko dajcie z violką znać wcześniej |
Szkoda, myślałam że pojedziemy na dwa dni albo do Pragi wyruszymy.
llygas - Pią Kwi 25, 2008 13:52
walkie napisał/a: | Szkoda, myślałam że pojedziemy na dwa dni albo do Pragi wyruszymy. |
ja jade na 100% z noclegiem i zwiedzaniem Pragi w niedziele
walkie - Pią Kwi 25, 2008 14:17
llygas napisał/a: | ja jade na 100% z noclegiem i zwiedzaniem Pragi w niedziele |
Mogę jechać z Tobą?
emes - Pią Kwi 25, 2008 14:23
walkie napisał/a: | Nie wiem, ja mało jeżdżę tutaj ale wydaje mi się, że w Kamiennej Górze |
To w takim razie chodziło Ci o granicę w Lubawce.
walkie napisał/a: | Szkoda, myślałam że pojedziemy na dwa dni |
My raczej nie damy rady jechać na 2 dni.
walkie - Pią Kwi 25, 2008 14:26
emes napisał/a: | To w takim razie chodziło Ci o granicę w Lubawce. |
No to dobrze Ja patrzę na jakąś mapę w kalendarzu i Lubawka akurat jest trochę sporo na lewo od Jiicin. Ale to mapa w kalendarzu...
emes napisał/a: | My raczej nie damy rady jechać na 2 dni. |
Czemu?
llygas - Pią Kwi 25, 2008 14:27
walkie napisał/a: | Mogę jechać z Tobą? |
walkie - Pią Kwi 25, 2008 14:30
bosssssko jeszcze Yogi na bank jedzie z nami na 2 dni
emes - Pią Kwi 25, 2008 14:30
walkie napisał/a: | patrzę na jakąś mapę w kalendarzu i Lubawka akurat jest trochę sporo na lewo od Jiicin |
Powinna być raczej na prawo, bo na lewo Lubawka jest od strony Novy Jicin
walkie - Pią Kwi 25, 2008 14:45
To ja mam dokładnie lustrzane odbicie. LoL. Jakby co - nie patrzcie na mapy w kalendarzach Edicy
emes - Pią Kwi 25, 2008 14:48
walkie napisał/a: | To ja mam dokładnie lustrzane odbicie |
To w takim razie jedyna opcja korzystania z takiej mapy, to pod światło.
walkie - Pią Kwi 25, 2008 14:51
haha, albo z lusterkiem
emes - Pią Kwi 25, 2008 14:53
walkie napisał/a: | albo z lusterkiem |
Myślę że tak też może być, ale pod światło łatwiej, bo można sobie do przedniej szyby przykleić.
Tomaszi - Sob Kwi 26, 2008 05:56
Też zastanawiałem się nad dwoma dniami, tylko z tym wolnym Iśki nic nie wiadomo, a nie wiem czy mnie puści na dwa dni samego
Wszystko się wyklaruje tydzień przed, a Prage z przyjemnością byśmy zwiedzili
Pawel_W - Pon Kwi 28, 2008 19:30
Rozumiem że dziesięc obiadków mam rezerwować kusi mnie jeszcze ta praga ale zobacze jak bedziemy czasowo
to kto w kocu jedzie?
1. Tuńka
2. Pawel_W
3. Walkie
4. llygas
5. Viola
6. MaReK
7. tommyyogi
8. emes ?
9. Viniu
10. Tomaszi
no kto jeszcze?
walkie - Pon Kwi 28, 2008 19:51
No ja chyba będę z dwoma osobami. A na pewno z jedną. także...
1. Tuńka
2. Pawel_W
3. Walkie + Orson
4. llygas
5. Viola
6. MaReK
7. tommyyogi
8. emes ?
9. Viniu
10. Tomaszi
emes - Pon Kwi 28, 2008 19:55
Jeżeli chodzi o mnie, to proszę o rezerwację 2 obiadów
Pawel_W - Pon Kwi 28, 2008 20:12
emes napisał/a: | Jeżeli chodzi o mnie, to proszę o rezerwację 2 obiadów |
czyli w sumie 12 obiadków z walkie wlącznie
walkie - Pon Kwi 28, 2008 20:14
Niom, dam znać czy 13 będzie potrzebny
MaReK - Pon Kwi 28, 2008 21:05
Ciekawe jak nas przyjma ?
Szkoda ze musieli wiedziec o nas... z zaskoczenia to zawsze lepiej
Pawel_W - Pon Kwi 28, 2008 21:08
MaReK ja wiem że Ty masz doświadczenie w zaskakiwaniu ale uznalem że lepiej jak sie zapowiemy, niż bedziemy blądzić po okolicy i szukać 12 aut klubu roverki.cz, ich krajowy spot to jak u nas spot rzeszowski
MaReK - Pon Kwi 28, 2008 21:10
Czyli wychodzi na to, ze nas Polakow bedzie tam wiecej niz ich ?
Pawel_W - Pon Kwi 28, 2008 21:11
może nie wiecej ale jakieś 30-40%, jak licze dobrze to wyjdzie od nas 5-6 aut
tunka - Pon Kwi 28, 2008 21:16
no to pięknie
Delegacja w sam raz
Pawel_W - Pon Kwi 28, 2008 21:20
trzeba by sie jakoś oflagować na polsko-czesko + flaga roverki.pl
walkie - Pon Kwi 28, 2008 21:32
No ja właśnie chciałam z zaskoczenia
[ Dodano: Pon Kwi 28, 2008 22:33 ]
Przygotować jakąś plakietkę?
Każdy druknie i przyklei do szybki
Pawel_W - Pon Kwi 28, 2008 21:33
walkie napisał/a: | No ja właśnie chciałam z zaskoczenia |
wiem wiem walkie kobiety zawsze lubią zaskakiwać.....(reszty nie dopisze )
walkie - Pon Kwi 28, 2008 21:44
Pawel_W napisał/a: | wiem wiem walkie kobiety zawsze lubią zaskakiwać.....(reszty nie dopisze ) |
milczenie jest złotem po prostu lubię niespodzianki
emes - Pon Kwi 28, 2008 23:22
MaReK napisał/a: | Ciekawe jak nas przyjma |
Jeżeli nie będziesz przy nich śpiewał Jozin z Bazin, tak jak w restauracji, w obecności kelnera, w Harrachovie, to powinni nas przyjąć gościnnie
Pawel_W napisał/a: | szukać 12 aut klubu roverki.cz, ich krajowy spot to jak u nas spot rzeszowski |
To na ich zlot, oczywiście krajowy, przyjedzie tylko 12 Roverków?
walkie napisał/a: | Przygotować jakąś plakietkę? |
Myślę że to jest całkiem fajny pomysł. Ale fajnie byłoby pomyśleć, żeby było na niej też coś po czesku
Pawel_W - Wto Kwi 29, 2008 05:52
tak patrze na stronke ich klubu i wychodzi nie mniej nie wiecej a 27 aut i 86 ludzików ma przyjechać, no i nasza wspaniała reprezentacja
plakietki dobry pomysł ale może bez wysilania sie na czeski, bo jeszcze jakiś przypal będzie i połamią na nas krzesła w restauracji
walkie - Wto Kwi 29, 2008 06:31
emes napisał/a: | Myślę że to jest całkiem fajny pomysł. Ale fajnie byłoby pomyśleć, żeby było na niej też coś po czesku |
To się wykaż ja mogę napisać tylko smażony syr z hranolkami i tatarsku omacku ale to jakby nie pasuje
llygas - Wto Kwi 29, 2008 08:04
1. Tuńka
2. Pawel_W
3. Walkie + Orson
4. llygas + Aśka
5. Viola
6. MaReK
7. tommyyogi
8. emes ?
9. Viniu
10. Tomaszi
Dla mnie też 2 obiadki
emes napisał/a: | Myślę że to jest całkiem fajny pomysł. Ale fajnie byłoby pomyśleć, żeby było na niej też coś po czesku |
Powiedzcie co tam ma być a ja załatwie tłumaczenie
walkie - Wto Kwi 29, 2008 08:08
llygas napisał/a: | Powiedzcie co tam ma być a ja załatwie tłumaczenie |
Nie mam pomysłu. Emesa pytaj
emes - Wto Kwi 29, 2008 10:40
llygas napisał/a: | Powiedzcie co tam ma być a ja załatwie tłumaczenie |
Jeżeli chodzi o mnie, to może być: emes, Prezes Zarządu Klubu ROVERki.pl Tak poważnie to nie mam pomysłu na plakietkę, może takie coś: goście zlotu, Klub ROVERki.pl? Chodzi mi o to, żeby podkreślić to, żeby pokazać, że podoba nam się ich zlot, poza tym żeby podkreślić, że jesteśmy z Klubu ROVERki.pl
maciej - Wto Kwi 29, 2008 10:44
A nie lepiej po prostu Klub ROVERki.pl bez żadnych dopisków?
emes - Wto Kwi 29, 2008 11:29
maciej napisał/a: | A nie lepiej po prostu Klub ROVERki.pl bez żadnych dopisków? |
Może być też taki napis
llygas - Wto Kwi 29, 2008 11:32
emes napisał/a: | maciej napisał/a:
A nie lepiej po prostu Klub ROVERki.pl bez żadnych dopisków?
Może być też taki napis |
to w takim razie tego chyba tłumaczyć nie bedziemy
emes - Wto Kwi 29, 2008 11:33
llygas napisał/a: | chyba tłumaczyć nie bedziemy |
Myślę że tego nie ma sensu tłumaczyć Ale plakietki będą imienne?
Viniu - Wto Kwi 29, 2008 12:00
llygas napisał/a: | 9. Viniu | Niestety ja odpadam... Wg żonki dla córci to jednak będzie za daleka droga
emes - Wto Kwi 29, 2008 12:16
Viniu napisał/a: | Niestety ja odpadam |
Może przyjedziesz sam? Czy taka opcja raczej nie jest możliwa?
Viniu - Wto Kwi 29, 2008 12:32
emes napisał/a: | Może przyjedziesz sam? Czy taka opcja raczej nie jest możliwa? | Raczej nie wchodzi w grę... Niestety część obowiązków domowych spada na mnie Dobrze, że wspólnie uda nam się do Wrocławia chociaż pojechać..
emes - Wto Kwi 29, 2008 12:34
Viniu napisał/a: | Raczej nie wchodzi w grę |
Tak tylko pytam Ale na zlot letni przyjedziecie?
Viniu - Wto Kwi 29, 2008 12:35
emes napisał/a: | Ale na zlot letni przyjedziecie? | Tak tak.. to już przesądzone Wyjazd na zlot letni to mój prezent imieninowy
emes - Wto Kwi 29, 2008 12:45
Viniu napisał/a: | Wyjazd na zlot letni to mój prezent imieninowy |
To przyjedziecie, przecież nie można odmawiać prezentów Myślę że powinieneś pogadać z cz58y, bo on ma urodziny 31 maja, więc będzie Wam lepiej połączyć imprezy Zakładam, że skoro przyjazd na zlot letni to prezent imieninowy dla Ciebie, to chyba przypomnisz nam o tym w określony sposób?
Viniu - Wto Kwi 29, 2008 13:03
emes napisał/a: | przypomnisz nam o tym w określony sposób? | Plan jest teraz tylko wcielić go w życie
emes - Wto Kwi 29, 2008 13:07
Viniu napisał/a: | Plan jest |
To w takim razie wszystko w porządku Trzymam Cię za słowo
tommyyogi - Wto Kwi 29, 2008 13:40
1. Tuńka
2. Pawel_W
3. Walkie + Orson
4. llygas + Aśka
5. Viola
6. MaReK
7. tommyyogi + ?
8. emes ?
9. Tomaszi
Witam, Jutro dam znac czy jadę z osobą towarzyszącą. Gdyby co to bedzie jeden obiadek więcej;D
Pozatym to wydaje mi sie ze EMES i TOMASZI tez jada z osobami towarzyszacymi;)
emes - Wto Kwi 29, 2008 13:47
tommyyogi napisał/a: | Pozatym to wydaje mi sie ze EMES i TOMASZI tez jada z osobami towarzyszacymi |
Ja jadę z Anią, zrobiłem już rezerwację na 2 obiady ZTCP to Tomaszi będzie wiedział w przyszłym tygodniu co i jak, jeżeli chodzi o wyjazd z żoną
Trzeba zaktualizować listę, bo zrobił się bałagan
thef - Wto Kwi 29, 2008 15:57
walkie napisał/a: | ja mogę napisać tylko smażony syr z hranolkami i tatarsku omacku ale to jakby nie pasuje | To ja ze swojego czeskiego mogę dorzucić "Stanica pro naplowani turistickich bombicek tekutym plynem"
Mam pomysła (choć niestety nie zabiorę się z Wami) jak zrobić mały prezent "czeskim braciom". MaReK, jeżeli nie sprawi Ci to problemu i nie masz nic przeciwko, zgraj na płytę kilka filmów ze spotów i zlotów i zapakuj w ładna czerwono-niebiesko-białą wstążeczkę. Myślę, że to by była dla nich fajna sprawa zobaczyć jak to mniej więcej u nas wygląda
walkie - Wto Kwi 29, 2008 16:29
thef napisał/a: | Stanica pro naplowani turistickich bombicek tekutym plynem" |
A co to znaczy? Przypomniało mi się jeszcze, że miałam kiedyś na serwerze trochę czeskich zwrotów http://walkie.cegla.art.pl/czeski.html
może to? Popil, Poruhal a Smutny.. .
thef napisał/a: | Mam pomysła (choć niestety nie zabiorę się z Wami) jak zrobić mały prezent "czeskim braciom". MaReK, jeżeli nie sprawi Ci to problemu i nie masz nic przeciwko, zgraj na płytę kilka filmów ze spotów i zlotów i zapakuj w ładna czerwono-niebiesko-białą wstążeczkę. Myślę, że to by była dla nich fajna sprawa zobaczyć jak to mniej więcej u nas wygląda |
Zajebisty pomysł A może jednak przyjedziecie?
thef - Wto Kwi 29, 2008 18:59
walkie napisał/a: | thef napisał/a:
Stanica pro naplowani turistickich bombicek tekutym plynem"
A co to znaczy? | Stacja napełniania butli turystycznych
walkie napisał/a: | A może jednak przyjedziecie? |
Niestety, to już przesądzone, że nie damy rady
emes - Sro Kwi 30, 2008 12:07
thef napisał/a: | Mam pomysła (choć niestety nie zabiorę się z Wami) jak zrobić mały prezent "czeskim braciom". MaReK, jeżeli nie sprawi Ci to problemu i nie masz nic przeciwko, zgraj na płytę kilka filmów ze spotów i zlotów i zapakuj w ładna czerwono-niebiesko-białą wstążeczkę. Myślę, że to by była dla nich fajna sprawa zobaczyć jak to mniej więcej u nas wygląda |
To ja napiszę coś, co MaReK już słyszał ode mnie: nie chcę Cię podpuszczać, ale tego nie zrobisz Tak na poważnie, jeżeli znajdziesz chwilę wolnego czasu, to pewnie byliby miło zaskoczeni
llygas - Czw Maj 01, 2008 09:35
Walkie, tommyyogi co robimy z noclegiem? Szukamy czegoś w Jicinie czy w Pradze?
walkie - Czw Maj 01, 2008 09:52
Wczoraj gadałam z tommym ale jeszcze na niczym nie stanęło. O której chciałbyś wybyć z Jicin do Pragi?
llygas - Czw Maj 01, 2008 14:29
Cytat: | O której chciałbyś wybyć z Jicin do Pragi? |
hmm... nie wiem, gdzieś wieczorem. Do Pragi chyba coś około 100 km bedziemy mieli więc tak myśle że jeśli bedziemy mieć zarezerwowany nocleg to możemy nawet późno wyjechać. Zresztą wszystko zależy od atmosfery jaka bedzie na międzynarodowym zlocie.
mundek131 - Czw Maj 01, 2008 21:31
"...juz był w ogródku , już witał się z gąską..." no to świetnie, my przyjedziemy ale popołudniu pod wieczór pewnie się dokulamy, ale zostajemy na noc. Gdzie? pewnie jak nic nie znajdziemy to jakiś zakątek leśny i nasz Sir R. Jak się uda to was znajdziemy , a jak nie to będziemy mieli przyjemna wycieczkę krajoznawczą
Będziemy z Zielonej ok .12-tej dopiero wyjeżdżać (moja połówka z nocki zejdzie i troche w wyrku musi odespać 12h pracy), więc może jak już sie pojawimy w Jicin, to jakos telefonicznie byśmy Was znaleźli!?
Da ktoś nr tel. do kontaktu, z tych co będą do niedzieli, na priv?
...miało być TAK pieknie, a będzie Tak pięknie
[ Dodano: Czw Maj 01, 2008 22:34 ]
P.S. czyli nawet w zwiazku z powyższym, nie śmiem nas dopisywać do listy.
Bo byc 10.05 w Jicin , to bedziemy , ale gdzie wy wtedy bedziecie? hahahaha
emes - Czw Maj 01, 2008 22:52
Tak przy okazji, to mamy już plan wyjazdu na spot? Spotykamy się na trasie?
tommyyogi - Czw Maj 01, 2008 22:54
Hej Emes, Ja sie z Wami spotkam gdzieś na autostradzie na wysokości Kątow wroclawskich - Kostomłot. Wiec na CB bedziemy sie slyszeć
emes - Czw Maj 01, 2008 22:56
tommyyogi napisał/a: | Ja sie z Wami spotkam gdzieś na autostradzie na wysokości Kątow wroclawskich - Kostomłot |
Będziemy zjeżdżali z autostrady w Kostomłotach Może spotkamy się ze wszystkimi za tym zjazdem?
tommyyogi - Czw Maj 01, 2008 23:10
mozna i tak zrobić. A o ktorej wyjezdzany z wrocławia????
emes - Pią Maj 02, 2008 10:34
Myślę że około 6:00, jeżeli mamy być o 8:30 na granicy w Lubawce.
walkie - Pią Maj 02, 2008 11:15
chryste. człowiek się nie wyśpi :<
emes - Pią Maj 02, 2008 11:23
Możemy się umówić na spotkanie w Kostomłotach, za zjazdem z autostrady. W ten sposób możesz nadrobić trochę na autostradzie i pospać dłużej. Tyle że jak patrzę na długość trasy po autostradzie, to dużo dłużej się nie da spać.
Tak przy okazji, tommyyogi, dlaczego Ty nie masz statusu klubowicza?
tommyyogi - Pią Maj 02, 2008 11:26
Heheh nie zaplacilem skladki zaplace na zlocie nio a co do kostomlotow to oki ale po co wyjezdzać o 6 skoro do granicy mamy tylko 120 KM, raczej nie bedziemy jechac az 2,5 h
emes - Pią Maj 02, 2008 11:33
tommyyogi napisał/a: | po co wyjezdzać o 6 skoro do granicy mamy tylko 120 KM, raczej nie bedziemy jechac az 2,5 h |
Problem nie jest w odległości, tylko w jakości drogi. Dojazd do Lubawki, zresztą podobnie jak do Boboszowa, nie jest najlepszy i nie da się tam jechać zbyt szybko. Poza tym na tej drodze jest raczej spory ruch, bo to droga na granicę.
Raczej nie powinniśmy jechać 2,5 godziny. Powinno nam to zająć około 2 godzin. Zaproponowałem wyjazd około 6:00 Myślę że najpóźniej trzeba byłoby wyjechać o 6:30, żeby dojechać do Jicin na 9:30. Nie wiem jak wygląda ta trasa w Czechach, bo nigdy tam nie jechałem.
walkie - Pią Maj 02, 2008 11:33
do Szlarskiej jedzie sie z wroclawia jakies 1,5 h na moj gust. ale moge sie mylic
tommyyogi - Pią Maj 02, 2008 11:36
spoko ja wyjade o 6 z wroclawia i pojade po marte do kątow wroclawskich a potem wjade na A4 i bede lecial na spotkanie w kostomlotach wiec mysle ze o 6.50 bede.
walkie - Pią Maj 02, 2008 11:39
no ok, to mysle ze 7:15 mozemy sie umowic
emes, jak chcesz wyjechac o 6:30 to wyjedz i przyjedz do nas, ruszmy we dwojke spod domu
emes - Pią Maj 02, 2008 11:45
walkie napisał/a: | do Szlarskiej jedzie sie z wroclawia jakies 1,5 h na moj gust. ale moge sie mylic |
Ale o co chodzi ze Szklarską Porębą? Przecież nie jedziemy przez Szklarską Porębę
Ostatnio jechałem ze Szklarskiej Poręby do Wrocławia 1,5 godziny, ale prędkość na drodze 3 oraz 5 to mniej więcej od 120km/h do 150km/h, a na autostradzie 170km/h. Do tego wyprzedzanie nie zawsze tam, gdzie można
walkie - Pią Maj 02, 2008 11:51
emes napisał/a: | Ale o co chodzi ze Szklarską Porębą? Przecież nie jedziemy przez Szklarską Porębę |
o to, że to chyba tez sam kierunek i mniej więcej ta sama odległość, nie?
Pawel_W - Pią Maj 02, 2008 15:34
walkie napisał/a: | chryste. człowiek się nie wyśpi :< |
kochana kraków musi wyjechać około 3 nad ranem wiec nie narzekaj
ale tak patrze co piszecie to może mało godzine czasu na dojazd Lubawka - Jicin? może spotkamy sie o 8.00 w Lubawce
emes - Pią Maj 02, 2008 23:16
walkie napisał/a: | to chyba tez sam kierunek i mniej więcej ta sama odległość, nie? |
Kierunek to może nie jest tak dokładnie, ZTCP to trasa jest taka sama tylko do Bolkowa. Jadąc w 3 samochody nie dojedziemy do Lubawki w 1,5 godziny. Uwierz mi, wracając ze Szklarskiej Poręby naprawdę się spieszyłem, przyznaję, że wyprzedzałem na zakazie wyprzedzania i na wzniesieniach, na dodatek zostałem upomniany przez CB radio Poza tym mam świadka
Pawel_W napisał/a: | może spotkamy sie o 8.00 w Lubawce |
Myślę że to jest całkiem niezły pomysł, bo trzeba kupić winiety, a cała procedura w przypadku tylu Roverków zajmie trochę czasu Chyba że całą drogę z Lubawki do Jicin da się przejechać po drogach bez poplatku
tommyyogi - Sob Maj 03, 2008 15:24
Hello Ze smutkiem muszę oznajmić ze niestety nie pojadę z Wami na zlot do Jicina
Po wczorajszej imprezie nad wodą posiałem gdzieś portfel ze wszystkimi dokumentami.
Pewne jest to ze do 10 nie uda mi się wyrobić nowych dokumentów.
Zycze milej zabawy w Jicinie
Pozdro
HEHE a jednak jadeeee , własnie jakiś czas temu ludz przyszedł do mnie i oddal mi portfel bo go znalazł. Jednak ja to mam szczęście bo już nie raz miałem takie akcje i zawsze portfel wracał do mnie.
Nio wiec Jicin zwiedzimy razem.
Pozdro
emes - Sob Maj 03, 2008 22:31
tommyyogi napisał/a: | Jednak ja to mam szczęście bo już nie raz miałem takie akcje i zawsze portfel wracał do mnie |
Najważniejsze, że wrócił z dokumentami
tommyyogi napisał/a: | wiec Jicin zwiedzimy razem |
Pewnie nie tylko zwiedzimy
tommyyogi - Sob Maj 03, 2008 22:33
emes napisał/a: | Pewnie nie tylko zwiedzimy |
A co planujesz jeszcze robić w Jicinie?????
emes - Sob Maj 03, 2008 22:37
tommyyogi napisał/a: | co planujesz jeszcze robić w Jicinie? |
Zanim będziemy tam cokolwiek robić, będziemy tam jechali wspólnie, w kolumnie Roverków
tommyyogi - Sob Maj 03, 2008 22:51
A to fakt mam nadzieje ze znajdziemy jakis fajny temat na CB
emes - Sob Maj 03, 2008 23:03
tommyyogi napisał/a: | mam nadzieje ze znajdziemy jakis fajny temat na CB |
Pewnie Chyba że będzie jeszcze za wcześnie i nie będzie nam się chciało rozmawiać przez CB radio Ale wątpię, żeby tak było
tommyyogi - Sob Maj 03, 2008 23:05
Jak nie będziecie chcieli gadać to bede Wam robil fotki przez moj nowy szyber zajebiaszczy dach
Tomaszi - Nie Maj 04, 2008 15:35
Ja już wiem, że jadę bz IKS. Prawdopodobnie znajomy się ze mną zabierze. Co do Pragi to nie wiem, się zobaczy jak będzie tak daleko
Czyli lista wygląda jakoś tak:
1. Tuńka
2. Pawel_W
3. Walkie + Orson
4. llygas + Aśka
5. Viola
6. MaReK
7. tommyyogi + Marta
8. emes + Ania
9. Tomaszi + taki jeden
10. ...
11. ...
holerka tylko o której ja mam wstać i wyjechać nooo...
walkie - Nie Maj 04, 2008 18:28
tommyyogi, wyjechałam na dwa dni i juz rozrabiasz?! w piątek byłeś grzeczny!
Tomaszi, obawiam się, że wcześniej niż my.
emes - Nie Maj 04, 2008 19:21
Tomaszi napisał/a: | o której ja mam wstać i wyjechać |
Musisz wstać na tyle wcześnie, żebyś był o 8:00 w Lubawce Chciałbym być punktualnie na spocie w Jicin, żeby nie dołączać do imprezy, która się już zaczęła Czy ktoś, oprócz Marka, też ma taki plan?
walkie - Nie Maj 04, 2008 19:24
emes napisał/a: | Musisz wstać na tyle wcześnie, żebyś był o 8:00 w Lubawce
Tak przy okazji, na którą się w końcu umawiamy i gdzie się spotykamy? |
Chyba zawarłeś odpowiedź na swoje pytanie w pierwszym zdaniu Twojej wypowiedzi,
emes - Nie Maj 04, 2008 19:25
walkie napisał/a: | Chyba zawarłeś odpowiedź na swoje pytanie w pierwszym zdaniu Twojej wypowiedzi |
To było wcześniej, odpisałaś jak edytowałem posta
walkie - Nie Maj 04, 2008 19:27
Acha Ma się to wyczucie
To co, 8 w Lubawce, 6:30 u mnie pod domem?
emes - Nie Maj 04, 2008 19:36
walkie napisał/a: | 6:30 u mnie pod domem? |
To będzie za późno, my wyjeżdżamy z domu o 5:30, najpóźniej 5:45 Możemy się umówić obok Norauto, bo my wyjedziemy przez Muchobór. Dużo lepsza droga
tommyyogi - Nie Maj 04, 2008 19:38
emes chyba ześ sie z koniem na mózgi pozamienial ja wyzezdzam o 6.30 spod domu. jak cos to pojedziemy oddzielnie. Wg mnie 5.30 to stanowczo za wcześnie.
walkie - Nie Maj 04, 2008 19:39
emes napisał/a: | To będzie za późno, my wyjeżdżamy z domu o 5:30, najpóźniej 5:45 Możemy się umówić obok Norauto, bo my wyjedziemy przez Muchobór. Dużo lepsza droga |
emes, pogięło? ostatnio pisałeś o 6 wyjazd. Ile tam jest km do cholerki? Ja dziś z Pokrzywnej koło Głuchołaz dojechałam w 2 h z dwoma postojami przez cholerny rzepak.
emes - Nie Maj 04, 2008 19:43
To może zrobimy tak, jedni chcą jechać na spokojnie, inni chcą się wyspać, po prostu nie dojdziemy do kompromisu, spotkajmy się w Lubawce albo w innym miejscu po drodze i tyle. Ja wolę mieć zapas czasu
walkie - Nie Maj 04, 2008 19:50
emes napisał/a: | To może zrobimy tak, jedni chcą jechać na spokojnie, inni chcą się wyspać, po prostu nie dojdziemy do kompromisu, spotkajmy się w Lubawce albo w innym miejscu po drodze i tyle. Ja wolę mieć zapas czasu |
ej, no nie trzeba szaleć, żeby przez 2 h zrobić 12o km. średnia wychodzi Ci 60 km/h
Ustalmy jakąś wspólną godzinę. Zawsze przecież jeździliśmy razem.
emes - Nie Maj 04, 2008 19:53
Ja liczę 2 godziny na jazdę po trasie. Po prostu wolę mieć zapas czasu, a zależy mi na tym, żeby pojawić się na spocie w Jicin najpóźniej o 9:30
walkie - Nie Maj 04, 2008 19:54
emes napisał/a: | w Jicin najpóźniej o 9:30 |
A co jest o tej 9:30 że nie można byc o 10?
emes - Nie Maj 04, 2008 19:56
walkie napisał/a: | co jest o tej 9:30 że nie można byc o 10? |
Zaczyna się spot Po prostu chcę tam być od początku Myślałem że chcesz wyjechać o 6:30 i być o 8:00 w Lubawce. Ale chyba mieliśmy inne założenia co do tego wyjazdu? Poczekamy na opinię na ten temat innych zainteresowanych wyjazdem. Ja chcę wykorzystać to, że mamy blisko, a jakby nie było, bliżej niż ekipa z Warszawy czy z Krakowa i chcę pojawić się na spocie o 9:30 i tyle
walkie - Nie Maj 04, 2008 20:00
emes napisał/a: | Zaczyna się spot Po prostu chcę tam być od początku Myślałem że chcesz wyjechać o 6:30 i być o 8:00 w Lubawce. Ale chyba mieliśmy inne założenia co do tego wyjazdu? |
No ja jak wyjadę o 6:30 to raczej dojadę do Lubawki na 8. Bez kitu
[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 21:01 ]
A założenie jest zawsze jedno: świetna zabawa!
emes - Nie Maj 04, 2008 20:02
walkie napisał/a: | Bez kitu |
Ale ja nie wątpię, że dojedziesz. My wyjeżdżamy z domu o 5:30-5:45
walkie - Nie Maj 04, 2008 20:05
No spoko. Bez sensu jest ta dyskusja tu i śmiecimy. Jak coś jestem na gadulcu.
emes - Nie Maj 04, 2008 22:09
walkie napisał/a: | Bez sensu jest ta dyskusja tu |
Popieram
MaReK - Pon Maj 05, 2008 10:29
Ja tez myslalem, zeby wyjechac w nocy np. 4:00 i dojechac do wpsolnego miejsca a potem razem na Jicin... ale Violka twierdzi ze konieczny jest nocleg...
walkie - Pon Maj 05, 2008 10:31
MaReK napisał/a: | Ja tez myslalem, zeby wyjechac w nocy np. 4:00 i dojechac do wpsolnego miejsca a potem razem na Jicin... ale Violka twierdzi ze konieczny jest nocleg... |
W pełni ją popieram. Każdy będzie !@!$# jechał na zlot. Totalnie bezsensu.
MaReK - Pon Maj 05, 2008 10:32
Dlaczego? To tylko 3h wczesniej niz wyjscie do pracy w normalny dzien.
Moznaby sie polozyc ciutke wczesniej spac.
Gorzej z powrotem... ale mysle za dalbym rade ten tysiaczek dzwignac.
emes - Pon Maj 05, 2008 10:48
Musimy w końcu ustalić, o której się spotykamy Bo robi się bałagan. Ja proponuję, żebyśmy tam dojechali najpóźniej o 9:30 i taki mam plan
walkie - Pon Maj 05, 2008 11:03
Dojechać każdy chce na 9:30. Ustalmy raczej godzinę wyjazdu
llygas - Pon Maj 05, 2008 11:18
MaReK napisał/a: | Ja tez myslalem, zeby wyjechac w nocy np. 4:00 |
Marek nie za późno? Bedziesz miał 460 km do przejechania w 4 godziny.
maciej - Pon Maj 05, 2008 11:20
Średnia 120 km/h...
Tak to tylko w Niemczech...
MaReK - Pon Maj 05, 2008 11:44
No to 3:00 albo 2:30 zeby bez stresu jechac...
llygas - Pon Maj 05, 2008 11:51
MaReK napisał/a: | No to 3:00 albo 2:30 zeby bez stresu jechac... |
to może mini kolumne zrobimy, bo ja myślałem o 3:00 wyjechac od siebie.
emes - Pon Maj 05, 2008 12:21
MaReK napisał/a: | No to 3:00 albo 2:30 zeby bez stresu jechac |
Będziecie jechali przez Wrocław? Jeżeli tak, to do Wrocławia będziecie jechali około 4 godzin.
maciej - Pon Maj 05, 2008 12:24
emes napisał/a: | Jeżeli tak, to do Wrocławia będziecie jechali około 4 godzin. |
O tej porze to da się zejść do 3:30.
MaReK - Pon Maj 05, 2008 12:33
llygas - a od siebie to znaczy skad?
I gdzie mielibysmy sie spotkac?
walkie - Pon Maj 05, 2008 12:36
maciej napisał/a: | Jeżeli tak, to do Wrocławia będziecie jechali około 4 godzin.
O tej porze to da się zejść do 3:30. |
O tej porze to nawet do 3 h. Radar działa tylko jeden na gierkówce, jeden w Ojsakowie.
llygas - Pon Maj 05, 2008 12:47
MaReK napisał/a: | llygas - a od siebie to znaczy skad?
I gdzie mielibysmy sie spotkac? |
Ja wyjezdzam z Mszczonowa, ( chyba 412 kilometr trasy "8") także możemy sie spotkac gdzieś na trasie.
MaReK - Pon Maj 05, 2008 12:49
Rzuca Cie po tym swiecie... Zamosc, Krakow, Mszczonow... swiatowy czlowiek
llygas - Pon Maj 05, 2008 13:00
MaReK napisał/a: | Rzuca Cie po tym swiecie... Zamosc, Krakow, Mszczonow... swiatowy czlowiek |
hmm... mieskałem jeszcze 3 lata w Wawie....
aż strach pomyśleć co bedzie następne
Wysyłam Ci na priv mój tel wiec jak coś to sie zdzwonimy na trasie.
emes - Pon Maj 05, 2008 13:10
Znalazłem plakat w przystępnej formie na stronie Rover Club CZ
Poza tym znalazłem jeszcze harmonogram:
STRUČNÝ PŘEHLED:
9:30-11:30 registrace na parkovišti u hradu Kost
Cca 11:30-12:00 přesun do hotelu Zámeček, následuje ubytování,oběd,..
Cca 13:30 přesun do Jičína
Cca 14:00 průjezd městem a vjezd na Valdštejnské náměstí
…večer: dle chuti
Zakładam, że rejestracja odbywa się od 9:30 do 11:30? Dodatkowo, obiad od 11:30 do 12:00, to trochę wcześnie, ale wyjedziemy wcześnie, więc pora na obiad słuszna
walkie - Pon Maj 05, 2008 13:29
Cytat: | 9:30-11:30 registrace na parkovišti u hradu Kost |
I po co chcesz być punktualnie na ich rejestracji?
emes - Pon Maj 05, 2008 13:34
walkie napisał/a: | po co chcesz być punktualnie na ich rejestracji? |
Chociażby dlatego, że nie znałem do tej pory harmonogramu oraz dokładnego czasu, w którym można się zarejestrować. Przed chwilą znalazłem tą informację, dlatego napisałem na forum. Wcześniej w tym temacie ktoś pisał, że spot zaczyna się o 9:30.
walkie - Pon Maj 05, 2008 13:37
No spoko. Czyli jak przyjedziemy 30 minut później to nas nic nie ominie
emes - Pon Maj 05, 2008 13:39
Zobaczymy, co o tym myślą ekipy z Warszawy, z Krakowa oraz Tomaszi Czy jedzie jeszcze ktoś z innych miast?
MaReK - Pon Maj 05, 2008 14:00
Ja tez wolabym byc nawet kilka minut przed...
Tak sie zleca i zajma soba i rejestracja i nie bedzie juz takiego wrazenia
walkie - Pon Maj 05, 2008 14:02
MaReK napisał/a: | Ja tez wolabym byc nawet kilka minut przed...
Tak sie zleca i zajma soba i rejestracja i nie bedzie juz takiego wrazenia |
no dobra, to o ktorej?
napisze ktoś w końcu konkret, będę miała tydzień na przygotowanie się mentalne
emes - Pon Maj 05, 2008 14:21
MaReK napisał/a: | Ja tez wolabym byc nawet kilka minut przed |
Ja chyba rzeczywiście pojadę tam wcześniej, żeby być na miejscu powiedzmy o 9:15, w celu zrobienia fajnego wrażenia Tak przy okazji, MaReK, dojedziecie do Wrocławia, w sensie do autostrady, do 6:00?
llygas - Pon Maj 05, 2008 14:41
do osób które planują zostac na noc w CZ:
co myślicie o tym hotelu: http://www.hotel-pariz-jicin.cz/cz/index.asp
emes - Pon Maj 05, 2008 14:44
llygas napisał/a: | do osób które planują zostac na noc w CZ |
Na stronie Rover Club CZ podany jest inny hotel. Może są jeszcze wolne miejsca? Można byłoby się załapać na imprezę integracyjną z Czechami
Cena noclegu w przypadku 2 osób to około 100 PLN. Chyba nie jest aż tak drogo, myślę że to jest całkiem przyzwoity hotel
tommyyogi - Pon Maj 05, 2008 14:47
Ja jestem jak najbeardziej za noclegiem w tym hotelu.
Pokoj z prysnicem dla 2 os 1010 koron.
Pozytywnie
emes - Pon Maj 05, 2008 14:50
tommyyogi napisał/a: | Pokoj z prysnicem dla 2 os 1010 koron |
Ja otworzyłem w wersji zrozumiałego języka i tam było napisane with accessories Tak jak pisałem, myślę że to jest całkiem przyzwoity hotel
tommyyogi - Pon Maj 05, 2008 14:53
Emes a podaj link do tego hotelu co jest prezentowany na stronie Rover Club CZ.
walkie - Pon Maj 05, 2008 17:55
Bardzo mi się hotel podoba. Warto też wziąć śniadanie. 80 koron, wydatek mały a zaoszczędzimy polowania w niedzielny poranek
tommyyogi - Pon Maj 05, 2008 17:57
Walkie ja wyczytalem ze sniadanie kosztuje 360 Kc
Přistýlka se snídaní 360,- Kč
[ Dodano: Pon Maj 05, 2008 18:58 ]
pozatym to wszystkie cyny sa podane ze sniadaniem "Accommodation pricelist with Breakfest year 2008"
[ Dodano: Pon Maj 05, 2008 19:00 ]
Additional bed with breakfest 360,- Kč = sorry pomylilem sie jednak po angielsku bardziej rozumiem, DOSTAWKA ZE SNIADANIEM
walkie - Pon Maj 05, 2008 18:23
MaReK napisał/a: | Dlaczego? To tylko 3h wczesniej niz wyjscie do pracy w normalny dzien.
Moznaby sie polozyc ciutke wczesniej spac. |
Marek, będziesz po całym tygodniu pracy. Jak chcesz tak rób
[ Dodano: Pon Maj 05, 2008 19:27 ]
emes napisał/a: | Na stronie Rover Club CZ podany jest inny hotel. Może są jeszcze wolne miejsca? Można byłoby się załapać na imprezę integracyjną z Czechami |
A Ty w końcu zostajesz na noc czy wracasz?
mundek131 - Pon Maj 05, 2008 19:11
mnie rowniez podoba sie ten hotel ,
ceny przyzwiote i atrakcji w nim wiele, chocby kręgle
MaReK - Pon Maj 05, 2008 20:04
Kurde! Ja juz nie wiem nic...
Violka nie chce jechac w nocy bo sie jej makijaz rozmyje i bedzie rozmemlana po calonocnej podrozy - tez mi argument
Ona chce wyjechac po poludniu w piatek po to aby przenocowac gdzies w okolicach Wrocek lub granica...
Teraz pojawia sie kolejny problem... czy nocowac po spocie u knedlikow i potem Praga czy moze wracac do domu...
Ile osob wraca a ile jedzie zwiedzac? (Czy program zwiedzania bedzie sie roznil od tego co bylo z grupa ze szklarskiej) ?
tommyyogi - Pon Maj 05, 2008 20:11
Hej Marecki. Mysle ze program zwiedzanie będzie lepszy ponieważ w plany wchodzi skalne miasto, Hradczany, mini wieża Eiffla , i jakies tam inne. Mysle za razem sobie jakos zorganizujemy wycieczkę.
pozdrawiam
walkie - Pon Maj 05, 2008 20:17
MaReK napisał/a: | Violka nie chce jechac w nocy bo sie jej makijaz rozmyje i bedzie rozmemlana po calonocnej podrozy - tez mi argument
Ona chce wyjechac po poludniu w piatek po to aby przenocowac gdzies w okolicach Wrocek lub granica...
Teraz pojawia sie kolejny problem... czy nocowac po spocie u knedlikow i potem Praga czy moze wracac do domu... |
Jak chcecie, i nie straszne Wam jedyne 32 m2 to możecie przenocować u nas. Nie ma problemu.
Jeśli chodzi o plan podróży to nie wiem czy nam się będzie opłacało śmignąć do Pragi ale mamy właśnie wspominane Skalne Miasto do zwiedzenia, Jicin i pewnie mnóstwo innych atrakcji.
peter_beny - Pon Maj 05, 2008 21:40
walkie napisał/a: | MaReK napisał/a: | Violka nie chce jechac w nocy bo sie jej makijaz rozmyje i bedzie rozmemlana po calonocnej podrozy - tez mi argument
Teraz pojawia sie kolejny problem... czy nocowac po spocie u knedlikow i potem Praga czy moze wracac do domu... |
Jak chcecie, i nie straszne Wam jedyne 32 m2 to możecie przenocować u nas. Nie ma problemu.
Jeśli chodzi o plan podróży to nie wiem czy nam się będzie opłacało śmignąć do Pragi ale mamy właśnie wspominane Skalne Miasto do zwiedzenia, Jicin i pewnie mnóstwo innych atrakcji. |
Oj jest co zwiedzać Na dodatek brata mam w okolicy , ale będzie sporo pepiczków , oni was pokierują , JA mogę też Pepik jestem
walkie - Pon Maj 05, 2008 21:54
To może przyłączysz się?
MaReK - Pon Maj 05, 2008 22:40
Peter, powiedz nam, jak sie na Polakow mowi u Was ?
I jesli mozesz to zapraszamy - moze bys potlumaczyl... bo jak my sie z nimi dogadamy ?
A jesli nie dysponujesz czasem, to moze... to moze zrobisz mala mapke dla kolegow z zaprzyjaznionego forum i opowiesz co by mozna w kilka godzinek zwiedzic u Was
Pozdrawiam,
mundek131 - Pon Maj 05, 2008 22:41
mnie trzeba bedzie kierowac , bo dojedziemy duzo póxniej, jeden nr tel. mam , ale od przybytku glowa nie boli , chetnie pomoc przyjmę szczególnie jak w miasto wjedziemy
MaReK - Pon Maj 05, 2008 22:49
Zamontuj sobie na ten czas radio CB
mundek131 - Pon Maj 05, 2008 22:53
rewelacyjny pomysł
emes - Pon Maj 05, 2008 23:06
tommyyogi napisał/a: | Emes a podaj link do tego hotelu co jest prezentowany na stronie Rover Club CZ |
Nie jestem pewien, ale to jest chyba Hotel Zamecek
walkie napisał/a: | A Ty w końcu zostajesz na noc czy wracasz? |
Jeszcze nie wiem, ale tak jak mówiłem, najprawdopodobniej wracamy w sobotę.
MaReK napisał/a: | Ile osob wraca a ile jedzie zwiedzac? |
My nie jedziemy do Pragi
Pawel_W - Pon Maj 05, 2008 23:31
widze że planujecie ładne zwiedzanie, generalnie planowaliśmy jechać na jeden dzień ale gdyby okazalo sie że warto zostać to i Kraków zostanie, wszystko jeszcze zależy od tego czy Tuńka wyzdrowieje, bo jeśli nie to odpuszczamy.
Jeśli chodzi o hotel na miejscu to może Katerina nam coś zorganizuje, tylko musial bym wiedzieć ile osób chce zostać na niedziele, w sumie to miateczko turystyczne wiec jakaś agroturystyka na pewno sie znajdzie, wtedy bylo by i tanio i przyjemnie
jeszcze pytanko czy na pewno trzeba liczyć 4h z Wrocka do Lubawki? Przecież to 107km ... a w sobote rano nie spodziewal by sie korków...
ile czasu trzeba liczyć na Kraków - Wrocław? wychodzi mi tutaj około 280km wiec 3h myśle maksymalnie jechać..
jeszcze odnośnie godziny spotkania na miejscu w Lubawce, zgadzam sie z Markiem że warto by być na miejscu około 9.15 żeby dobre wrażenie zrobić, no chyba że przyjechać około 10.30 kiedy juz cześć osób będzie zarejestrowana i wtedy piękny wjazd decyzje zostawiam władzom klubu
emes - Pon Maj 05, 2008 23:34
Pawel_W napisał/a: | jeszcze pytanko czy na pewno trzeba liczyć 4h z Wrocka do Lubawki? |
Ale my liczymy 2 godziny na przejazd z Wrocławia do Lubawki
Tomaszi - Wto Maj 06, 2008 07:06
Pawel_W napisał/a: | ile czasu trzeba liczyć na Kraków - Wrocław? wychodzi mi tutaj około 280km wiec 3h myśle maksymalnie jechać.. | ja jade do wrocka około 1.15h do kraka 1.5h w tym dojazd/zjazd z A4, tak że 3h do wrocka to chyba max.
Z wro do Lubawki 2h, to żeby być na 8.00 musiałbym wyjechać koło 4.30 od siebie, a około 5.00 czekał bym na krk na autostradzie jakoś tak to widzę... albo nawet o te 0.5h wcześniej... masakra jak patrzę na te godziny to aże mi się spać chce
no a tak patrząc na map24 to wyliczyło mi z Kędzierzyna-Koźla
220.36 km/02:52h do Lubawki i 291.11 km/04:38h km do Jicina
walkie - Wto Maj 06, 2008 07:16
Pawel_W napisał/a: | jeszcze pytanko czy na pewno trzeba liczyć 4h z Wrocka do Lubawki? Przecież to 107km ... a w sobote rano nie spodziewal by sie korków... |
pewnie że przesada. My z tommyogi planujemy się spotkać w Kostomłotach (zjazd z A4) o 7.
Pawel_W napisał/a: | ile czasu trzeba liczyć na Kraków - Wrocław? wychodzi mi tutaj około 280km wiec 3h myśle maksymalnie jechać.. |
teoretycznie tak, i myślę że wcześnie będzie i powinno się udać jednak zawsze warto wziąć poprawkę na jakiegoś zamulającego tira na katowickiej
llygas - Wto Maj 06, 2008 11:15
walkie napisał/a: | Bardzo mi się hotel podoba. Warto też wziąć śniadanie. 80 koron, wydatek mały a zaoszczędzimy polowania w niedzielny poranek |
Ja sie zdecydowalem i już zrobiłem tam rezerwacje.
walkie - Wto Maj 06, 2008 11:34
Szkoda że nie mówiłeś, zrobilibyśmy hurtem?
llygas - Wto Maj 06, 2008 11:48
a jakoś tak mnie naszło i zrobiłem rezerwacje,
xROnx - Wto Maj 06, 2008 16:24
Ogłaszam naszą(moją i Izy) chęć przyjazdu do Rumcajsa. Mundi mnie namowiła
jeszcze to tylko zależy od tego cz na uniwerku uda mi sie załatwić wszystko rano(zawsze się udawało) No i przydalo by sie zarezerwowac pokoj 2os z myjnią w tym hotelu .... ale jak tu sie dogadac po czesku
MaReK - Wto Maj 06, 2008 20:04
To my tez chcemy zostac... wiec niech ktos robi rezweracje i dla nas
walkie - Wto Maj 06, 2008 21:07
Ja nie wiem czy pojadę
Byłam przed chwilką w solarium, czekałam na Anię i czytałam Elle. Doszłam do horoskopu, przeczytałam i zamarłam. Jak byk było napisane - po 9 maja nie brać udziału w wyścigach samochodowych i uważać na kręgosłup.
Wlazłam na wp, żeby sprawdzić te wróżki i co....
http://horoskop.wp.pl/kat...iennytarot.html
załamałam się
xROnx - Wto Maj 06, 2008 21:26
walkie napisał/a: | załamałam się |
chyba nie wierzysz w takie dziwactwa jak horoskop?
[ Dodano: Wto Maj 06, 2008 22:37 ]
anyway. kurde "napalilem" sie na ten wyjazd a bez noclegu bedzie lipa. tym bardziej ze w tym hotelu warunki sa ok i cena kusząca nawet....
tommyyogi - Wto Maj 06, 2008 21:45
xROnx, nie martw sie , nocleg sie zawsze zalatwi wiec spoko , ja jade w ciemno
Poozdro
walkie - Wto Maj 06, 2008 21:47
a czemu nie zarezerwujemy pokoi tam? chyba kumaja angielski?
[ Dodano: Wto Maj 06, 2008 22:48 ]
xROnx napisał/a: | chyba nie wierzysz w takie dziwactwa jak horoskop? |
czasem wierze
xROnx - Wto Maj 06, 2008 21:56
walkie napisał/a: | a czemu nie zarezerwujemy pokoi tam? chyba kumaja angielski? |
...probowalem zarezerwowac ale w kolejnych krokach jest coraz wiecej wyrazow po czesku niz po angielsku...
tommyyogi napisał/a: | nocleg sie zawsze zalatwi wiec spoko , ja jade w ciemno |
ale ja tak nie lubie....
[ Dodano: Wto Maj 06, 2008 22:57 ]
walkie napisał/a: | czasem wierze |
widzisz. w zeszlym roku w lipcu czytalem tak z ciekawosci horoskop na najblizszy tydzien i bylo napisane zebym nie zawieraz zadnych umow i nie robil wiekszych zakupow... i co? dwa dni pozniej kupilem Rovera
emes - Sro Maj 07, 2008 09:17
tommyyogi napisał/a: | ja jade w ciemno |
My też jedziemy w ciemno
jasiu87 - Sro Maj 07, 2008 09:30
xROnx napisał/a: | probowalem zarezerwowac ale w kolejnych krokach jest coraz wiecej wyrazow po czesku niz po angielsku... |
rozmawiaj po Polsku na pewno zrozumieją
walkie - Sro Maj 07, 2008 09:42
Może Ilygas nam zarezerwuje? Łukasz, mógłbyś?
xROnx - Sro Maj 07, 2008 09:49
jasiu87 napisał/a: | rozmawiaj po Polsku na pewno zrozumieją |
heh kiedys juz to przerabialem. chcialem kupic plyte CD fajnej kapeli z czech na stronie oficjalnej zespolu byl podany mail napisalem po polsku prostymi slowami... do dzisiaj nic nie zalatwilem
llygas - Sro Maj 07, 2008 10:00
walkie napisał/a: | Może Ilygas nam zarezerwuje? Łukasz, mógłbyś? |
Drogie ludziki.... Wolałbym nie rezerwowac dla wszystkich, ponieważ nie wiem kto je śniadanie kto nie, kto z kim itp... a jak komus śniadania nie zamówie... a Polak jak głodny to zły...
Wiec podam krok po kroku instrukcje rezerwowania:
1) otwieramy stronke: http://www.hotel-pariz-jicin.cz
2) klikamy na brytyjską flage i mamy bardziej cywilizowany jezyk
3) podajemy date przyjazdu
4) ilość osób dorosłych (dospely)
5) klikamy continue
6) wybieramy rodzaj pokoju
a) opcje są 2 i 3 łóżkowe z prysznicem lub bez
b) wybieramy opcję karmienia (śniadanie, itp.)
7) podajemy imie, nazwisko, telefon, mail
klikamy continue
9) pojawia sie podsumowanie rezerwacji z cenami
10) klikamy finish
11) czekamy na maila z potwierdzeniem i numerem bookingu
marcel_n - Sro Maj 07, 2008 13:51
Jeżeli załoga Rovera 600 za sterami Pawła_W nie rozmyśli się i zgarnie nas (mnie i małżonkę) z Zabrza to również zawitamy na czeskim spocie
walkie - Sro Maj 07, 2008 14:13
llygas napisał/a: | 1) otwieramy stronke: http://www.hotel-pariz-jicin.cz
2) klikamy na brytyjską flage i mamy bardziej cywilizowany jezyk
3) podajemy date przyjazdu
4) ilość osób dorosłych (dospely)
5) klikamy continue
6) wybieramy rodzaj pokoju
a) opcje są 2 i 3 łóżkowe z prysznicem lub bez
b) wybieramy opcję karmienia (śniadanie, itp.)
7) podajemy imie, nazwisko, telefon, mail
klikamy continue
9) pojawia sie podsumowanie rezerwacji z cenami
10) klikamy finish
11) czekamy na maila z potwierdzeniem i numerem bookingu |
a jak jest pokój z jednym łóżkiem dwuosobowym z łazienką i śniadanie?
llygas - Sro Maj 07, 2008 14:54
walkie napisał/a: | a jak jest pokój z jednym łóżkiem dwuosobowym z łazienką i śniadanie? |
nie mam blaaaaaaaaadego pojęcia.
walkie - Sro Maj 07, 2008 15:01
no i ja właśnie też nie a to chcę zarezerwować
llygas - Sro Maj 07, 2008 15:13
walkie napisał/a: | a jak jest pokój z jednym łóżkiem dwuosobowym z łazienką i śniadanie? |
Walkie to będzie: "pokoj s manželskou postelí a snídaněmi."
I kto jest the beściak?
walkie - Sro Maj 07, 2008 15:21
Ti
MaReK - Sro Maj 07, 2008 15:39
Bierzeicie sniadanie?
xROnx - Sro Maj 07, 2008 15:51
llygas napisał/a: | Walkie to będzie: "pokoj s manželskou postelí a snídaněmi." |
tylko dlaczego tego nie ma wypisanego w opcjach? tylko jest:
dvolozkovy superior
dvolozkovy superior s pristylkou[2+1]
...rozumiem ze tylko te opcje maja wersje z łazienką? (oczywiscie pomijam pojedyncze łóżko i opcje gdzie jest wyraz "bez" )
walkie - Sro Maj 07, 2008 16:59
ja nic nie kumam z tych pepików. tak blisko a jężyk mają totalnie odjechany.
MaReK napisał/a: | Bierzeicie sniadanie? |
tak, nie wiem jak funkcjonuje Jicin i czy będzie można coś upolować rano. Śniadanie tu jest tanie a zestawy sympatyczne.
[ Dodano: Sro Maj 07, 2008 18:03 ]
co to jest - sprobuje przepisac .... prislusenstvi ?
xROnx - Sro Maj 07, 2008 17:13
walkie napisał/a: | co to jest - sprobuje przepisac .... prislusenstvi ? |
wczoraj z rozpacza szukalem slownika czesko polskiego i akurat ten wyraz byl oznaczal on wyposazenie ale co oni maja na mysli piszac wyposazenie.
tommyyogi - Sro Maj 07, 2008 17:34
A wiec ostateczna lista uczestników wygląda tak:
1. Tuńka LUNCH
2. Pawel_W LUNCH
3. Walkie + Orson LUNCH x2
4. llygas + Aśka ????????????
5. MaReK + Viola LUNCH x2
6. Emes + Ania LUNCH x2
7. tommyyogi + ? LUNCH
8. Tomaszi + taki jeden ???????
9. xROnx + Iza LUNCH x 2
10. Marcel + Marta ????????????
11. mundek131 ???????????
12...
* ??? - te osoby ktorę mają zamiast "LUNCH" znaki ??? to znaczy ze muszą sie okreslić czy chce Lunch czy nie ponieważ ja nie wiem.
Pozdrawiam
walkie - Sro Maj 07, 2008 18:31
ja zarezerwowalam jeden pokój, podwójne łóżko to mi wyskoczyło że dwie osoby w dwóch różnych pokojach
mundek131 - Sro Maj 07, 2008 18:34
ja jade z moim Pawłem i mam juz rezerwacje, ale o której ten lunch ma byc?
[ Dodano: Sro Maj 07, 2008 19:35 ]
bo my ok 15tej najszybciej sie zjawimy
tommyyogi - Sro Maj 07, 2008 18:35
o 11 jest LUNCH
mundek131 - Sro Maj 07, 2008 18:36
XRonX , a ty októrekj w koncu bedziesz jechał?
walkie - Sro Maj 07, 2008 18:39
Czy ktoś może mi powiedzieć ile osób zostaje tam na noc?
mundek131 - Sro Maj 07, 2008 18:40
no tak własnie czytałam, wiec my bez LUNCHU
[ Dodano: Sro Maj 07, 2008 19:41 ]
my z Pawłem mamy juz rezerwacje i zostajemy w Paryżu
tommyyogi - Sro Maj 07, 2008 18:42
oki
1. Tuńka LUNCH
2. Pawel_W LUNCH
4. llygas + Aśka ??????????
6. Emes + Ania LUNCH x2
7. tommyyogi + ? LUNCH
8. Tomaszi + taki jeden ?????
9. xROnx + Iza LUNCH x 2
10. Marcel + Marta ??????????
11. mundek131 + ta druga lepsza połówka BEZ LUNCH-u
12...
mundek131 - Sro Maj 07, 2008 19:00
ja przepraszam dlaczego mojej połówki sie nie liczy
[ Dodano: Sro Maj 07, 2008 20:01 ]
kurde, nawet "taki jeden" jest a gdzie mój "jeden"
tommyyogi - Sro Maj 07, 2008 19:02
Przepraszam mundi , mam nadzieje ze wybaczysz
mundek131 - Sro Maj 07, 2008 19:04
jak go dopiszesz to bedzie git
tommyyogi - Sro Maj 07, 2008 19:05
A jak ma na imię ta Twoja 2 polowka????
walkie - Sro Maj 07, 2008 19:07
Paweł
xROnx - Sro Maj 07, 2008 19:08
niestety ja z Iza odpadamy miłej zabawy zycze wam wszystkim. pozdrówcie Rumcajsa, Cypiska i .... tą jak jej tam było....
tommyyogi - Sro Maj 07, 2008 19:10
kolejna zmiana
1. Tuńka LUNCH
2. Pawel_W LUNCH
4. llygas + Aśka ????????
6. Emes + Ania LUNCH x2
7. tommyyogi + ? LUNCH
8. Tomaszi + taki jeden ???
9. Marcel + Marta ????????
10. mundek131 + Pawel BEZ LUNCH-u
11...
12...
Pawel_W - Sro Maj 07, 2008 19:30
[quote="tommyyogi"]kolejna zmiana
(...)
/[quote]
to ja wstepnie zarezerwuje około 20 obiadków, przy takiej grupie musze zarezerwować a że wiecej, a nóz sie ktoś skusi na dwa
walkie - Sro Maj 07, 2008 19:32
xROnx napisał/a: | niestety ja z Iza odpadamy miłej zabawy zycze wam wszystkim. pozdrówcie Rumcajsa, Cypiska i .... tą jak jej tam było.... |
xROnx, bez kitu - już jesteście zapisani i jedziecie
emes - Sro Maj 07, 2008 19:36
xROnx napisał/a: | niestety ja z Iza odpadamy miłej zabawy zycze wam wszystkim. pozdrówcie Rumcajsa, Cypiska i .... tą jak jej tam było |
Jak to nie przyjedziecie? Nie ma w ogóle gadania, musicie przyjechać i koniec i już
marcel_n - Sro Maj 07, 2008 19:38
tommyyogi napisał/a: | 1. Tuńka LUNCH
2. Pawel_W LUNCH
4. llygas + Aśka ??????
6. Emes + Ania LUNCH x2
7. tommyyogi + ? LUNCH
8. Tomaszi + taki jeden ?
9. Marcel + Marta LUNCH x2
11...
12... |
emes - Sro Maj 07, 2008 19:46
Lista się powiększa Właśnie, marcel, przyjedziecie lodówką?
mundek131 - Sro Maj 07, 2008 19:49
Walkie -
jak ten obiad po południu , to my tez chcemy
marcel_n - Sro Maj 07, 2008 19:49
emes napisał/a: | marcel, przyjedziecie lodówką? |
Nie tym razem emes. Przyjedziemy z Pawłem_W i jego wesołą załogą.
emes - Sro Maj 07, 2008 19:51
To w końcu co będzie zamawiał Paweł_W, lunch czy obiad?
walkie - Sro Maj 07, 2008 19:53
mundek131 napisał/a: | Walkie - |
z czechem się dogadałam zarezerwowaliśmy z tommym 2 x 2os i 1 x 1 x os. Spią w nich, emesy, tommy i orsony
obiadek mundi jest o 11.
mundek131 - Sro Maj 07, 2008 20:00
no jak "OBIAD" jest tez o 11, tak jak LUNCH no to po drodze sobie cos wszamamy i , NIE zapisujemy sie na obiad
MaReK - Sro Maj 07, 2008 20:33
Walkie dzwonilas tam? Czy moze zarezerowalas przez strone www?
mundek131 - Sro Maj 07, 2008 21:04
i dzwoniła i on-line haha
a propos: gdzie sie kupuje-nabywa winiete na exresówke Czeską?
xROnx - Sro Maj 07, 2008 21:07
mundek131 napisał/a: | a propos: gdzie sie kupuje-nabywa winiete na exresówke Czeską? |
na najblizszej stacji benzynowej... oczywiscie czeskiej
MaReK - Sro Maj 07, 2008 21:10
My mamy z tym wybitne problemy... on-line nie ma tego co chcemy.
Po wybraniu angielskiej wersji mamy po czesku napisy
xROnx - Sro Maj 07, 2008 21:13
MaReK napisał/a: | Po wybraniu angielskiej wersji mamy po czesku napisy |
ale odkrylem pewna prawidlowosc. np przy wybieraniu pokoju jak dluzej przytrzymasz kursor myszki w opcji to rozwinie ci sie napis po engliszowemu. to taka ciekawostka...
MaReK - Sro Maj 07, 2008 21:16
No tak ale nie ma napisane z przysznicem bez z lazeinka czy cos w tym rodzaju...
Ja chce 2os. z lazienka !@!$#!
Pozdrawiam,
xROnx - Sro Maj 07, 2008 21:18
MaReK napisał/a: | Ja chce 2os. z lazienka *k#$#*! |
jesli chcesz pokoj z lazienka to wybierasz opcje z napisem "superior" czy jakos tak
MaReK - Sro Maj 07, 2008 21:42
No juz wiem... Wiolka sobie poradzila... zobaczymy co tam bedzie na miejscu
Btw. dlaczego to niby masz nie pojawic co?
xROnx - Sro Maj 07, 2008 21:47
MaReK napisał/a: | Btw. dlaczego to niby masz nie pojawic co? |
Zajszło pewne nieporozumienie. bylem święcie przekonany ze jedziemy jednym R z Mundi jednak nie wobec tego koszty dla mnie sa za duze jak na jazde swoim R a jeszcze ogolnopolski nie bawem wiec $$$ trzeba zbierac na zabawe po pachy
ot co.
walkie - Sro Maj 07, 2008 21:52
MaReK napisał/a: | No juz wiem... Wiolka sobie poradzila... zobaczymy co tam bedzie na miejscu
Btw. dlaczego to niby masz nie pojawic co? |
Mi wyszła jakaś dziwna rezerwacja i musieliśmy dzwonić tam. Czech nie znał angielskiego. A ja nie wiedziałam jak jest łazienka o czesku. Oboje się popłakaliśmy ze śmiechu
llygas - Czw Maj 08, 2008 07:16
1. Tuńka LUNCH
2. Pawel_W LUNCH
4. llygas + Aśka LUNCH x2
6. Emes + Ania LUNCH x2
7. tommyyogi + ? LUNCH
9. Marcel + Marta ??????
11...
12...
i my 2 x LUNCH
marcel_n - Czw Maj 08, 2008 09:31
Muszę powtórzyć wpis bo kolega llygas chce nas zostawić bez lunchu
1. Tuńka LUNCH
2. Pawel_W LUNCH
6. Emes + Ania LUNCH x2
7. tommyyogi + ? LUNCH
9. Marcel + Marta + LUNCH x2
11...
12...
walkie - Czw Maj 08, 2008 09:34
Ja też poprawię
marcel_n napisał/a: | 1. Tuńka LUNCH
2. Pawel_W LUNCH
6. Emes + Ania LUNCH x2
7. tommyyogi LUNCH
11...
12... |
mundek131 - Czw Maj 08, 2008 10:48
MaReK napisał/a: | zobaczymy co tam bedzie na miejscu |
a co u mnie bedzie ? my wzielismy "bez " wiec mam nadzieje że "na patre" jest w budynku na piętrze albo chociaz na parterze
emes - Czw Maj 08, 2008 11:20
mundek131 napisał/a: | wiec mam nadzieje że "na patre" jest w budynku na piętrze albo chociaz na parterze |
Ale co to jest na patre?
mundek131 - Czw Maj 08, 2008 14:16
no wiec właśnie
Tomaszi - Czw Maj 08, 2008 15:17
kolejna poprawka
walkie napisał/a: | Ja też poprawię
marcel_n napisał/a: | 1. Tuńka LUNCH
2. Pawel_W LUNCH
6. Emes + Ania LUNCH x2
7. tommyyogi LUNCH
8. Tomaszi + trzech LUNCH x4/bez noclegu
11...
12... |
|
tommyyogi - Czw Maj 08, 2008 15:19
Tomaszi napisał/a: | 8. Tomaszi + trzech LUNCH x4 |
Tomaszi rozumiem ze wziąłeś ze sobą trzy osoby płci żeńskiej????
emes - Czw Maj 08, 2008 16:01
tommyyogi napisał/a: | Tomaszi rozumiem ze wziąłeś ze sobą trzy osoby płci żeńskiej |
Ale już wcześniej Tomaszi pisał, że przyjedzie z kolegami Więc nie będzie się mógł z Tobą podzielić
MaReK - Czw Maj 08, 2008 22:45
Dobrý den,
Ve Vámi zvoleném termínu 10. 5. - 11. 5. 2008 máme Vámi vybraný pokoj
volný. Jedná se tedy o pokoj Superior pro dvě osoby. Cena tohoto pokoje
na jednu noc pro dvě osoby se snídaní je 1 280 Kč.
Prosím o potvrzení Vaší rezervace v co nejbližším termínu.
Děkuji
S pozdravem a hezký den
Hotel Paříž Jičín, Pražanová - recepce
CO ONI DO MNIE NAPISALI ?!
Paul - Czw Maj 08, 2008 22:49
ZTCZ, to macie zarezerwowanuy pokój (superior) dla 2 osób (data) ze śniadaniem. Za 2 os/1noc ze śniadaniem 1280 koron.
Jak najprędzej potwqierdzić rezerwację.
Dziękuję
Pozdrawiam, miłego dnia
Hotel Paryż, bla bla
walkie - Czw Maj 08, 2008 22:50
Nie mają chyba pokoju ktory wybraliscie ale jest superior dla dwoch osob. Cena takiego pokoju na jedna noc ze sniadaniem to 1280 koron. Prosimy o potwierdzenie rezerwacji w najblizszym terminie.
80% pewnosci mam
llygas - Pią Maj 09, 2008 07:26
MaReK napisał/a: | CO ONI DO MNIE NAPISALI ?! |
Marek jak na mój gust to spoko.
Potwierdz rezerwacje a potem powinienes dostać maila w stylu:
Dobrý den,
Mnohokrát děkuji. Rezervace Vám byla uskutečněna.
Hezký den přeje
Hote Paříž Jičín, Pražanová - recepce
Brt - Pią Maj 09, 2008 07:58
moze zrobimy ankietę na forum, czy ta rezerwacja jest zrobiona czy też nie
llygas - Pią Maj 09, 2008 15:00
no i na czeski zlot pojade z lusterkiem przyklejonym taśmą bezbarwną
w dodatku sam je popsułem wstyd
Przetestuje na trasie przy jakiej prędkości lusterko przymocowane taśmą sie składa
emes - Pią Maj 09, 2008 15:33
llygas napisał/a: | sam je popsułem |
Ale co zrobiłeś z tym lusterkiem?
llygas - Pią Maj 09, 2008 15:48
emes napisał/a: | Ale co zrobiłeś z tym lusterkiem? |
złożyłem i coś zrobiło "krach" i teraz wygina sie w obie strony i nie blokuje we właściwej pozycji
zreszta zobaczysz jutro
emes - Pią Maj 09, 2008 22:06
To ja chciałbym jeszcze napisać, że MaReK wyjechał już dzisiaj, prosił mnie, żeby przekazać wszystkim wyjeżdżającym z Warszawy, żeby na niego nie czekali
Spotykamy się jutro o 8:00 w Lubawce
MaReK - Sob Maj 10, 2008 01:39
Tak dokladnie
Wlasnie lezymy sobie w lozku w miejscowosci "czarna dupa" czyt. Niedamirow
Nie wiem jak my tu dojechalismy... bez Krzysia H. bysmy tu nie trafili w zyciu...
Ciemno, glucho... laaaasss i potok... I jakas czeska siec telekomorkowa
Programow w telewizji dwa z czego jeden zajebiscie czeski
No to by bylo na tyle... idziemy w kimonko i do zobaczenia w Lubawce o 8:15
Pozdrawiawm,
Ps.
Droga na Lubawke z Wrocka wcale nie jest taka przewalona... duzo ostrych zakretow wiec prosze uwazac
Pawel_W - Sob Maj 10, 2008 01:53
MaReK napisał/a: |
No to by bylo na tyle... idziemy w kimonko i do zobaczenia w Lubawce o 8:15
|
Marek, zobacz jeszcze na te linki co podesłała Katerina, spotkanie o 9.30 jest niedaleko miejscowości Sobotka, a nie w samym Jicinie, hehe, dobrze że teraz to zauważyłem
to do zobaczenia
thef - Sob Maj 10, 2008 08:05
llygas napisał/a: | złożyłem i coś zrobiło "krach" i teraz wygina sie w obie strony i nie blokuje we właściwej pozycji | Zagadnij mnie o to w Dzierżoniowie, miałem już ten przypadek
MaReK - Sob Maj 10, 2008 19:01
Ja pierdziu... Czesi podniesli poprzeczke b. wysoko
Na ilosc aut na pewno trudno bedzie ich pobic... moze program bedziemy mieli zywszy
Ich zlot to jednak nie byl spot rzeszowski... Ponizej fotka.
Dodam, ze na zdjeciu juz kilkanascie aut odjechalo
Pozdrowka od Wszystkich z hotelu Paris z Jicina
Hotel jest zajebisty! Internet chodzi lepiej jak w Neostradzie
Ps.
Ekipa Tomaszi + kumple oraz Pawel_W z dziewczyna, Tunka, Marcel i Marta wracaja juz do Polski.
Viniu - Sob Maj 10, 2008 19:35
No pięknie pięknie.. MaReK, to może by tak braci Czechów do Wrocławia zaprosic Daleko nie mają
MaReK - Sob Maj 10, 2008 19:38
Z tego co wiem, Pawel_W rozmawial z jednym z Czechow i w imieniu klubu zaprosil ich do nas, ale odpowiedz byla nie byla jednoznaczna. Troszke ten nasz zlot za blisko ich wypadl i raczej nie wiele osob bedzie w stanie dzwignac taki ciezar finansowo...
Tomaszi - Sob Maj 10, 2008 23:14
Tomaszi + kumple = wesołe R odmeldowują się już z domu
Z tego co się orientuję to były 83 Roverki albo i troszkę więcej 1sztuka SD1, 3xMGF, 100 w kabrio ...
Ogólnie przepiękny widok widzieć tyle Roverków w jednym miejscu. Poza tym przejazd w takiej kolumnie... brak słów
Podziękowania dla Pawel_w z ekipą za wspólną podróż, oby takich więcej a następnym razem postaram się o CB i przydał by się mocniejszy motor
Pawel_W - Sob Maj 10, 2008 23:58
MaReK napisał/a: | Ekipa Tomaszi + kumple oraz Pawel_W z dziewczyna, Tunka, Marcel i Marta wracaja juz do Polski. |
Juz dojechali i dziękują wszystkim za wyśmienitą zabawe, szczególnie w drodze na spot, ehh radyjko w takiej grupie to piękna rzecz.
Walkie, nastepnym razem zostawie otwarte auto aby Twoje kluczyki nie miały problemów z jego otwarciem
Czechów zaprosiłem, zostawiłem namiary na www oraz forum, czy przyjadą to zależy od nich, raczej zbyt blisko czasowo do ich spotu.
pozdrawiam
Pawel
walkie - Nie Maj 11, 2008 20:17
Wrocław: Walkie i Orson meldują się. Zmęczenie ale szczęśliwi. Fantastyczna rzecz taka wyprawa, ja byłam pierwszy raz na dłużej w Czechach. Zwykle to było 1-2 h, teraz dwa dni. rewelacyjna sprawa. Ponadto Kajetan poraz pierwszy przekroczył z nami granicę. Wcześniej pewnie gdzieś się puszczał ale z nami pierwszy raz. Co do samego Zlotu, tyle roverków w jednym miejscu naprawdę robi wrażenie. Przejazd 87 samochodów w kolumnie - bezcenne. Parkowanie jedną wielką gromadą pod zamkiem i na rynku w Jicinie - bezcenne. Za resztę zapłaciliśmy koronami ale i tak się opłacało Acha, nie wiem czy widzieliście ale na rynku też rozdawali karteczki i trochę samochodów tam przybyło - ja zobaczyłam 107 i to był największy numer jaki widziałam. Dziękuję bardzo Violli i Markowi, Emesowi, Tommyyogiemu, Pawłowi i jego dziewczynie, Tuni, Marcelowi i Marcie, Mundkowi i Pawłowi oraz Tomasziemu i kolegą za zajebisty czas! Powtórka już wkrótce
Pawel_W napisał/a: | Walkie, nastepnym razem zostawie otwarte auto aby Twoje kluczyki nie miały problemów z jego otwarciem |
Mogłeś tego nie wywlekać Ja naprawdę się przestraszyłam, że nam pilot padł
mundek131 - Nie Maj 11, 2008 20:29
hejka, my dotarlismy tez niedawno. czy wy wiecie ze na rynku w Jicin jest kamera i pokazuje ze o godz 17:00 było jeszcze parenascie roverkow na ryneczku
na stonie http://webcam.jicin.cz/ na dole trzeba wbic dzien miesiac godzine i mamy archiwalne zdjecia.
My z Pawłem tez sie załapalismy na zdjecie z ukrytej kamery ale dzisiaj o 12:41
tommyyogi - Nie Maj 11, 2008 20:44
Ja także chciałbym podziękować Wszystkim za Badzwo miło spędzony czas. Chyba nie zapomne tego wyjazdu do konca życia, niech żałują Ci co nie byli bo było naprawdę warto.
Pozdraiam i uciekam ogladać fotki
Buzial
llygas - Nie Maj 11, 2008 22:44
My też sie meldujemy. Cali, zmęczenie ale szcześliwi dotarliśmy do domu.
Nie mam sił opisywać wrażeń, ale powiem jedno: kto sie nie zdecydował niech żałuje.
Cytat: | Dziękuję bardzo Violli i Markowi, Emesowi, Tommyyogiemu, Pawłowi i jego dziewczynie, Tuni, Marcelowi i Marcie, Mundkowi i Pawłowi oraz Tomasziemu i kolegą za fajny czas! |
hmm... czyżby skleroza czy chciałaś coś przez to powiedzieć....
wiciu2xlc - Nie Maj 11, 2008 22:45
Witam, dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie, udany wypad i super zlot. Naprawdę jestem mile zaskoczony. Szczególne podziękowania dla Pawła_W za udostępnienie kontaktu ze światem oraz dla Orsona za niewykręcenie wentylków w Roverku Tomasziego Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki - Wiciu operator walkie-takie
sTERYD - Nie Maj 11, 2008 22:51
ech łezka się kręci, ze nie mogłem się stawić
emes - Nie Maj 11, 2008 23:27
Ja również chciałbym podziękować wszystkim, którzy byli na spocie w Jicin, nie będę wymieniał, bo jestem już zbyt zmęczony Było świetnie, jak zawsze Chyba będę się pojawiał na spotach czeskiego klubu. Poza tym, to był chyba największy spot
mundek131 - Nie Maj 11, 2008 23:34
Dzieki za spocik - miło było was poznać osobiście, super było!
MaReK - Nie Maj 11, 2008 23:37
Jak to mawial pewien znany matematyk "Nic dodac nic ujac "
Zlot byl zajebisty... wyprawy i integracja tez super.
Szkoda ze kolega legolas nie chcial sie integrowac
Moze nastepnym razem sie uda
Pozdrawiam wszystkim i ... jak tylko odetchne wrzuce foty.
emes - Nie Maj 11, 2008 23:51
Dodałem trochę zdjęć ze spotu w Jicin do swojej galerii Można je znaleźć tutaj. Jak pojawi się katalog to wrzucę zdjęcia do galerii na stronie klubowej. Miłego oglądania
walkie - Pon Maj 12, 2008 07:03
llygas napisał/a: | Dziękuję bardzo Violli i Markowi, Emesowi, Tommyyogiemu, Pawłowi i jego dziewczynie, Tuni, Marcelowi i Marcie, Mundkowi i Pawłowi oraz Tomasziemu i kolegą za fajny czas!
hmm... czyżby skleroza czy chciałaś coś przez to powiedzieć.... |
Przepraszam, oczywiście Asi i Łukaszowi też
llygas - Pon Maj 12, 2008 08:14
a pamiętacie tego gościa który latał na paralotni nad zamkiem w Sobotce, tego do którego chcieliśmy strzelać?
Dobrze że tego nie zrobiliśmy bo koleś robił zdjęcia z lotu ptaka. Piękne!!!
Nie wiem czemu ale nie mogę ich teraz dodac z pracy. Wrzuce z domu.
Jak ktoś chce je teraz zobaczyć to są na czeskim forum na 29 stronie wątku o spocie w Jicinie.
walkie - Pon Maj 12, 2008 08:36
a daj linka do tego watku.
dobrze ze przezyl
llygas - Pon Maj 12, 2008 08:50
walkie napisał/a: | a daj linka do tego watku. |
http://www.roverclub.cz/b...&sd=a&start=420
i jeszcze podaje link do fotek robionych przez naszych czeskich kolegów:
http://buba.rajce.idnes.cz/Rover_MG_Jicin_2008/
http://mirinkosokol.rajce...jicin_10.05.08/
http://picasaweb.google.c...r/RoverSraz2008
walkie - Pon Maj 12, 2008 09:04
Ja się nie mogę zalogować.
emes - Pon Maj 12, 2008 13:18
Fajne zdjęcia, mój Roverek jest na jednym z nich, po przyjeździe na parking pod zamkiem w Sobotce
walkie - Pon Maj 12, 2008 13:21
emes napisał/a: | Fajne zdjęcia, mój Roverek jest na jednym z nich |
a mój na niejednym
thef - Pon Maj 12, 2008 13:23
A może ktoś z Was napisze krótkie opowiadanie o tym zlocie? Ciekawi mnie jak się bawiliście, co wymyślili Czesi i jak Was tam przyjęli
emes - Pon Maj 12, 2008 15:25
thef napisał/a: | A może ktoś z Was napisze krótkie opowiadanie o tym zlocie? |
Jak chcesz, to mogę Ci poopowiadać Chyba za dużo pisania Przejazd do Jicina w kolumnie, blokowanie skrzyżowań, to był wynalazek Marka, pożyczony z klubu Volvo, spotkanie na parkingu pod zamkiem w Sobotce, przejazd w kolumnie ponad 100 Roverków do hotelu Zamecek, później parkowanie na rynku w Jicin oraz impreza integracyjna, ale to już tylko ekipa Klubu ROVERki.pl, chociaż nie wszyscy dotarli i wytrzymali do końca imprezy Kolejny dzień to powrót, przejazd w kolumnie 4 Roverków z Jicina do Wrocławia przez Skalne Miasto To w takim małym skrócie
[ Dodano: Pon Maj 12, 2008 16:27 ]
walkie napisał/a: | a mój na niejednym |
Oczywiście mój też, ale chodziło mi o zdjęcie, na którym jest cały
llygas - Pon Maj 12, 2008 15:47
tak oglądam te zdjecia robione przez Czechów i stwierdzam że zafascynowani byli naszymi antenami CB
antena emesa:
http://s234.photobucket.c...nt=P1010078.jpg
antena Marka:
http://buba.rajce.idnes.c...8/#DSC_0029.JPG
wiciu2xlc - Pon Maj 12, 2008 16:40
Nie wiem czy zauważyłeś ale Czesi prawie nie używają CB, ostatnio jechałem z CB przez Czechy ponad 150 km i 19 kanał milczał, na 13 przez 5 minut ktoś pomędził i to było wszystko. To chyba tylko w Polsce się przyjął ten wynalazek na szeroką skalę
llygas - Pon Maj 12, 2008 18:40
tak jak obiecałem. Fotki z lotu ptaka
walkie - Pon Maj 12, 2008 19:31
Ja jestem dumna z Kajetana, spalił mi średnio 7,4 l benzynki
MaReK - Pon Maj 12, 2008 21:47
A mi moj belfek spalil 7,2 do Wroclawia. Z Wrocka do wawy po zalaniu go kilkoma litrami ropki komputer stwierdzil, ze srednia spalania to 6,8 Niezle zwazywszy na to, ze od Belchatowa do Janek lecialem z jakas Toyotka 180km/h... Pan byl twardzielem bo nawet przed suszarka nie zwolnil, nie mowiac o radarach
Co do zdjec z lotu ptaka to siadajac do kompa pomyslalem sobie... kurde szkoda, ze ten paralotniarz nie mial kamery albo aparatu...
Co do anten... no coz... ja przy granicy Czeskiej uslyszalem jakas swoista reklame w ichnim jezyku... i to tyle na 19
W polsce i wielu innych krajach CB to nie tylko (jak to napisal maciej) legalny antyradar, ale takze narzedzie pracy wielu kierowcow zawodowych.
Nie wyobrazam sobie takze naszego przejazdu przez Czechy (wyprzedzania, blokady itp) bez posiadania tego narzedzia... Dlugosc anteny ma znaczenie na trasie. Zastosowalem taka, gdyz wczesniej mialem antene Hustlera 90cm i nie spelniala moich oczekiwan.
Obecna - tak dluga ktora mam - ma ta jeszcze zalete, ze bez strojenia mozna ja montowac na inne auto.
Pozdrawiam,
Ps.
Licze na to, ze za kilkanascie minut upublicznie fotki...
Film... nawet jesli zloze to dopiero na zlocie upublicznie
walkie - Pon Maj 12, 2008 21:54
MaReK napisał/a: | kurde szkoda, ze ten paralotniarz nie mial kamery albo aparatu... |
Jak to napisał llygas - dobrze, że go nie ustrzeliliśmy mimo tego irytującego huku jaki robił.
MaReK napisał/a: | Nie wyobrazam sobie takze naszego przejazdu przez Czechy (wyprzedzania, blokady itp) bez posiadania tego narzedzia... |
Tutaj to zdało egzamin na piątkę. Swoją drogą co Ci czesi musieli o nas pomyśleć...droga kręta jak świńki ogon, wąska jak nie powiem co a my wyprzedzamy a co do antenki - mi hustler w zupełności odpowiada jeśli tylko zostanie dokręcony
MaReK napisał/a: | Film... nawet jesli zloze to dopiero na zlocie upublicznie |
boooo
MaReK - Pon Maj 12, 2008 23:26
Bo wszystko widzicie przed i nie ma napiecia w oczekiwaniu
A tak w ogole to zarejestrowalem sie na ich forum i zastanawiam sie czy nie poprosic kolegi Benego o kilka cieplych slow dla nich z linkami do naszych zdjec i pozniej z linkiem do filmu?
Ja to sobie mysle co oni mysleli jak ja na tej waskiej drozce zaczynalem ich wyprzedzac.
Zanim widzieli kamere to probowali mnie zepchnac z drogi;)
Oto i zdjęcia:
http://galeria.roverki.eu/main.php?g2_itemId=2419
Miłego oglądania
walkie - Wto Maj 13, 2008 07:25
MaReK napisał/a: | http://galeria.roverki.eu/main.php?g2_itemId=2419
Miłego oglądania |
Miło się ogląda Stwierdzam jednak, że ten Czech wcale ciachem nie jest
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 08:37 ]
cholera, dużo tego
MaReK - Wto Maj 13, 2008 20:49
Zarejestrowalem sie na forum roverclub.cz i napisalem podziekowania za zlot i w ogole takie tam. Tzn ja napisalem po Polsku a zostalo mi to przetlumaczone, bo moj angielski pozostawia wiele do zyczenia i generalnie opiera sie na tekstach "Ty byc gruby ja cie zjesc"
Cytat: |
MaReK_MG wrote:Ahoj,
Many thanks for you custody and great climate of the meet!
We are impressed by your superb organization skills. We’d probably need to wait long for such attendance in Poland.
Here’s the link to photos:
http://galeria.roverki.eu/main.php?g2_itemId=2912
You need to wait for the movie clips a little bit longer, but I hope you won't be disappointed
Regards,
PS. My apologies to all for a bit dangerous overtaking manoeuvers on the track, but these were for the sake of the movies! |
Ahoj, zdravíme a děkujeme za pěkné fotografie. Jsme rádi, že se vám u nás líbilo a těšíme se na vaši příští účast.
oraz
Hello MaReK, thank you and your friends for comming to the biggest 2008 Rover and MG owners' meeting in the Czech Republic. It was nice to have several foreign participants there. Also, thanks for sharing some photos. If you go back in this topic and read the last three or four pages you will find more gallery links from our members here. All of you will be welcome again at any future meeting.
llygas - Czw Maj 15, 2008 14:18
KONIEC przyjaźni polsko-czeskiej!!!!
Przeglądam to czeskie forum i znajduje taki tekst: "SUPERFRAJERSKÝ vysílačky jak měli poláci???"
dla wyjaśnienia: vysilacky to CB radio
emes - Czw Maj 15, 2008 14:20
llygas napisał/a: | znajduje taki tekst: "SUPERFRAJERSKÝ vysílačky jak měli poláci? |
Gdzie to znalazłeś?
llygas - Czw Maj 15, 2008 14:22
http://www.roverclub.cz/b...t&sd=a&start=60
Wątek na temat zlotu na Słowacji.
emes - Czw Maj 15, 2008 14:26
llygas napisał/a: | Wątek na temat zlotu na Słowacji |
To fakt, nie wiadomo w jakim kontekście to napisał
llygas - Czw Maj 15, 2008 14:57
emes napisał/a: | To fakt, nie wiadomo w jakim kontekście to napisał |
już ich nie tłumacz. U mnie mają przechlapane.
walkie - Czw Maj 15, 2008 14:59
no jeśli ktoś napisał że mamy coś frajerskie to niezależnie od kontekstu jest to troche obrazliwe
Paul - Czw Maj 15, 2008 15:03
Pytanie tylko, co po ichniemu znaczy 'frajerskie'
Brzmi paskudnie, ale kto ich tam wie, Pepików
maciej - Czw Maj 15, 2008 15:10
Dokładnie - tu są różne ciekawostki językowe http://www.eczechy.pl/o_czesk/cze_men.htm
Skiba - Czw Maj 15, 2008 15:15
u Czechów "SUPERFRAJERSKÝ" oznacza bardziej: cwaniacki, popisowy, wyolbrzymiony, na pokaz ... czyli nie koniecznie w złym znaczeniu ...
maciej - Czw Maj 15, 2008 15:17
A frajerka to narzeczona!
walkie - Czw Maj 15, 2008 16:35
maciej napisał/a: | A frajerka to narzeczona! |
Coś w tym jest Megafrajerka to żona?
maciej - Czw Maj 15, 2008 16:37
walkie napisał/a: | Coś w tym jest Megafrajerka to żona? |
Może superfrajerka?
walkie - Czw Maj 15, 2008 16:39
też pasuje hehehe
emes - Czw Maj 15, 2008 19:13
llygas napisał/a: | już ich nie tłumacz |
Ja ich nie tłumaczę, chodziło mi o to, że może to nie jest takie obraźliwe, jak u nich jahody to są truskawki, to z tłumaczeniem tego, co napisali może być różnie
Tak czy inaczej, nie mam zamiaru ich tłumaczyć, nie chcą używać CB radia, to ich problem, my mieliśmy dzięki temu bezproblemowy przejazd, poza tym dużo fajnej zabawy
walkie - Czw Maj 15, 2008 19:16
emes napisał/a: | Tak czy inaczej, nie mam zamiaru ich tłumaczyć, nie chcą używać CB radia, to ich problem, my mieliśmy dzięki temu bezproblemowy przejazd, poza tym dużo fajnej zabawy |
i w tym ukladzie mogę być frajerką
emes - Czw Maj 15, 2008 19:20
maciej napisał/a: | http://www.eczechy.pl/o_czesk/cze_men.htm |
Ale jaja, myślałem że mają stare naklejki, bo na naklejkach była data 10 května, a květen to maj w tym miłym i ładnym języku
walkie - Czw Maj 15, 2008 19:21
No właśnie też zonka zaliczyłam a dupe im obsmarowalismy, za ten kwiecień
mundek131 - Czw Maj 15, 2008 19:30
hej, a nie doczytaliscie dalej, ze właśnie podobał im sie bardzo pomysł waszych polskich CB i do Słowacji co poniektórzy zastanawiaja sie czy by sie w takie cudo nie zaopatrzyc.
tak jest napisane i proste do zrozumienia
Bardzo im sie to podobało .
emes - Czw Maj 15, 2008 19:33
Nie wiem co dokładnie oznacza określenie superfrajersky, musimy poczekać na użytkownika naszego forum, który zna czeski Pamiętam, że jedna osoba, która zna czeski, pisała już w tym temacie
Paul - Czw Maj 15, 2008 19:39
mundek131 napisał/a: | tak jest napisane i proste do zrozumienia |
Mundek Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem
MaReK - Czw Maj 15, 2008 20:00
Tak. Ale z drugiej strony kolega Czech ktory angielski znal chyba jako jedyny napisal, ze nie bardzo chce psuc widok swojego auta taka antena
maciej - Pią Maj 16, 2008 10:13
MaReK napisał/a: | Tak. Ale z drugiej strony kolega Czech ktory angielski znal chyba jako jedyny napisal, ze nie bardzo chce psuc widok swojego auta taka antena |
Znam wielu Polaków, którzy też tak uważają.
Ja uważam, że jednak praktyczność w aucie w ostatecznym rachunku jest istotniejsza od wyglądu.
A u mnie dziś będzie upgrade - Sirtel Gamma II R wreszcie wyląduje na klapie bagażnika na stałe.
llygas - Pią Maj 16, 2008 10:27
na czeskim forum jest post w którym czeski kolega wyjaśnia o co chodziło im z tym określeniem Superfrajerski, ale wyjaśnia po niemiecku.
Cytuje:
". Ihre CB "Dinge" wurden da als "superfrajersky" bezeichnet (find ich nicht , aber ist egal ). Das Wort ist NICHT böse gemeint, heisst etwas wie "bardzo cool". Klar?"
Przetłumaczy to ktoś?
piter34 - Pią Maj 16, 2008 10:31
Tłumaczenie: niemiecki » polski
Ihre CB "Dinge" wurden da als "superfrajersky" bezeichnet (find ich nicht , aber ist egal ). Das Wort ist NICHT böse gemeint, heisst etwas wie "bardzo cool". Klar?
Twój CB "rzeczy" dano "superfrajersky" (I nie znajdziesz, ale nie ma znaczenia). Słowo nie jest zła oznaczało powiedzieć coś w stylu "bardzo fajny". Jasne?
[ Dodano: Pią Maj 16, 2008 11:31 ]
i angielski:
Your CB "things" were given as "superfrajersky" (I do not find, but does not matter). The word is not the evil meant to say something like "bardzo cool". Clear?
emes - Pią Maj 16, 2008 13:03
Jak już mówiłem, jeżeli jahody to są truskawki, to takie określenie nie musi być obrażliwe
MaReK - Pią Maj 16, 2008 13:04
A ja tam ich lubie. Podziwiam ich za dyscypline na drodze i za to, ze szybciej uporali sie ze stanem drog
maciej - Pią Maj 16, 2008 13:09
MaReK napisał/a: | za to, ze szybciej uporali sie ze stanem drog |
No nie. Oni nie mieli się z czym uporać, bo zawsze mieli dobre drogi, ładne uporządkowane obejącia i ogólnie jakoś tak wszystko bardziej z głową poukładane.
emes - Pią Maj 16, 2008 13:17
MaReK napisał/a: | A ja tam ich lubie |
Ja też ich lubię Poza tym mają dobre jedzenie
MaReK - Pią Maj 16, 2008 13:39
No to wlasnie... maja lepsze drogi od zawsze. W prawdzie mniej ich maja niz my ale... maja dobre. A co do jedzenia, to jest pyszne, zwlaszcza browarek. Szkoda, ze czekac trzeba na to dlugo. A poza tym Krecik jest cool, Sasiedzi rzadza, Czestmir latajacy z Arabela tworza super gang. Uslyszec Dziekuju i ah jo... bezcenne
Ja tam moge byc dla nich superfrajerski...
[ Dodano: Pią Maj 16, 2008 15:43 ]
A moze mi ktos przeltumaczyc to?
Dazu, für mich sind die "Strassen" bei euch ein wenig lebensgefährlich (MaReK hat mir gezeigt, wie bei euch gefahren wird... ) und ich kenne es auch erfahrungsweise...
Pojawilo sie w tym poscie pod zaproszeniem Emesa
Ale nie rozumiem o co chodzi
wiciu2xlc - Pią Maj 16, 2008 20:28
MaReK to z grubsza znaczy tyle:
na dodatek, dla mnie wasze ulice są trochę niebezpieczne dla życia ( MaReK mi pokazał jak się jeździ ), ale ja to znam z własnego doświadczenia.
Kurcze czeski jest prostszy od niemieckiego
A swoją drogą to używa z Was ktoś radia tti 880?? bo jestem ciekawy jak wrażenia.
MaReK - Pią Maj 16, 2008 20:36
To ja bym mu chetnie napisal po jakiemu kolwiek, zeby zrozumial ze to dzieki mojej superfrajerskiej antenie i informacji od kolegow z przodu moglem jechac "na czolo"
Pozdrawiam,
walkie - Pią Maj 16, 2008 20:49
MaReK napisał/a: | To ja bym mu chetnie napisal po jakiemu kolwiek, zeby zrozumial ze to dzieki mojej superfrajerskiej antenie i informacji od kolegow z przodu moglem jechac "na czolo" |
No właśnie...wynika z tego, że oni nie bardzo wiedzą do czego to służy hehe
wiciu2xlc - Pią Maj 16, 2008 22:35
Czesi to śmieszny naród, w końcu spotykam sie z nimi na co dzień w pracy Nie wiem czy wiecie, ale oni mają sklep w którym sprzedają nastroje.... dzisiaj poproszę kilogram dobrego humorum a na jutro wezmę 2 kg wku.......:) a poważnie to Nastroje to narzędzia i tak jak ktoś wcześniej wspominał, że nie wszystkie słowa znaczą to co się nam wydaje...
emes - Pią Maj 16, 2008 22:38
wiciu2xlc napisał/a: | używa z Was ktoś radia tti 880? |
Ja używałem tego radia w drodze z Wrocławia do Jicin, w przypadku małych odległości, chodzi o jazdę w kolumnie, trzeba było przełączać w tryb local, ale normalnym trybie też działało, tyle że było gorzej słychać pozostałych osób jadących w kolumnie
wiciu2xlc - Pią Maj 16, 2008 22:41
czyli emes jesteś zadowolony z niego??
emes - Pią Maj 16, 2008 23:26
wiciu2xlc napisał/a: | czyli emes jesteś zadowolony z niego? |
Pewnie
Skiba - Pią Maj 16, 2008 23:46
Maciej zarzuć fotką tej Gammy na klapie
Paul - Sob Maj 17, 2008 08:18
wiciu2xlc napisał/a: | czyli emes jesteś zadowolony z niego?? |
Ja też jestem zadowolony, używam już prawie rok
Poza tym, że trochę duże, to złego słowa nie powiem
maciej - Sob Maj 17, 2008 08:19
Ok. Dziś mam dzień fotografczny, to może zrobię.
tom214Si - Sob Maj 17, 2008 11:38
maciej napisał/a: | Oni nie mieli się z czym uporać, bo zawsze mieli dobre drogi, ładne uporządkowane obejącia i ogólnie jakoś tak wszystko bardziej z głową poukładane. |
m.in. "dzięki" temu że podczas II WŚ poddali się Szkopom Nie zostali zrujnowani to i nie musieli się odbudowywać (tylko rozbudowywać)....
Chyba tego nie było tutaj- link do słownika on-line pl-cz i cz-pl (oraz innych kombinacji z czeskim): http://www.rewin.cz/WebFo...mer=15&strana=3
("frajerów" w nim nie ma )
PS. macie świadomość różnicy liczby ludności PL i CZ?
PL ~38 ooo ooo ludków a CZ ~10 ooo ooo Pepików
Jeśli na ich zlocie było 87 samochodów, to tak jakby u nas było ~340
maciej - Sob Maj 17, 2008 14:47
tom214Si napisał/a: | m.in. "dzięki" temu że podczas II WŚ poddali się Szkopom Nie zostali zrujnowani to i nie musieli się odbudowywać (tylko rozbudowywać).... |
Absolutnie nie o to chodzi, choć to prawda, że mają coś w naturze z Niemców - taką solidną urzędniczą uczciwość - nawet socjalizm jakoś u nich działał, bo każdy robił co mu z rodzielnika przypadało i nie kombinował za bardzo na boku - u nas materiały na drogi szły na wille prominentów, a u nich na prawdę na drogi.
Pawel_W - Wto Maj 20, 2008 06:38
moje trzy grosze do kolekcji zdjec z Jicina http://picasaweb.google.c...008_05_10_Jicin
MaReK - Wto Maj 20, 2008 06:55
Tam jest moje zdjecie, gdzie wlazlem poza linie, ktora to odgradzala zwiedzajacych od obiektow ogladanych Jak przechodzilem z powrotem, to dwoch japonczykow nie bardzo wiedzialo o co chodzi... dlaczego ja to zdjecie tam chcialem sobie zrobic i wygladalo tak, jakby zaraz jak tylko sie schowamy poszli zrobic to samo
tunka - Wto Maj 20, 2008 20:15
kilka fotek z Jicina, hmm... niestety coś mi siadło na obiektyw i niestety nie wyglądają tak jakbym tego chciała, ale zawsze mogło być gorzej
http://picasaweb.google.pl/tunkaa82/20080510Jicin
walkie - Sro Maj 21, 2008 07:30
zajebiaszcze
dziekuję za sesję z halogenkami
emes - Sro Maj 21, 2008 09:05
Chyba najlepsze zdjęcie jest tutaj.
Chodzi mi o to, że marcel z Martą tak fajnie śpią
walkie - Sro Maj 21, 2008 09:34
lepsze jest, to co Paweł_W już pokazywał:
http://picasaweb.google.c...168784183324738
tommyyogi - Sro Maj 21, 2008 14:04
A tutaj sa moje foti
http://picasaweb.google.c...koPolskoSOwacki
Pozdrawiam
walkie - Sro Maj 21, 2008 14:10
tommy, zgrasz mi to na plytke tak jak ostatnio?
tommyyogi - Sro Maj 21, 2008 14:20
Nio jasne ze Ci zgram. Tylko powiedz mi czy to juz dzis mam zrobic????czy mogę jutro????
Buz
walkie - Sro Maj 21, 2008 14:25
tommyyogi, czy ja jestem terrorystka? przy okazji
cmok
tommyyogi - Sro Maj 21, 2008 14:35
walkie, Czy ty jestes terrorystka to ja nie wiem , nie miałem okazji się o tym przekonać coprawda nie widzę Cię w roli terrorystki dlatego nagram Ci zdjecia na jutro
Pozatym to tez cmok
walkie - Sro Maj 21, 2008 14:42
już myslałam, że odpalisz o sobocie
MaReK - Pią Maj 23, 2008 22:18
To ja sie przyznaje ze zmontowalem juz film z Jicina
walkie - Pią Maj 23, 2008 22:20
MaReK napisał/a: | To ja sie przyznaje ze zmontowalem juz film z Jicina |
I oczywiście go nie ujawnisz tylko potęgujesz napięcie zarazo!
MaReK - Pią Maj 23, 2008 22:26
Zaltwiajcie na zlot sprzet do pokazywania (audio/video) to bedziemy ogladac
Narazie 70% szansz ze przyjedziemy
walkie - Pią Maj 23, 2008 22:32
MaReK napisał/a: | Zaltwiajcie na zlot sprzet do pokazywania (audio/video) to bedziemy ogladac
Narazie 70% szansz ze przyjedziemy |
Dawaj linka
MaReK - Sob Maj 24, 2008 16:15
Nie dam
Dodatkowo napisze, ze mam juz swiezutka wersje nauki na nartach ze szklarskiej
emes - Sob Maj 24, 2008 16:43
To w takim razie musisz przyjechać na zlot
MaReK - Sob Maj 24, 2008 22:05
Narazie wszystko na to wskazuje. Byc moze auto we wtorek bedzie zrobione.
Pozostaje jeszcze kwestia ubezpieczenia go, zatankowaja, oplacenia imprezy zlotowej i...
emes - Nie Maj 25, 2008 22:42
MaReK napisał/a: | Pozostaje jeszcze kwestia ubezpieczenia go, zatankowaja, oplacenia imprezy zlotowej i |
Brakuje mi tutaj określenia tylko
Brt - Nie Maj 25, 2008 23:44
tzn. nie mamy jak narazie projektora czy mamy cos załatwione
emes - Pon Maj 26, 2008 09:37
Brt napisał/a: | czy mamy cos załatwione |
Mogę załatwić projektor Ale na chwilę obecną nic nie obiecuję
maciej - Pon Maj 26, 2008 10:13
Załatw!!!
emes - Pon Maj 26, 2008 10:52
To w takim razie już się za to zabieram
maciej - Pon Maj 26, 2008 11:01
A może jeszcze zestaw do karaoke, coo....???
emes - Pon Maj 26, 2008 11:18
Powinienem mieć projektor już w czwartek
maciej napisał/a: | A może jeszcze zestaw do karaoke |
Nie da rady, bo Kruchy zapisał się na zlot letni
maciej - Pon Maj 26, 2008 11:19
Właśnie o tym myślałem.
walkie - Pon Maj 26, 2008 11:20
emes napisał/a: | Nie da rady, bo Kruchy zapisał się na zlot letni |
o to, to to
emes - Pon Maj 26, 2008 12:09
No to projektor jest już załatwiony
thef - Pon Maj 26, 2008 17:01
emes napisał/a: | No to projektor jest już załatwiony | No, chyba trzeba będzie wpisać seans filmowy wytwórni Violla&MaRecKi Pictures jako stały punkt zlotów ogólnopolskich
llygas - Pon Maj 26, 2008 20:22
Cytat: | MaReK napisał/a:
To ja sie przyznaje ze zmontowalem juz film z Jicina
I oczywiście go nie ujawnisz tylko potęgujesz napięcie zarazo! |
A wczoraj Marecki zrobił nam na spocie na Bemowie prapremiere filmu z Jicina ,
Jedyny minus taki że po jakiś 45 sekundach padła bateria w lapku wiec za dużo sie nie naoglądaliśmy, w sumie mozna to nazwać zwiastunem a nie prapremierą
MaReK - Pon Maj 26, 2008 21:41
Przycinal sie... jeszcze moze byc kwestia dekodowania dv - bo mam jakies kodeki do HD wgrane i sie cos gryzie.
Tomaszi - Wto Cze 03, 2008 00:16
a mnie się "wkońcu" udało założyć własną galeryjkę
fotek już pewnikiem macie wystarczająco, ale cóż może jeszcze te kilka wam nie zaszkodzi
http://picasaweb.google.c...ba/SpotWJicinie
Jak wyselekcjonuję i posprawdzam czy aby się jakieś zdiątka nie dublują, dodam do galerii na stronę klubową.
emes - Wto Cze 03, 2008 09:07
To ja mam prośbę do Marka, dałoby się wrzucić wszystkie premierowe filmy na serwer? Chodzi głównie o film ze spotu w Jicinie
MaReK - Wto Cze 03, 2008 10:35
Film z Jicina wrzuce na YouTube bo tam bedzie im latwiej ogladac.
maciej - Wto Cze 03, 2008 10:37
Ale przy okazji wrzuć wszystkie na swoją podstronkę z filmikami roverkowymi.
Gosia szczególnie prosi o Szklarską.
Brt - Wto Cze 03, 2008 11:58
ja a szczególnie Sister się dołączamy do prośby Gosi
MaReK - Pią Cze 06, 2008 00:08
Okej.
Narazie mamy Jicin
czesc 1: http://www.youtube.com/watch?v=eYj3vh5WlTQ
czesc 2: http://www.youtube.com/watch?v=xTDgkf1aSK4
Calosc: http://www.marek.idzik.pl..._Jicin_divx.avi
Pozdrawiam,
emes - Pią Cze 06, 2008 10:51
Ja już ściągam Ten film jest świetny, MaReK i Violka, naprawdę znowu pokazaliście, co potraficie
maciej - Pią Cze 06, 2008 11:02
MaReKKKK.... Przchyl się do próśb maluczkich i wystaw Szklarską!!!
Brt - Pią Cze 06, 2008 11:25
no ja poczekam, ale Sister tylko do niedzieli da radę obejrzeć wiec w jej imieniu
maciej - Pią Cze 06, 2008 11:36
A gdzie Twoja sister wybywa?
emes - Pią Cze 06, 2008 11:38
Pewnie za ocean
Brt - Pią Cze 06, 2008 11:45
ano --> Kalifornia
maciej - Pią Cze 06, 2008 11:47
Fanie jej.
Ale to nie Trzeci Świat... Intierneta tam maju.
Brt - Pią Cze 06, 2008 11:49
niby mają, ale do końca nie wiadomo jak to bedzie Ostatnio nie było problemów, ale teraz bedzie w Parku Sekwoi na zadupiu i tam róznie może być
maciej - Pią Cze 06, 2008 11:50
A cóż ona tam robi?
Chociaż pewnie też nie będzie, bo tam pewnie sporo naukowców się kręci i komórki też som - to nie Algieria jak u kolegi bicosa.
maniaq - Pią Cze 06, 2008 11:53
ja w usa "lapalem" wifi na ulicy nie wszyscy maja zabezpieczenia i mozna skorzystac od kogos
w tym roku pierwszy raz od 5 lat nie jade do usa i jakos tak dziwnie ...
marecki prosba czy moglbys zgrac na dvd filmiki w lepszej res i kiedys na spocie bym odebral od ciebie, oczywiscie dvd ci podrzuce
Brt - Pią Cze 06, 2008 11:53
Program Work&Travel Reszta sie okaże po zajechaniu na miejsce
emes - Pią Cze 06, 2008 11:54
California dream
Brt napisał/a: | Program Work&Travel Reszta sie okaże po zajechaniu na miejsce |
Jeżeli chodzi o mnie, to po zajechaniu na miejsce to byłoby chyba dużo więcej travel, a work jak najmniej Szczególnie w Kalifornii
Brt - Pią Cze 06, 2008 11:54
Ostatnio własnie tak korzystała sieć wifi rodziny Smith
maciej - Pią Cze 06, 2008 12:02
Brt napisał/a: | sieć wifi rodziny Smith |
Byle nie "Pana i Pani Smith", bo ją też za szpiega wezmą...
maniaq - Pią Cze 06, 2008 12:13
jedyne co mnie ciagnie do usa, to pojezdzic na biku(czytaj rowerze wypasionym do jazdy po gorach ) po "slick rock trial" i parki zion, bryce,arches itd... esh... co by nie mowic to natury i przestrzeni im zazdroszcze O_o
powiedzialem sobie, ze jeszcze tam wroce !
POLECAM te parki jak tylko bedzie okazja niech sie nie zastanawia
moge podeslac zdjecia
emes - Pią Cze 06, 2008 13:03
maniaq napisał/a: | moge podeslac zdjecia |
Jeżeli masz w galerii, to ja chętnie zobaczę
MaReK - Pią Cze 06, 2008 14:18
Co napisal ten max180 w poscie na roverclub.cz ?
Bo napisal ze film mu sie podoba ale tylko do poczatku drugiej czesci
Nie kumam o co chodzi...
maciej - Pią Cze 06, 2008 14:25
MaReK, ja myślę, że prawomyślni Czesi ciągle przeżywają Twoją jazdę "pod prąd" - oni sobie nie wyobrażają wyprzedzania na zakrętach itp. i podejrzewam, że połowa z nich uważa Cię za "mordercę wdów i sierot".
emes - Pią Cze 06, 2008 14:38
Ale nie wzięli pod uwagę tego, że to nie było wyprzedzanie bo mi się spieszy i muszę jechać w kolumnie, a nie chcę, tylko po to, żeby później mogli obejrzeć świetny film ze świetnego spotu
llygas - Pią Cze 06, 2008 15:56
MaReK napisał/a: | Co napisal ten max180 w poscie na roverclub.cz ? |
Thank you very much for this movie. Its nice, but from start of second part there gone some actors drove in scarp, like I or Ramses, who nearly crashed. I was quite hung-up.
piter34 - Pią Cze 06, 2008 15:59
llygas napisał/a: | there gone some actors drove in scarp, like I or Ramses, who nearly crashed. I was quite hung-up. |
Nie bardzo kumam o co chodzi
Ktoś wjechał na skarpę, czy jak?
MaReK - Pią Cze 06, 2008 16:33
Ale ze niby gdzie i kiedy... ja jechalem tak, zeby nikomu nie zawadzac wiec nie bylo to na pewno bezposrednio przy ich wyprzedzaniu. Nie zajechalem tez nikomu drogi ...
Probuja zwalic na kogos wine czy co ?
maniaq - Pią Cze 06, 2008 22:08
emes napisał/a: | Jeżeli masz w galerii, to ja chętnie zobaczę |
niestety galerii nie mam , tzrymalem keidys na jednym portalu , ale umarl teraz trzymam na dysku i mysle o wlasnej www o foto . niestety czasu ciagle brak
ktorys konkretny park cie interesuje ? czy ogolnie ?
emes - Pią Cze 06, 2008 22:12
maniaq napisał/a: | czy ogolnie |
Raczej tak ogólnie, chciałem zobaczyć, jak to wygląda
walkie - Sob Lip 12, 2008 22:16
Trochę czasu minęło... ale chciałam tylko zakomunikować, że foty z Jicina zgrałam. Jak ktoś chce pooglądać - zapraszam...
http://foto.blurp.org/roverkowo/jicin/
I na dokładkę - wesoła wycieczka w Skalnym Mieście
http://foto.blurp.org/skalne/
|
|