|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200 98r ] Pali Bezpiecznik
bula21 - Wto Kwi 29, 2008 21:31 Temat postu: [R 200 98r ] Pali Bezpiecznik Witam
Mam problem Pali mi bezpiecznik z lewej postojowki podswietlenia zegarow i tylniej lewej lampy z tylu stop wsteczny migacz dzialaja z przodu dlugie normalne i migacz rowniez dzis odlaczylem wtyczki z lamp przod i tyl wsadzilem bezpiecznik i gdy przekrecilem na postojowki spalilo go gdzie mam szukac
Paul - Wto Kwi 29, 2008 21:34
bula21 napisał/a: | gdzie mam szukac |
Obejrzyj wiązki przewodów przy lampach p i t - wygląda na jakieś przetarcie izolacji w obwodzie pozycyjnych.
bula21 - Wto Kwi 29, 2008 21:36
Paul napisał/a: | bula21 napisał/a: | gdzie mam szukac |
Obejrzyj wiązki przewodów przy lampach p i t - wygląda na jakieś przetarcie izolacji w obwodzie pozycyjnych. | \\
ale jesli wiazki byly olaczone to tez bedzie palic
Paul - Wto Kwi 29, 2008 21:37
ZTCZ, to wiązki odłączyłeś od lamp. W ten sposób wykluczyłeś tylko lampy a nie wiązkę
dareke - Wto Kwi 29, 2008 21:37
Czy było coś robione ,wymieniane lub zwyczajnie tylko wyciągane ,przy radioodtarzaczu ? Jest tam taki jeden przewód który może być za to odpowiedzialny.
R-200 - Wto Kwi 29, 2008 21:38
Trzeba zajrzeć do wiązki tylnej klapy w przepście. Tylko tam.
Paul - Wto Kwi 29, 2008 21:40
dareke napisał/a: | Jest tam taki jeden przewód który może być za to odpowiedzialny. | Tysz prowda , zapomniałem, że podświetlenie jeszcze jest
Obejrzyj też podłączenie zapalniczki, czy nie ma zwarcia (tam o to łatwo dość).
[ Dodano: Wto Kwi 29, 2008 22:42 ]
R-200 napisał/a: | Trzeba zajrzeć do wiązki tylnej klapy w przeupście. Tylko tam. |
Ale o oświetleniu tablicy R nic nie było, że nie świeci......
bula21 - Wto Kwi 29, 2008 21:45
zapalniczka dziala aa oswietlenie tablicy musze sprawdzic jutro napisze jak mi poszlo dzieki
dudekmis - Czw Sie 28, 2008 20:29
Miałem to samo . Okazało się ze od wstrząsów jeden z przewodów w wiązce do radia , który nie był podłączony do niczego, a co gorsza był odizolowany przylepił sie do masy od zapalniczki . Efekt był taki ze ww przewodzik robił zwarcie tak ambitnie ze stopił się razem z masą radia i przewodem do któregoś głośnika . Po szybkiej reanimacji na stacji benzynowej i separowaniu poszczególnych przewodów działało 2 dni . Aktualnie znowu mam zwarcie na tym bezpieczniku . Planuje zrobić to w weekend to opisze to dalej .
|
|