|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214si 1997] Zepsute pokrętło od ustawiania nawiewu
waldi80 - Czw Maj 08, 2008 08:54 Temat postu: [R214si 1997] Zepsute pokrętło od ustawiania nawiewu Witam. Moim problemem jest zepsute pokrętło od ustawiania nawiewu-złamało się. Czy można gdzieś kupić samo takie pokrętło? Pytałam w sklepach i mi powiedzieli że takie rzeczy tylko w serwisie i podobno trzeba kupić cały ten "mechanizm" związany z nawiewem proszę o radę
Kozik - Czw Maj 08, 2008 09:10
Ja swoje zakleiłem i działa rewelacyjnie juz pół roku
Brt - Czw Maj 08, 2008 09:14
podzwoń po szrotach roverkowych np. tu
http://www.roverki.pl/gar...we%B3_Kowalczyk
ja od nich brałem 9 sztuk
Kris - Czw Maj 08, 2008 09:21
patent mariusza418
wyjmujesz pokrętło ciągnąc je po prostu do siebie, w plastikowej tulei która zapewne pękła jest w środku taka metalowa profilowana tulejka, ustawiasz ją zgodnie wyżłobieniami wewnątrz plastikowej tulejki, (jak tej metalowej nie ma znaczy że została na metalowym bolcu na którym siedzi okrętło, zdejmij i włóż do plastikowej tulei w pokrętle) potem twardym drucikiem okręcasz plastikową tuleję, zaplatasz drucik kombinerkami i działa
waldi80 - Czw Maj 08, 2008 11:26
Bardzo dziękuję spróbuję z tym drucikiem pokombinować
[ Dodano: Nie Maj 18, 2008 16:20 ]
Jeszcze jedno pytanie... jak zdjąć tę metalową tulejkę z bolca? Bo została na nim i nie bardzo mogę ją wydobyć
A jednak się udało wszystko działa! Dziękuję za pomoc
pietro - Wto Lip 08, 2008 19:38
mam ten sam problem
Czy klej typu kropelka wystarczy ? czy może jakiś dedykowany do ABS ?
z tym drucikiem serio śmiga? nie przeszkadza ten drucik przy montowaniu na bolcu ?
Lukaszn2006 - Wto Lip 08, 2008 20:19
U mnie było to samo, wyciągnołem i taką taśmą z apteki skleiłem, śmiga już ponad rok. A było to pokrętło od intensywności wiania Żeby było mociejsze to można to miedzianym drucikiem obwiązać i dopiero na to tasiemke, tylko żeby nie było za grube. A na nowe szkoda kasy
R-200 - Wto Lip 08, 2008 21:00
Takie popękane rzeczy najlepiej naprawiać rurkami termokurczliwymi. Samoczynnie dopasowuje się do kształtu równocześnie wzmacniając uszkodzony element.
|
|