|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning mechaniczny - Lepsze chlodzenie IC
dobryziom - Czw Maj 15, 2008 11:45 Temat postu: Lepsze chlodzenie IC Mam problem konstruktorzy Rovera kiedy wsadzali IC do Tomcata chyba mieli zaćmienie nie dość ze jest on bardzo mały to w dodatku co stanowi największy problem nie ma gdzie wepchać większego (układ chłodnic plus klima w moi wypadku) ale oki można sie z tym pogodzić. Jednakże jest następny problem oryginalny IC jest przesłonięty prawie w połowie przez system zamykania i otwierania maski Teraz do sedna najchętniej bym go po prostu wywalił zwiększy to wydajnosc IC tylko jak to teraz rozwiązać...
http://www.roverki.pl/ima...cat/3tomcat.jpg
maciej - Czw Maj 15, 2008 11:53
Zapinki na maskę...
dobryziom - Czw Maj 15, 2008 14:22
tez o tym pomyślałem bo niby najprościej tylko:
stawiam samochód przed blokiem wiec zaraz ktoś podejdzie i będzie mi grzebał pod maska:/
HaDeSsS - Czw Maj 15, 2008 18:17
mniejszy zamek zamontowac
Sachar - Czw Maj 15, 2008 20:02
Ja prze 5 lat latałem autem z maską zamkniętą tylko na zapinki i nikt nie majstrował pod maską. A auto cały czas było parkowane w wawie pod chmurką.
Brt - Czw Maj 15, 2008 20:43
a może natrysk wody na IC
dobryziom - Pią Maj 16, 2008 08:40
Hades w sumie o tym nie pomyślałem:p poszukam czegoś co podpasuje i zajmie mniej miejsca powinno trochę pomoc Sachar nie jestem przekonany do tych zapinek musi być to coś bardziej bezpiecznego jakieś zapinki na kluczyk:p jeśli coś takiego jest:) Brt natrysk to dobra opcja tylko u mnie i tak z miejscem kicha ale można coś pomyśleć ciekawe jak to poprawia wydajność trzeba sprawdzić
Brt - Pią Maj 16, 2008 09:01
chciałem u siebie to przetestować, ale ni ma kiedy
HaDeSsS - Pią Maj 16, 2008 09:10
dobryziom, co pare glow to nie 1 zawsze jakis pomysl wpadnie
maciej - Pią Maj 16, 2008 09:19
dobryziom napisał/a: | Hades w sumie o tym nie pomyślałem:p poszukam czegoś co podpasuje i zajmie mniej miejsca powinno trochę pomoc |
Tylko uważaj, żeby nie powtórzyć przygody kolegi Alexa.
dobryziom - Pią Maj 16, 2008 09:28
nie no spoko maroko żadnego drutu nie będzie:p
kamil_luczak - Pią Maj 16, 2008 14:46
Zawsze mozesz wrzucic zapinki i alarm podpiac pod maske. Jak ktos otworzy mache to zacznie wyc.ewentualnie mozesz jakies male kludki zalozyc
dobryziom - Pią Maj 16, 2008 14:55
właśnie sobie pomyślałem żeby zamiast zapinek nawiercić otwory w masce i po prostu ja zamykać na jakieś śruby wkręcane o unikalnym wzorze żeby ktoś obcy ich nie odkręcił... jeszcze założyć na nie jakieś czarne zaślepki żeby sie w oczy nie rzucało:p
|
|