|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 2xx noPb] gdzie jest filtr paliwa?
Korczus - Czw Maj 15, 2008 18:10 Temat postu: [R 2xx noPb] gdzie jest filtr paliwa? A gdzie znajduje się filtr paliwa w R200? Oczywiście w wersji benzynowej, bo szukałem i nie mogłem nigdzie znaleźć Byłbym ogromnie wdzięczny za fotkę.
Paul: Temat wydzieliłem - tamten dotyczył innego auta
szogu - Czw Maj 15, 2008 20:18
Korczus napisał/a: | A gdzie znajduje się filtr paliwa w R200? Oczywiście w wersji benzynowej, bo szukałem i nie mogłem nigdzie znaleźć Byłbym ogromnie wdzięczny za fotkę. |
podpinam się pod pytanie
i czy trudno to samemu wymienić?
sTERYD - Pią Maj 16, 2008 08:22
na ścianie grodziowej jakieś 30 cm w prawo od pompy hamulcowej.
wymiana polega na wykręceniu starego (co nie musi być łatwe ) i wkręceniu nowego
MiL999 - Pią Maj 16, 2008 14:35
Wymiana jest bardzo prosta. Trzeba tylko uważać żeby nie urwać przewodu (klucz kontrujący) i nie pochlapać za bardzo benzyną.
giewu - Pią Maj 16, 2008 16:26
Korczus napisał/a: | A gdzie znajduje się filtr paliwa w R200? Oczywiście w wersji benzynowej, bo szukałem i nie mogłem nigdzie znaleźć Byłbym ogromnie wdzięczny za fotkę.
|
szogu napisał/a: | podpinam się pod pytanie |
w każdym benzynowym R200 jest w tym samym miejscu
Korczus - Pią Maj 16, 2008 16:57
Podpatrzyłem na allegro mniej więcej jak wygląda filtr paliwa w R, no i jedynie to co zaznaczyłem na fotce mi pasuje, tylko jeśli to filtr to sporych gabarytów jest Jeśli to nie to, to proszę by ktoś zaznaczył na fotce w którym miejscu go znaleźć
[ Dodano: Pią Maj 16, 2008 17:58 ]
OK wszystko jasne zauważyłem fotkę dopiero po zalogowaniu, thx pozdro
zouza - Pią Maj 16, 2008 17:00
Eh ci dzisiajsi faceci, nawet ja wiem gdzie jest filtr paliwa
Korczus - Pią Maj 16, 2008 17:50
zouza napisał/a: | Eh ci dzisiajsi faceci, nawet ja wiem gdzie jest filtr paliwa
|
Hehe a może wiesz gdzie taki filtr można zakupić ?
Ukasz - Pią Maj 16, 2008 17:56
Uważajcie z filtrami na allegro.
Ja kupiłem taki badziew, że leciało wszystkimi otworami.
Musicie kupić taki w którym te śruby co się wkręca mają oparcie.
Inaczej będzie problem z uszczelnieniem.
Korczus - Pią Maj 16, 2008 17:59
No raczej bym nie chciał kupić jakiś tanich podróbek dlatego pytam A na allegro to praktycznie nic nie ma.
MiL999 - Pon Maj 19, 2008 07:56
Idz do sklepu motoryzacyjnego i poproś o filtr paliwa do R200. Zajrzyj do technicznego FAQ i zobacz jakie modele pasują to ewentualnie podpowiesz sprzedawcy
|
|