|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [all] Jak usunąć naklejkę rejestracyjną z szyby?
PrzemekWWL - Pon Cze 23, 2008 15:29 Temat postu: [all] Jak usunąć naklejkę rejestracyjną z szyby? Witam!!! Przerejestrowałm auto i chce usunąć naklejkę z poprzednim numerem rejetracyjnym, czym najlepiej to usunąć?? Może macie jakies sposoby!!
piter34 - Pon Cze 23, 2008 15:30
Suszarką podgrzać naklejkę i zdrapywać, a potem wyczyścić wszystko rozcieńczalnikiem.
Ukasz - Pon Cze 23, 2008 16:45
A ja mi kiedyś szybę wymieniali to żyletką podcinali ten klei i naklejka zeszła cała, a później nakleił ją na nową szybę.
NEOSSS - Pon Cze 23, 2008 17:50
Posmarować rozpuszczalnikiem z zewnątrz i po bokach, nagrzać oplarką tylko z daleka żeby szyba nie pękła, następnie nożykiem lub żyletką zcinać, schodzi jak nowa... Potem rozpuszczalnikiem przemyć szybę z kleju...
mimo66 - Pon Cze 23, 2008 18:10
Na tym forum dostałem odpowiedź na to pytanie:
Zmywacz do paznokci,dobrze namoczyć naklejkę i później nożykiem/żyletką ostrożnie zdrapać, pozostałości kleju zmyć w/w zmywaczem.
Pomogło w 100%
snoppy - Wto Cze 24, 2008 08:43
Tak jak chłopaki pisali wyżej, zdecydowanie polecam podgrzanie naklejki od zewnętrznej strony szyby, później odkleja się ją w dwóch kawałkach - jeden z hologramem, a drugi, pod spodem, z numerem rejestracji. Na koniec trzeba to przemyć rozpuszczalnikiem.
Testowałem ten sposób parę tygodni temu i efekt był idealny:)
|
|