|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning mechaniczny - [220 D '97 2.0] Sportowy tłumik do dieselka
matlacz - Czw Cze 26, 2008 22:02 Temat postu: [220 D '97 2.0] Sportowy tłumik do dieselka Witam serdecznie.
Wiem że ten temat już pewnie był. Ale jestem ciekaw dokładnie co sądzicie o jakimś fajnym sportowym tłumiku do dieselka. Jakie firmy, co konkretnie kupić (czytałem że kwasowy najlepiej i nie tylko końcowy ale cały)
Pytam bo jestem kompletnym laikiem ale chciał bym bardzo się jak najwięcej dowiedzieć o tym żeby jak najwięcej robić samemu coś przy swoim roverku.
Jeśli możecie napiszcie jakie firmy żebym mógł poszukać w necie jakie po kolei elementy muszą być jaki najlepiej kupić żeby nie "pierdział" tylko ładnie brzmiał - o ile można takie coś wymagać od dieselka. No i wygląd jaki lubicie? Chciał bym jakiś fajny delikatny ale żeby było widać że !@!$#... ale nie chciał bym tzw. PCV-ówe za sobą ciągnąć.
Liczę na liczne wypowiedzi (Jeśli mogę prosić )
Pozdrawiam
piter34 - Wto Lip 08, 2008 13:49
matlacz napisał/a: | Jeśli możecie napiszcie jakie firmy żebym mógł poszukać w necie jakie po kolei elementy muszą być jaki najlepiej kupić żeby nie "pierdział" tylko ładnie brzmiał |
Ja w R200 miałem tłumik MG Motorsport Racing. Fajnie brzmiał, miał w razie czego wkładkę wyciszającą, ładnie wyglądał i był w całości z "kwasówki".
kolin - Wto Lip 08, 2008 19:14
A w Dieslu to słychać taki tłumik ? bo każdego diesla co widziałem z jakimś kominem to tak samo chodził
Markzo - Wto Lip 08, 2008 23:03
zeby dieselka bylo slychac to pasuje mu walnac caluski uklad wydechowy robiony od nowa....sam tlumik nie wiele zmieni:/
funfel - Sro Sie 27, 2008 19:57
Czyli jak dam tlumik koncowy (firma dowolna) do SDI to nie bedzie głośno buczał? Chodzi mi tylko o efekt wizualny takiego tlumika, bez zadnych dodatkow dzwiękowych.
Pozdrawiam.
Markzo - Sro Sie 27, 2008 21:02
nie powinien:) najprosciej zdejmij stary tlumik, wytnij stare koncowki i wspawaj nowe:) po klopocie bedzie;)
kamil_luczak - Sro Sie 27, 2008 23:13
Na jednej z miejscowek pojawila sie kiedys Ibiza 1.9tdi 130KM program plus caly wydech na 2 tlumikach. Brzmial genialnie, jak odkurzacz, na niskich obrotach delikatnie pobulgotywal przy wiekszych obrotach nie byl glosny. Koszt takiego wydechu do Ibizy wedlug wlasciciela 2000zl
Markzo - Czw Sie 28, 2008 08:59
sam koncowy w dieslu podobno ( goscie z VU tak twierdza) nic nie daje, tylko wyglad, jesli CI zalezy na wygladzie wytnij i wspawaj koncowki:p
Skiba - Czw Sie 28, 2008 09:09
Sportowy do diesla ? nieeee ... zawsze będziesz miał okopcony tył auta Oryginalny tłumik jest zawinięty w dół ... no i nie wiem, jak u Ciebie, ale mi zależy na komforcie jazdy i ciszy wewnątrz autka .... a nie na słyszalności z 2km ... Moja rada: przedmuchaj kata i wstaw orginalny - skoro szykuje Ci się wymiana. Poza tym każdy układ wydechowy jest dobrany do auta (ciśnienia i podciśnienia), czasami więcej można popsuć niż nadrobić
DrMambo - Czw Sie 28, 2008 09:27
Mr Rozan99 ma fajną końcówkę lub tłumik końcowy .. ostatnio właśnie pytałem i mówił, że nie okopca mu nic i brzmi normalnie .. też szukam albo samej końcówki lub całego wydechu w tym guście ..
thef - Czw Sie 28, 2008 10:55
Skiba napisał/a: | nieeee ... zawsze będziesz miał okopcony tył auta Oryginalny tłumik jest zawinięty w dół | Skiba, ja mam końcówki chromowane proste nałożone na obcięte końcówki oryginału i nie mam okopconego zderzaka.
mario_81 - Czw Sie 28, 2008 13:53
thef napisał/a: | Skiba napisał/a: | nieeee ... zawsze będziesz miał okopcony tył auta Oryginalny tłumik jest zawinięty w dół | Skiba, ja mam końcówki chromowane proste nałożone na obcięte końcówki oryginału i nie mam okopconego zderzaka. |
potwierdzam..też mam obciętą rurę i założoną ozdobną końcówkę, na zderzaku nie ma śladu sadzy itp..
funfel - Czw Sie 28, 2008 14:00
mam zalozone końcówki, ale nie wyglada to fajnie, jakos tak opadaja na dół. Sadzy tez nie mam na zderzaku, ale za to koncowki w srodku sa cale czarne.
Pozdrawiam
mario_81 - Czw Sie 28, 2008 14:15
funfel napisał/a: | mam zalozone końcówki, ale nie wyglada to fajnie, jakos tak opadaja na dół. Sadzy tez nie mam na zderzaku, ale za to koncowki w srodku sa cale czarne. |
jak to w dieselku
kamil_luczak - Czw Sie 28, 2008 21:26
Skiba skiba, przeciez nikt nie mowi o tym zeby wywalil caly wydech i wrzucil 3" na jednym przelotowym. Tylko zeby zrobil dobry wydech na 2 tlumikach.
|
|