|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Pada wtryskiwacz.
Rowan - Nie Cze 29, 2008 18:08 Temat postu: [R75] Pada wtryskiwacz. Mam problem. Za 3 tygodnie jadę na Chiptuning i muszę doprowadzić silnik do normalnego stanu. Pada mi wtryskiwacz. Najpierw żeby zapalić trzeba długo kręcić, a na wolnych obrotach nierówno chodzi. W czasie jazdy nie ma różnicy. Gdzie i za ile mogę dostać wtryskiwacz do mojego auta?
Jary - Nie Cze 29, 2008 19:55
Rowan napisał/a: | Pada mi wtryskiwacz. Najpierw żeby zapalić trzeba długo kręcić, |
Jesteś pewien, że to wtrysk, może jednak świece żarowe
Rowan - Nie Cze 29, 2008 21:16
Stary, świece żarowe to wiesz od czego są?
Jary - Nie Cze 29, 2008 21:59
Rowan napisał/a: | Stary, świece żarowe to wiesz od czego są? |
Wiem i dlatego pytam
Rowan - Pon Cze 30, 2008 06:50
Ale posłuchaj. Teraz jest lato. I świece żarowe nie mają tu znaczenia. Bo nawet na gorącym silniku trzeba długo kręcić żeby odpalił. A do tego to, że nierówno chodzi to na pewno nie jest wina świec żarowych. A może da się jakoś reanimować wtryskiwacz?
MaReK - Pon Cze 30, 2008 07:31
Mialem to samo. Lepiej nie czekaj z wymiana, bo u mnie bylo tak samo, czekalem, czekalem az zaczal mi gasnac w czasie jazdy. Zdziwienie bylo duze, jak wyprzedzajac busa nagle zobaczylem kontrolki i koniec pracy silnika
Pozniej zeby odpalic musialem wykonywac "zabki" - skoki na jedynce i rozruszniku.
Za wymiane wtryskiwacza z wtryskiwaczem zaplacilem 300 zl.
Operacja wymiany trwala 15 min na parkingu pod Carrefourem (by Mariusz418)
Sprobuj sie dowiedziec w Ciechanowie, albo u Mariusza wlasnie.
Z tego co wiem, to mial chyba jeszcze 3
Pozdrawiam,
Rowan - Pon Cze 30, 2008 08:27
Dzięki MaReK, wymienić to sam wymienię, tylko byle by był. Widziałem na allegro nowy za... 1499zł
MaReK - Pon Cze 30, 2008 11:07
No wiec musisz miec uzywke z malym przebiegiem i historia zycia.
Nie wiem czy sie nie myle, ale Mariusz418 mial wtryski od omegi i chyba taki mi zamontowal.
W uzywce tez jeden ciezko kupic, zazwyczaj chca puscic komplet.
Rowan - Pon Cze 30, 2008 14:30
Pisałem juz do Mariusza418 ma po 300zł. Ale na allegro po takiej samej cenie też kupie. Jest sporo aukcji. Pod Rover mało jest ale pod BMW jest kilkanaście i sprzedają oddzielnie.
PHJOWI - Pon Cze 30, 2008 18:10
mam od diabła tych wtrysków po 200 zł za sztuke.
Rowan - Wto Lip 01, 2008 09:23
Ale na 100% sprawne?
PHJOWI - Sro Lip 02, 2008 08:43
tak mam ich około 100 także coś tam się wybierze
rolando - Sro Lip 02, 2008 12:10
MaReK napisał/a: | Mariusz418 mial wtryski od omegi i chyba taki mi zamontowal. |
od OMEGI TDS pasi na 100??
pytam z ciekawości.
Rowan - Sro Lip 02, 2008 13:59
PHJOWI, dzięki napewno się odezwę do Ciebie w najbliższym czasie bo dzisiaj zaczął szarpać w czasie jazdy
lamer - Wto Lip 08, 2008 21:05
I jak Rowan? Wtrysk wymieniony? Wszystko działa?
Rowan - Sro Lip 09, 2008 06:54
Dzięki za odświeżenie. Diagnoza PHJOWI, którą postawił przez telefon była po części trafna. To nie była wina wtryskiwacza. Padł zawór wysokiego ciśnienia. Ten sam, przez którego pod koniec tamtych wakacji auto mi gasło powyżej 2500rpm. Na szczęście taki zawór miałem w domu, bo jak mój tata był w Anglii to za***ał go ze samochodu ze złomowiska. Także dzięki za wszystkie rady, ale sam sobie poradziłem.
Grucha - Wto Sie 27, 2019 16:43
Koledzy powiedzcie, czy wymiana wtryskiwaczy na inny w dieslu wymaga wpisania go w inpie? Pozdrawiam
SyntaX - Wto Sie 27, 2019 20:26
Wkładasz i ma działać
borsuk88 - Sob Lut 08, 2020 19:03
siema wszystkim odgrzeję kotleta .
Mam pytanko jestem po małej mapce od Marka parę lat wstecz wszystko lata aż miło , sprawdzam co jakiś czas toafem co tam się dzieje i ostatnio zauważyłem takie coś , że 2,3 wtrysk mają wartości 0.3 a pierwszy 0,5 - to całkiem fajnie natomiast martwi mnie 4 wartośc -0,9 ( minus 0,9) . Martwić się czy nie brać do głowy ? nie kopci odpala normalnie .
christopher7 - Nie Lut 09, 2020 09:22
Martwić to może jeszcze nie. Ale możesz profilaktycznie użyć jakiegoś preparatu do czyszczenia wtrysków dolewanego do paliwa albo zatankować paliwa z większym dodatkiem śroków czyszczących wtryski. Warto też zajrzeć czy podkładki nie puszczają/czy się wtryski nie zapiekły bo wtedy wyjęcie tego ustrojstwa jak będzie konieczne może być cokolwiek utrudnione .
Można też po kolei je wyjąć rozebrać wyczyścić. Zazwyczaj korekty po takim zabiegu się poprawiają...
|
|