|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] No więc jestem od dzisiaj Rover-kiem 25 :)
firefighter - Czw Lip 10, 2008 19:27 Temat postu: [R25] No więc jestem od dzisiaj Rover-kiem 25 :) Nie działa podświetlenie przycisku przeciwmgielnego jak wymontować i usunąć usterkę
Prawe lusterko nie da się wyregulować-może uszkodzone ciegna?
Nie świeci trzeci stop-gdzie usterka?
Wskażnik temperatuty po uruchomieniu ciepłego silnika wskazówka podnosi się natommiast podczas jazdy opada na zero-czyjnik czy wskażnik?
Głebokie sprzęgło,zabiera przy samej podłodze- czy jest regulacja?
Jakie glośniki do tyłu?
Poszukiwany kołpak jak na zdjeciu
zouza - Czw Lip 10, 2008 19:30 Temat postu: Re: [R25] No więc jestem od dzisiaj Rover-kiem 25 :)
firefighter napisał/a: | Nie działa podświetlenie przycisku przeciwmgielnego jak wymontować i usunąć usterkę
|
Było milion razy, zresztą ostatnio parę dni temu. Wpisz sobie w szukajkę. Zresztą odpowiedzi na inne pytanie też można znaleźć na forum
firefighter - Czw Lip 10, 2008 19:43
zouza
Może byś pomógł ziomalowi to mój pierwszy w życiu Rover-ek a nie wysyłał do szukania
Sorry
DawidNB - Czw Lip 10, 2008 19:57
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=28698
szukajka dobra sprawa bo tematy roverkowe ciągle się powtarzają, tu jak widać na załączonym linku było już raz opisywane w tym tygodniu
sTERYD - Czw Lip 10, 2008 20:17
firefighter napisał/a: | Prawe lusterko nie da się wyregulować-może uszkodzone ciegna? |
ręczne czy elektryczne??
jeśli elektryczne to posłuchaj czy coś się kręci jak regulujesz, jeśli ręczne to coś z cięgiełkami, ale bez rozebrania to trudno wyczuć
firefighter napisał/a: | Nie świeci trzeci stop-gdzie usterka? |
moze w wiązce tylnej klapy, a może w samej lampce
DawidNB napisał/a: | Wskażnik temperatuty po uruchomieniu ciepłego silnika wskazówka podnosi się natommiast podczas jazdy opada na zero-czyjnik czy wskażnik? |
raczej czujnik
firefighter napisał/a: | Głebokie sprzęgło,zabiera przy samej podłodze- czy jest regulacja? |
jest autoregulacja i jeszcze dodarkowo przy ścianie grodziowej jest guma do napinania linki
des - Czw Lip 10, 2008 20:20 Temat postu: Re: [R25] No więc jestem od dzisiaj Rover-kiem 25 :)
firefighter napisał/a: | Prawe lusterko nie da się wyregulować-może uszkodzone ciegna? |
Może to pomoże:
http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#207755
firefighter - Pią Lip 11, 2008 06:55
A jaki czujnik temperatury musze kupić?
Czy z każdego R25 1,4 16V będzie pasował?
Brt - Pią Lip 11, 2008 08:21
firefighter napisał/a: | zouza
Może byś pomógł | ,
ja tylko dodam, ze zouza to kobitka i to całkiem całkiem
martinezz - Pią Lip 11, 2008 08:27
Brt pokaz lepiej jakas fotke
zouza - Pią Lip 11, 2008 10:01
firefighter napisał/a: | zouza
Może byś pomógł ziomalowi to mój pierwszy w życiu Rover-ek a nie wysyłał do szukania
Sorry |
Ja mam Ci pomagać, a ty jesteś na tyle leniwy, że nie zerkniesz nawet na nicka, że nie jestem facetem?? Nie uważasz, że to trochę nie w porządku?
[ Dodano: Pią Lip 11, 2008 11:04 ]
Brt napisał/a: | firefighter napisał/a: | zouza
Może byś pomógł | ,
ja tylko dodam, ze zouza to kobitka i to całkiem całkiem |
Brt to tylko twoja rozpaczliwa próba załagodzenia sytuacji żebym Pana całkiem nie zjadła
Ale przyznam, że zadziałało
Brt - Pią Lip 11, 2008 10:08
martinezz, szukajcie a znajdziecie są na necie i to bardzo świeże
zouza, trzeba sobie pomagać, więc peace, pax, mir
firefighter, jak już pewnie zauważyłeś, to warto poszperać na forum, do czego zachęcam.
PS. poklikaj na linki w moim podpisie
firefighter - Pią Lip 11, 2008 10:41
zouza sorry
Brt THX
Pytanie jeszcze z innej beczki i nie w dziale ale chcę zapytać, czy nie wiecie przypadkiem gdzie zdobyć wkład prawego lusterka.
Na Allegro nie ma
bastian82 - Sob Lip 12, 2008 11:59
firefighter napisał/a: | zouza sorry
Brt THX
Pytanie jeszcze z innej beczki i nie w dziale ale chcę zapytać, czy nie wiecie przypadkiem gdzie zdobyć wkład prawego lusterka.
Na Allegro nie ma |
Szukajcie a znajdziecie
http://www.allegro.pl/ite...ryczne_l_p.html
troche inicjatywy
timer - Sob Lip 12, 2008 15:01
firefighter napisał/a: | Wskażnik temperatuty po uruchomieniu ciepłego silnika wskazówka podnosi się natommiast podczas jazdy opada na zero-czyjnik czy wskażnik? | miałem podobny problem mam w swoim pierwszym roverku 200 jak był sprowadzony z Włoch to sprawdź czy masz zamontowany termostat ja nie miałem w chłodniejsze dni było ciężko a sprawdzić możesz włączając zimny silnik i jak węże od chłodnicy sie odrazu nagrzewają świadczy to o braku termostatu ale mogę sie mylić najlepiej wykręcić i zobaczyć
MarcinRad - Sob Lip 12, 2008 15:14
Dokładnie ja identycznie byłem oszukany przez sprzedającego czyli brak termostatu. Okazało się po włożeniu że uszczelka pod głowicą walnięta a miałem to w tym samym silniku 1.4 16v ale w Polonezie. I niestety tak oszukują. Do tego drugi przypdadek mój kolega ( Chamidło wrodzone ) miał roverka z tym samym silnikiem i padła uszczelka, wyciągnął termostat dał auto żonie ona poechala na giełde i na wydre je sprzedała ! Więc oby to niebyło to. Ja miałem takie same objawy w poldku a w roverku jak kolo wyciągnął termostat było to samo.
[ Dodano: Sob Lip 12, 2008 16:16 ]
I jeszcze jedno w chwili zakupu poldka płyn był czysty a w oleju nic niebylo. Po 2000 tyś kilometrów mechanik stwierdził żebym wymienił termostat i wtedy się okazało że go niema a w płynie zaczeły się zbierać śladowe ilości oleju.
[ Dodano: Sob Lip 12, 2008 16:19 ]
Jeżeli na postoju się podnosi a potem opada to jabym stawial na brak termostatu. Mechanikiem niejestem ale przerabiałem to i dalej przerabiam bo zrobiłem głowice ale mechanik znów źle poskładał i dalej to samo ale teraz poartowałem sie rozwierceniem teromstatu. W korkach się grzeje ale na trasie chociaż trzyma około 70 stopni a więc mam troche lepiej. A może rozwiercił termostat jak ja ( to wtedy też świadczy o uszczelce.).
firefighter - Nie Lip 13, 2008 09:31
W którym miejscu znajduje się termostat w Roverze?
Objaw jest taki, że wskaźnik powoli bo powoli ale idzie do góry i zatrzymuje się ciutek przed połową skali.Ale są momenty ze po ponownym uruchommieniu silnika wskazówka nie drgnie ale podczas jazdy znowu nagle skoczy na swoje miejsce.Może to zły kontakt?
[ Dodano: Nie Lip 13, 2008 10:52 ]
Ale to jest tylko lustro bez wkładu a ja napisałem wkład lusterka
sTERYD - Nie Lip 13, 2008 14:53
firefighter napisał/a: | W którym miejscu znajduje się termostat w Roverze? |
powiem tak:
Brt napisał/a: | PS. poklikaj na linki w moim podpisie |
|
|