|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 100 - [R100] Sworznie wahacza dolnego
kamil_luczak - Czw Lip 24, 2008 19:05 Temat postu: [R100] Sworznie wahacza dolnego Witam, czy ciezko bedzie mi wyjac stary sworzen i wlozyc nowy ? Wiem ze w starym musze rozwiercic nity, ale czy pozniej uda mi sie jakos bez wiekszych problemow wsadzic nowy sworzen?
michalswiatek - Czw Lip 24, 2008 21:15
W zestawie z nowym sworzniem powinienes dostac sruby, ktorymi skrecasz zamiast nitow.
Ja tez musze je wymienic, ale to dopiero jak bede w Polsce. Nie jestem pewien ale chyba trzeba "depressurise hydragas suspension"
7Tomi - Pią Lip 25, 2008 16:23
Ano trzeba
Sworznie TRW ok 80zł. Kompletny wahacz ze sworzniem i tulejami u Tomiego 150zł. Nie wiem czy jest sens sie bawić w wymianę jak można cały wahacz przerzucić.
kamil_luczak - Pią Lip 25, 2008 18:48
Nie mam juz hajsu na nowy wahacz:( A sworzen odpakowalem Co to jest to cos za 80zl i to 'depressurise hydragas suspension'?
michalswiatek - Pią Lip 25, 2008 19:42
Kamil Luczak napisał/a: | Co to jest to cos za 80zl | To jest wlasnie zamiennik firmy TRW, ktory przykrecasz zamiast nitowanego oryginalu.
Kamil Luczak napisał/a: | i to 'depressurise hydragas suspension'? | - spuscic plyn z zawieszenia hydrogazowego, okreslenie to niestety dosc czesto pojawia sie w RAVE
kamil_luczak - Pią Lip 25, 2008 20:17
a to nie da sie wypiac dolnego sworznia jesli bedzie sie trzymalo na gornym wahaczu ?
7Tomi - Pią Lip 25, 2008 20:25
michalswiatek napisał/a: | Kamil Luczak napisał/a: | Co to jest to cos za 80zl | To jest wlasnie zamiennik firmy TRW, ktory przykrecasz zamiast nitowanego oryginalu.
|
Nie wiem jak w MGF ale w R100 TRW było monotowane na pierwszy montaż
Sworznie, końcówki drążków, drążki kierownicze, górne sworznie, sworznie prowadzące - wszystko w oryginale TRW BTW moim zdaniem jedna z lepszych firm.
michalswiatek - Pią Lip 25, 2008 20:43
Tomi_114 napisał/a: | Nie wiem jak w MGF ale w R100 TRW było monotowane na pierwszy montaż | Wierze na slowo
Ja jeszcze u siebie nie robilem...
|
|