|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 streetwise]skraplanie wody
dragostreetwise - Wto Sie 12, 2008 20:04 Temat postu: [R25 streetwise]skraplanie wody Mam pytanie
W moim streetwise pod schowkiem przy fotelu pasażera coś cieknie, a mianowicie na wycieraczce mam krople wody , zauważyłem ze to niezależnie czy klima chodzi czy nie, .
Co to moze byc nic mi nie przychodzi do głowy poza zapchanym filtrem od klimy
Dziekuje za sugestie
Pozdrawiam
vanetten - Wto Sie 12, 2008 20:06
Prawdopodobnie nagrzewnica Ci cieknie.
dragostreetwise - Wto Sie 12, 2008 22:05
tylko ze to jest zwykła woda, najciekawsze jest to ze cieknie na nogi pasażera przy skręcie. Gdzies czytałem ze to węzyk od skraplacza jest zapchany. Wiecie moze gdzie on jest i jak go przeczyscic
Brt - Wto Sie 12, 2008 22:27
dragostreetwise napisał/a: | Gdzies czytałem ze to węzyk od skraplacza jest zapchany |
Całkiem mozliwe. Dostępny jest od spodu za "sankami" zawieszenia. Ale cieżko go namierzyć Może da się też od strony parownika przedmuchać wyjmij filtr kabinowy i popatrz
timer - Wto Sie 12, 2008 22:32
węzyk jest najlepiej widoczny z kanału bo jest za zawieszeniem -ściana grodziową tak jak sie zaczyna podłoga samochodu oczywiście od strony pasażera a jak nie masz kanału to trzeba odkręcić schowek i jak jest obudowa filtra przeciwpyłkowego ,ona tak delikatnie zchodzi na dół , prawie przy ścianie silnika jest wężyk można go wyczuć na macanego lub za pomocą dodatkowego oświetlenia zobaczyć . Sprawdź sobie jeszcze czy czasem ta osłona filtra przeciwpyłkowego dokładnie dolega do obudowy filtra
dragostreetwise - Wto Sie 12, 2008 22:36
dziekuje wam. jutro wjezdzam nim na kanał i dam znac co to było.
Pozdrawiam i dziekuje
[ Dodano: Sro Sie 13, 2008 16:10 ]
Byłem i wszystko jasne. Roverek miał uszkodzona felge, wężyk sie lekko zapchał i wszystko wywalało mi filtrem do kabiny. Juz jest OK.
Pozdrowionka i dzieki
|
|