|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Pompka paliwa?
Picia24 - Pią Sie 15, 2008 22:54 Temat postu: [R45] Pompka paliwa? Witam mam pytanie odnosnie pracy pompy paliwa po przekręceniu kluczyka pompka zaczyna pracowac i po chwili przestaje,po odpaleniu silnika nadal słychać jak chodzi ale po chwili jakieś 5 sekund zaczyna pracować głosniej tak jagby miała wieksze obroty.Moim pytaniem jest czy to jest normalne odnosze wrażenie jagby włączał sie drugi bieg w pompce czy to normalne czy moze pompka sie psuje.Z góry dziekuje za odpowiedzi
sTERYD - Sob Sie 16, 2008 17:30
Picia24 napisał/a: | po chwili jakieś 5 sekund zaczyna pracować głosniej tak jagby miała wieksze obroty. |
to nie jest normalne...
nie zdarza Ci się jeździć na oparach...
to nie jest zdrowe dla pompki
Picia24 - Sob Sie 16, 2008 23:25
Wiesz co moze ze dwa razy jechałem na rezerwie zaczeło sie tak dziać po wymianie filtra paliwa poprzedni filterek był bardzo mocno zasyfiały ,a czy to moze miec wpływ na moc samochody i na to ze ciezko odpala jak jest zimny?
To pewnie przydało by sie wymienic pompe co?
sTERYD - Nie Sie 17, 2008 15:23
Picia24 napisał/a: | a czy to moze miec wpływ na moc samochody i na to ze ciezko odpala jak jest zimny? |
jeśli pompka nie daje odpowiedniego ciśnienia to może... ale to by musiala być juz zajeżdżona... może uda Ci się sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskiwaczy...
Picia24 - Wto Sie 19, 2008 00:24
A czy jest jakis domowy sposób na sprawdzenie tego ciśnienia.
Bo jestem ciekawy czy ta pompka jest ok
Korczus - Wto Sie 19, 2008 19:01
Picia24 napisał/a: | A czy jest jakis domowy sposób na sprawdzenie tego ciśnienia.
Bo jestem ciekawy czy ta pompka jest ok |
Też jestem ciekaw, bo mi podczas jazdy na benzynie jakby zrywa auto na moment, zwłaszcza jak mu przydepne trochę, czuć tak jakby nie dostawał paliwa
|
|