|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R600] dokładka zderzaka przedniego
herc - Sob Sie 23, 2008 08:29 Temat postu: [R600] dokładka zderzaka przedniego Może ktoś już to robił i ma jakieś fotki dokładki zderzaka do R600 ewentualnie od jakiego auta mogła by pasować
maciekwawa - Sob Sie 23, 2008 09:05
www.jdltuning.com ups nie maja do 600
herc - Nie Sie 24, 2008 12:34
Taka dokładka by mi odpowiadała
maciekwawa - Nie Sie 24, 2008 12:42
http://cgi.ebay.pl/JMS-Ra...1QQcmdZViewItem
xtek - Nie Sie 24, 2008 16:03
A po co Ci taka szufla? Bedziesz jako pługa uzywal rovera?
herc - Nie Sie 24, 2008 16:11
Mój R to jak by to powiedzieć został lekko usportowiony mechanicznie, na wiosnę będzie nowy zawias -60mm i rozpórka kielichów i tak myślę żeby troszkę agresywności mu nadać a nie chcę jakiś wieś zderzaków czy spojlerów, tylko lekkie dokładki zderzaków i progów
emil123 - Nie Sie 24, 2008 23:01
ja tez chcialem do swojego r600 zalozyc dokladki, ale nigdzie nie moglem znalezc odpwiednich i mam narazie zalozone tylko felgi jak juz cos znajdziesz to napisz
maciej - Pon Sie 25, 2008 09:45
herc napisał/a: | Mój R to jak by to powiedzieć został lekko usportowiony mechanicznie, na wiosnę będzie nowy zawias -60mm i rozpórka kielichów i tak myślę żeby troszkę agresywności mu nadać a nie chcę jakiś wieś zderzaków czy spojlerów, tylko lekkie dokładki zderzaków i progów |
A nie lepiej dołożyć naklejkę "614D" na tył i dziwić wszystkich na światłach?
herc - Pon Sie 25, 2008 10:35
A jest taka
maciej - Pon Sie 25, 2008 10:39
No kiedyś kolega Rauf sobie taką wykonał (w realu to było 620Si, po szlifie kanałów, z nitro i kilkoma drobniejszymi modyfikacjami) i potem na każdym skrzyżowaniu ludzi pytali go "To naprawdę diesel?"...
herc - Pon Sie 25, 2008 10:51
maciej napisał/a: | To naprawdę diesel? |
he he he też tak chyba zrobię
Brt - Pon Sie 25, 2008 10:56
wilk w owczej skórze to najfajniejszy tuning
Kozik - Pon Sie 25, 2008 15:22
herc lisy psują takie dokładki , poza tym herc nie buracz roverka, nic nie zyska na osiągach a na wyglądzie straci, nie lepiej taki niepozorny killer ?
xtek - Pon Sie 25, 2008 17:19
szczegolnie, ze te dokladki wygladaja..... hmm IMHO tragicznie.
Skiba - Pon Sie 25, 2008 17:32
o gustach się nie dyskutuje kolego lepiej wydaj kasę na ładne fele i dobre woskowanie
herc - Pon Sie 25, 2008 17:58
Skiba napisał/a: | kolego lepiej wydaj kasę na ładne fele i dobre woskowanie |
na wiosnę będzie nowa felga(17 cali) nowe zawieszenie (-60mm) i może nowy lakier
Skiba - Pon Sie 25, 2008 18:00
herc napisał/a: | na wiosnę będzie nowa felga(17 cali) nowe zawieszenie (-60mm) i może nowy lakier |
I niech tak pozostanie ... nie doklejaj nic do R600 ! ona sama w sobie jest bossskaaa
herc - Pon Sie 25, 2008 18:02
Skiba napisał/a: | I niech tak pozostanie |
jeszcze jedno co już jest zrobione to przyciemnione szyby mam wszystkie poza przednią
Skiba - Pon Sie 25, 2008 18:24
herc napisał/a: | jeszcze jedno co już jest zrobione to przyciemnione szyby mam wszystkie poza przednią |
Ooo .. pokaż fotki, bo to mnie akurat interesuje
xtek - Pon Sie 25, 2008 18:26
hmm wszystkie, a nie boisz sie policjantow z miernikiem?
maciej - Pon Sie 25, 2008 18:28
herc napisał/a: | nowe zawieszenie (-60mm) |
Jessu...
Ja mają serię sprzed FL uważam, że R600 jest dość niskie - na wysokich śpiących policjantach przy 4 osobach na pokładzie potrafię "zahaczyć" tłumikiem środkowym, to po -60mm nie będzie się nim dało jeździć...
Czy na pewno to przemyślałeś?
Z moich doświadczeń Podkarpacie, oprócz Wrocławia to najbardziej dziurawy obszar Polski...
[ Dodano: Pon Sie 25, 2008 19:29 ]
herc napisał/a: | jeszcze jedno co już jest zrobione to przyciemnione szyby mam wszystkie poza przednią |
A dowodzik jeszcze jest?
xtek - Pon Sie 25, 2008 18:32
maciej napisał/a: | Z moich doświadczeń Podkarpacie, oprócz Wrocławia to najbardziej dziurawy obszar Polski... |
Ehe, okolice Rzeszowa i Mielca to niezla masakra. Ale to, co jest w Krakowie - szczegolnie Igolomska i wjazd od strony huty, to paaaaanie... takich dziur jeszcze nie widziales, gwarantuje
Dlatego musze miec takie opony - 205/60R15, zeby kompletnie felg nie rozwalic.
Skiba - Pon Sie 25, 2008 18:35
maciej napisał/a: |
Z moich doświadczeń Podkarpacie, oprócz Wrocławia to najbardziej dziurawy obszar Polski...
|
Jeździłem kilka lat po drogach Głogów - Zielona Góra. Szykowałem się na felgi 17", a obecnie jeżdżę po Wrocławiu i 15" z oponą 195/65 to mało O usztywnieniu/obniżeniu zawiechy, to ja już nawet nie myślę. Porównując drogi w okolicach Zielonej Góry do Wrocławia, to tak jak porównując niemieckie autostrady do kazachstańskiej drogi leśnej. masakra .... Na oryginalnym zawieszeniu auto na zachodzie pojeździ kilkanaście lat, we Wrocku kilkanaście miesięcy
Cytat: | A dowodzik jeszcze jest? |
Wszystko jest ok, to pierwszej stłuczki, zdarzenia, odpukać wypadku
herc - Pon Sie 25, 2008 19:14
Cytat: | A dowodzik jeszcze jest? |
po miesiącu jeżdżenia i po 7 kontrolach policyjnych dowodzik jest
maciej napisał/a: | Czy na pewno to przemyślałeś? |
bardzo bobrze przemyślane i już przetestowane ok 200 kg ( dwóch kumpli siedziało) w bagażniku i poszło 6 cm w dół i na moich kółkach 205/55 R16 jest idealnie drogi po których jeżdżę są w idealnym stanie więc się nie obawiam zahaczenia, efekt końcowy zobaczycie koło maja
xtek - Pon Sie 25, 2008 19:16
7 kontroli??? Co ty robisz, ze tak cie zatrzymuja?
herc - Pon Sie 25, 2008 19:16
Skiba napisał/a: | Wszystko jest ok, to pierwszej stłuczki, zdarzenia, odpukać wypadku |
Jeśli mnie policja zatrzyma i się przyczepią o szyby to są dwa rozwiązania
1. ściągnąć folie
2. oddać dowód pojechać na kontrole przepuszczalności szyb (ok 20-30 pln) i z kwitkiem iść odebrać dowód
xtek napisał/a: | 7 kontroli??? Co ty robisz, ze tak cie zatrzymuja? |
Po prostu mnie lubią żart, a zatrzymują mnie za głośny wydech nawet już mnie na kontrole głośności wysyłali i jest wszystko ok czy pijany czasem nie jeżdżę, w ciągu roku miałem ok 30 kontroli z czego mam 17 ustników
Skiba - Pon Sie 25, 2008 19:39
herc napisał/a: | ok 30 kontroli z czego mam 17 ustników |
xtek - Pon Sie 25, 2008 19:41
hahaha dobre. Mnie nigdy jeszcze alkomatem nie sprawdzali, chociaz ostatnio pare razy jak misiek mnie pytal czy pilem, to mowilem, ze tak - wczoraj.
michone - Pon Sie 25, 2008 19:51
mnie kiedys zatrzymali i policjant pyta :
1. czy spożywał pan alkochol?
ja ze nie pilem
1. aha to prosze jechac
maciej - Pon Sie 25, 2008 19:57
Wow... To ja tylko raz zaliczyłem taką "rutynową", że tylko spisali i to bez alkomatu, dmuchać nigdy nie dmuchałem, a tak to tylko za prędkość i raz za nie zatrzymanie przed sygnalizatorem z "zieloną strzałką".
herc - Pon Sie 25, 2008 20:36
No a u mnie to z tych 30 kontroli wyszło 14 pkt i 500 pln do zapłaty raz nawet na wideo mnie nagrali
Brt - Pon Sie 25, 2008 20:39
e no ja odrobinę więcej kontroli, ale do herca to mi daleeeeeekooo A co do tuningu R600 - ideał to felgi 17 z R800 i delikatne obniżenie zawieszenia i ....... tyle
xtek - Pon Sie 25, 2008 20:43
hehe, odkad jezdze z cb to mnie ani raz nie zatrzymali
Kozik - Pon Sie 25, 2008 20:44
to żeś mu pojechał zabrzmiało to jak OBYWATELU
to jest zwyczajny herc w sumie też z nim nie piłem
marcinmarcin - Pon Sie 25, 2008 20:48
herc napisał/a: | No a u mnie to z tych 30 kontroli wyszło 14 pkt i 500 pln do zapłaty raz nawet na wideo mnie nagrali |
To ja grzeczny jestem, jeszcze żadnego mandatu w historii (odpukać) a kontrolowany byłem chyba dwa razy w ciągu 12 lat, z czego raz za czasów studenckich jechałem poldasem za szybko przez zabudowany, bez świateł, miałem nie zapięte pasy, palilem papierosa gadając jednocześnie przez komórkę - nie wiem czym trzymałem kierownicę - nie pamiętam... Miły pan Policjant spytał się czemu nie mam pasów - ja na to że mam astmę, no to on - czemu w takim razie palę, no to ja mu mówię że właśnie dlatego mam astmę... Jak się zaczął brechtać to skończyło się na zatrzymaniu dowodu za łyse opony
herc - Pon Sie 25, 2008 20:49
a u mnie tak tępią bo była złożona skarga na policje w mojej miejscowości za nie upilnowanie imprezy i wzięli się do "roboty" i zatrzymują kogo sie da, jak mnie potrafili zatrzymać o 4 rano i zrobić całkowity przegląd auta łącznie ze sprawdzeniem numerów nadwozia
xtek - Pon Sie 25, 2008 20:50
o kurde, to ja sie do Lancuta nie wybieram, bo pewnie dowod tam zostawie ; )))
herc - Pon Sie 25, 2008 20:53
xtek napisał/a: | bo pewnie dowod tam zostawie |
Dowodów nawet nie zabierają jak mi jeszcze za szyby i opony nie zabrali to się nie ma co bać
Markzo - Pon Sie 25, 2008 21:12
i znowu offtop:D co do dokladki, to proponowałbym założenie jakiejs hokejki pod zderzak, cos jak ma laguna I, calkiem fjanie to wyglada i nie buraczy auta:)
emil123 - Sro Wrz 03, 2008 16:36
witam,
wedlug mnie powinny pasowac dokladki od hondy accord,bo rover 600 i honda accord to jest praktycznie jedno i to samo chociaz wole rovera.wystarczy podjechac do sklepu z rzeczami do tuningu i przylozyc do zderzaka i wyszstko jasne.jak ktos ma taka mozliwosc to sprawdzcie i dajcie znac na forum bo ja nie mam blisko takiego sklepu i nie mam takiej mozliwosci.
|
|