|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Po przekładce ale czy dobrej
fornal - Czw Wrz 04, 2008 19:13 Temat postu: [R75] Po przekładce ale czy dobrej Witam
Odbieram niedługo samochód w imieniu innej osoby i zostałem poproszony o sprawdzenie czy
przekładka została wykonana należycie.
Wiem o światłach, czujniku świateł mijania, regulacja fotela...
Ale czy są jeszcze inne rzeczy jakie powinny zostać wykonane.
Dodam ze rover r75 130 km 2003 kombi.
Pozdrawiam
paff - Czw Wrz 04, 2008 19:19
na tym forum siedza specjalisci od przekladek http://www.angliki.fora.pl/
i z tego co z ciekawosci czytalem R75 nie cieszy sie najwieksza popularnoscia przekladaczy chociaz dostep w UK maja do nich dobry wiec pewnie nie jest to tak latwe zadanie jak Vectra Mondeo czy Octavia
Zasadniczo sprawdz czy auto dobrze skreca przy roznych predkosciach i przy tych parkingowych tez - bo przeciez robili rzezbe z maglownica i kolumna kierownicza. a co do samyc przekladek mysle ze jedynym dobrym wyborem przy tak zaawansowanej ingerencji jest wybor dobrego warsztatu, lepiej troszke poczekac i wiecej zaplacic ale po tym cieszyc sie sprawnym autem
piter34 - Wto Wrz 16, 2008 13:58
fornal napisał/a: | Wiem o światłach, czujniku świateł mijania, regulacja fotela... |
Włączniki od el. sterowanych lusterek i szybek (boczki drzwi przednich), lusterka...
Skiba - Wto Wrz 16, 2008 14:12
Wycieraczki ....
PHJOWI - Wto Wrz 16, 2008 14:12
otwieranie maski rączki od podsufitówki , i kwestia kto zarejestruje to auto , ponieważ nie ma homologacji na rynek polski , jeśli diagnosta to podbije to wypisze na siebie wyrok, słyszałem o takim czymś że diagnosta miał problemy.
Tomi - Wto Wrz 16, 2008 14:13
piter34 napisał/a: | fornal napisał/a: | Wiem o światłach, czujniku świateł mijania, regulacja fotela... |
Włączniki od el. sterowanych lusterek i szybek (boczki drzwi przednich), lusterka... |
Ja bym się raczej martwił o przewody hamulcowe, pompę sprzęgła i te rzeczy, których nie widać... z wierzchu z pewnością jest ładnie... tylko czy bezpiecznie.
se7en86 - Pią Paź 03, 2008 09:30
Jak można spytać, ile taka przekładka Cię kosztowała ? I ile cały samochód wyniósł ? Jak to ma się do ceny sprowadzonego z zachodu ?
|
|