|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Zloty ogólnopolskie - Nadchodzi czas ...XIV Ogólnopolskiego Zlotu Klubu ROVERki.pl
walkie - Pią Wrz 12, 2008 22:02 Temat postu: Nadchodzi czas ...XIV Ogólnopolskiego Zlotu Klubu ROVERki.pl Jesień zbliża się wielkimi krokami, jednak mimo że dni są coraz krótsze i jest coraz zimniej smucić się nie należy. Już wkrótce możesz uczestniczyć w fantastycznym wydarzeniu jakim jest Ogólnopolski Zlot Klubu ROVERki.pl. Już po raz czternasty sympatycy marek Rover i MG mogą spotkać się w swoim gronie.
W tym roku przygotowaliśmy trzy propozycje do wyboru. Sam możesz zadecydować gdzie i w jakim terminie chcesz pojechać. Wygra ta opcja, która zdobędzie najwięcej waszych głosów. A więc do dzieła!
Oto nasze trzy propozycje:
Propozycja numer jeden!
Malownicze i przepiękne, zwłaszcza jesienią, Bieszczady.
Miejscowość Bystre koło Baligrodu.
Obcowanie z bieszczadzką przyrodą w gronie klubowiczów naładuje pozytywną energią każdego i pozostanie na długo w Waszych pamięciach. W okolicy znajduje się kilka pięknych, zabytkowych cerkwi. Ośrodek, w którym zaplanowano zlot znajduje się nieopodal lasu, na wielkiej zielonej polanie. Na sobotnią noc przewidywany jest grill/ognisko.
Do Bystrego zapraszamy Was w dniach 24-26.10.
Orientacyjny koszt imprezy weekendowej dla jednej osoby wynosi: 225 PLN (przy założeniu, że skorzysta się z dwóch noclegów i pełnego wyżywienia – kolacja w piątek, śniadanie, obiad i grill w sobotę oraz śniadanie w niedzielę).
Propozycja numer dwa!
Polska centralna, okolice Warszawy nad Zalewem Zegrzyńskim.
Miejscowość Nieporęt.
To propozycja spędzenia weekendu w centrum Polski nad wielką wodą, bowiem Zalew Zegrzyński to spore jeziorko, wokół którego znaleźć można liczne przystanie jachtowe, plaże i oczywiście tawerny. W jednej z nich zaplanowana jest sobotnia zabawa integracyjna, która nie będzie tradycyjnym grillem a oryginalną kolacją, na której i miłośnicy ryb i miłośnicy mięsa znajdą coś dla siebie.
Do portu w Nieporęcie zapraszamy w dniach 17-19.10.
Orientacyjny koszt imprezy weekendowej dla jednej osoby wynosi: 245 PLN (przy założeniu, że skorzysta się z dwóch noclegów i pełnego wyżywienia – kolacja w piątek, śniadanie, obiad i grill w sobotę oraz śniadanie w niedzielę).
Propozycja numer trzy!
Północ, północ, północ – Pojezierze Drawskie.
Miejscowość Borne Sulinowo.
To dość enigmatyczne miejsce, gdyż do 1993 roku był to zamknięty teren wojskowy, niedostępny dla cywilów. Obecnie teren tez charakteryzuje się nieskażoną działaniami człowieka przyrodą, bogatą w liczne jeziora Pojezierza Drawskiego. Ośrodek, w którym możemy spędzić weekend to kompleks trzech budynków położonych w sosnowym lesie. Na sobotnią imprezę przewidywany jest grill/ognisko w niecodziennej oprawie. To będzie niespodzianka!
Do Bornego Sulinowa zapraszamy Was w dniach 10-12.10 lub 24-26.10.
Orientacyjny koszt imprezy weekendowej dla jednej osoby wynosi: 230 PLN (przy założeniu, że skorzysta się z dwóch noclegów i pełnego wyżywienia – kolacja w piątek, śniadanie, obiad i grill w sobotę oraz śniadanie w niedzielę).
Zapraszamy do wzięcia udziału w ankiecie, którą znajdziesz tutaj no i oczywiście na zlot!
* głosowanie ważne do 19.09, głosy oddane po tym dniu nie będą brane pod uwagę.
* możecie oddać dwa głosy, na dwie różne opcje
Revolt - Sob Wrz 13, 2008 10:29
kurcza blaszuszka ... uniewazniam swoj głos !@!$#.... Mi sie bystre z borne
walkie - Sob Wrz 13, 2008 13:21
Oj Revolt, Revolt.
Jak ktoś się pomyli, to odwrotu nie ma. W takiej sytuacji piszcie tutaj, będziemy brać Wasze pomyłki pod uwagę.
herc - Sob Wrz 13, 2008 14:07
No mi też się pomydliło zamiast bystre dałem borne
walkie - Sob Wrz 13, 2008 14:09
herc, widzisz, to przeznaczenie. Gdziekolwiek będzie zlot, tam musisz pojechać aby dostać tego kopniaka w
herc - Sob Wrz 13, 2008 14:13
walkie, specjalnie przyjadę po tego kopniaka
Eddek - Sob Wrz 13, 2008 14:39
Ja bym byl za Bornem, bo jezdzilem tam kiedys na wakacje i mam baaaaardzo mile wspomnienia z tamtego miejsca Do dzis mam naklejke na samochod stamtad
W sumie jest to dla mne jkedyna opcja, zeby sie pojawic, bo pozostale sa ciutke za daleko patrzac na dzien dzisiejszy i w gre wchodza w zasadzie tylko sobota-niedziela (i z wlasnym wyzywieniem ).
Zukowaty - Sob Wrz 13, 2008 14:52
Mi tez pasuje Borne bo przede wszystkim blisko Poznania ale jak bedzie gdzie indziej to tez postaram sie zjawic Dla mnie termin to 24-26.10 a i tak naciagany bo 23go wieczorem dopiero wroce do kraju.Pozostale terminy jestem na wygnaniu.
maniaq - Sob Wrz 13, 2008 15:59
wyszedlem z zalozenia , ze nieporet to ja moge sobie zaraz pojechac i obejrzec , wiec odpada. borne ... no ok fajnei nad jeziorem , las... ale o tej porze roku bedzie mniej fajnei niz w bieszczadach , wiec wybor padl na bystre.
dystans do borne i bystrego jest w sumie podobny. wole jendak bieszczady jesienia mozna polazic z aparatem, oesy fajne tam tez maja cisza spokoj i roverki ...
herc - Sob Wrz 13, 2008 16:04
maniaq napisał/a: | oesy fajne tam tez maja |
Nawet bardzo fajne troszkę pojeździłem na wakacjach (do tego stopnia że mi się opony prawie skończyły )
Brt - Sob Wrz 13, 2008 16:59
Jak walkie napisała glosów nie da się wymazać z poziomu forum (pewnie w bazie trzeba by grzebać) Tak chciałem w bieszczady w końcu trafić, a tu termin nie pasuje więc pozostaje Borne lub Nieporęt
7Tomi - Sob Wrz 13, 2008 18:00
Brt napisał/a: | Jak walkie napisała glosów nie da się wymazać z poziomu forum (pewnie w bazie trzeba by grzebać) Tak chciałem w bieszczady w końcu trafić, a tu termin nie pasuje więc pozostaje Borne lub Nieporęt |
To rób tak, żeby Ci termin w Bieszczadach pasował bo zlot bez Ciebie to kulawy będzie
kasjopea - Sob Wrz 13, 2008 18:04
Brt,
Brt - Sob Wrz 13, 2008 18:19
nie ma takiej możliwości niestety
maniaq - Sob Wrz 13, 2008 18:29
brt tylko wlasny slub cie zwalania z obecnosci na zlocie , wiec....
7Tomi - Sob Wrz 13, 2008 18:32
maniaq napisał/a: | brt tylko wlasny slub cie zwalania z obecnosci na zlocie , wiec.... |
kurde to samo mi przyszło na myśl.... ale z drugiej strony zawsze możesz zrobić wyjazdowy w Bieszczadach
violla - Sob Wrz 13, 2008 20:31
Buu... Wygląda na to, że ominie nas integracja . Pasuje nam tylko pierwszy termin . Miejsce obojętne
walkie - Sob Wrz 13, 2008 21:30
To musicie robić kampanię na rzecz tego terminu. Szczerze powiedziawszy, nie wyobrażam sobie ani bez Was ani bez Brt zlotu. Odkąd zaczęłam jeździć, zawsze byliście...
Mam nadzieję, że uda Wam się wszystko tak zorganizować abyśmy się wszyscy ponownie spotkali.
dareke - Sob Wrz 13, 2008 21:45
Jeśli padnie na Bieszczady ze swej strony daję pewną niespodziankę. Potrzebne do niej tylko będą dobre buty uczestników.
xROnx - Sob Wrz 13, 2008 22:52
no coż zagłosowałem jedynie jednak bieszczady odpadaja... bo ponad 700km w jedna strone to sobota i niedziela bedzie za malo. heh a przecież nie wpadne na 5min bo zaraz trzeba bedzie wracac
Spyder - Nie Wrz 14, 2008 09:15
Witam
Ja głosowałem na Bieszady i chyba sie juz zaczynam pakować
Co do terminu- bo widze ze szefostwo nam sie wyłamuje może by spróbować jakiś inny znaleść byle by na bieszczadach!!!
Ja na 99% będe!!!
walkie - Nie Wrz 14, 2008 10:24
W Bieszczadach jest jakaś zmowa, i w ośrodkach, w których pytałam a było ich z 10 to wszędzie ten termin
kasjopea - Nie Wrz 14, 2008 10:33
A może miejscowi klubowicze i sympatycy znają jakieś inne ośrodki w Bieszczadach, które by się nadawały, a termin bardziej by odpowiadał?
memphisto - Nie Wrz 14, 2008 12:17
bede niebawem w bieszczadach zagadam wiec tu i tam tylko powiedzcie mi caly osrodek nam potrzebny? czy na ile miejsc rezerwacje hmm ?
walkie - Nie Wrz 14, 2008 12:18
ok 70 osob mysle ale moge sie pomylic i to bardzo
Markzo - Nie Wrz 14, 2008 14:41
Walkie a co z tą "solinką" też nie maja terminu czy jak??
walkie - Nie Wrz 14, 2008 15:21
Nie dodzwoniłam się tam Markzo
Markzo - Nie Wrz 14, 2008 18:20
Walkie to ja moge tyrknąć bezpośrednio na komórę Cioci, chyba że juz odpuszczamy Solinke?
walkie - Nie Wrz 14, 2008 19:28
Zapytaj się, może ma inne wolne terminy.
xROnx - Nie Wrz 14, 2008 21:32
hmmm widać zdecydowane zainteresowanie Bieszczadami. Trudno najwyżej jeden zlot mnie ominie.
walkie - Nie Wrz 14, 2008 21:59
A czemu ma Cię ominąć? Nie tak dawno mówiłeś, że Bieszczady fajne. Potem, że pojedziesz gdziekolwiek byleby na zlot a teraz zaczynasz stękać że 700 km.
Coś się plączesz w zeznaniach
xROnx - Nie Wrz 14, 2008 22:13
Walkie nie przeraża mnie odległość. Tylko od tamtego czasu zmienilo się tyle że mam 2 robótki i z wolnym bedzie wielki problem. na początku wogole nie myslalem ze pociagne 2 robote tak długo (już 3-ci m-c i chce jeszcze bo nie bawem mieszkanko odbieram i trzeba je wykonczyc wiec $$$ sie przyda na pewno )a na pewno nie zrobie 700km w 4h ani nie w 6h. bo jazda w jedną strone to jest prawie cały dzień... jak nie cały a jeszcze trzeba wrócić... a jeszcze trzeba sie pobawić... już nie mówie o śnie i wypoczynku przed drogą powrotną. Także 2 dni to zdecydowanie za mało
Także życzę już Wam miłej zabawy i dozo na zlocie letnim i mam nadzieje na jakis spotach lokalnych
walkie - Pon Wrz 15, 2008 07:22
Robotę kończysz z końcem września.
Do samego Krakowa masz autostradę, ja do Krakowa z Wrocławia jakdę jakieś 2,5 h.
Potem jest jakieś 200 km normalną krajową drogą. Nie wyjdzie Ci trasa 7 h, nie ma szans.
Olo12 - Pon Wrz 15, 2008 08:43
Jest jeszcze coś takiego jak hotel Halicz w Solinie jest to centrum Soliny fajne warunki i mozna negocjować ceny. http://ooh.pl/ptub/index.htm
Skiba - Pon Wrz 15, 2008 08:43
XROnx podjedź do Wrocka, a potem pojedziemy jednym autem
xROnx - Pon Wrz 15, 2008 08:53
walkie napisał/a: | Robotę kończysz z końcem września |
wlaśnie nie. bede miał przedłużoną umowe... chyba że uda mi sie załatwić grafikowo wolne 24.10 ....
walkie a masz jakis adres strony tego miejsca? albo jakies fotki na necie sa? Bo Iza jest wybredna pod względem warunków... a ja mam to po niej
Skiba napisał/a: | XROnx podjedź do Wrocka, a potem pojedziemy jednym autem |
hmmm a masz 2 miejsca?
walkie - Pon Wrz 15, 2008 09:16
xROnx napisał/a: | walkie a masz jakis adres strony tego miejsca? albo jakies fotki na necie sa? Bo Iza jest wybredna pod względem warunków... a ja mam to po niej |
Mam, ale na razie nie dam. Mogę tylko zapewnić, że warunki są bardzo dobre. Też jestem wybredna i na łóżku pamiętającym komunę nie położę się.
A co do jazdy z Wro, my też będziemy jechać, myślę że do tego czasu Kajetan będzie już zrobiony. Pojedziemy wszyscy razem, będzie dobrze.
Olo12 - Pon Wrz 15, 2008 09:19
Jest jeszcze taki ośrodek są to domki http://www.eholiday.pl/noclegi-3606.html też w Solinie a do dyspozycjci w tym czasie może być duży teren pola namiotowego ( bo nie myślę by ktoś jeszcze chciał biwakować w namiocie)
Skiba - Pon Wrz 15, 2008 09:26
xROnx napisał/a: |
hmmm a masz 2 miejsca? |
Mam
xROnx - Pon Wrz 15, 2008 09:31
...ah zooo
Wobec tego ja musze wiedzieć na 100% dokładny termin(najpozniej tydzień przed końcem września) żebym mógł się targować o wolne w październiku...
maciej - Pon Wrz 15, 2008 09:39
kasjopea napisał/a: | A może miejscowi klubowicze i sympatycy znają jakieś inne ośrodki w Bieszczadach, które by się nadawały, a termin bardziej by odpowiadał? |
Ale komu bardziej?
Dla mnie tylko ten termin pasuje, bo mam urlop zaplanowany i zapłacony na 04-19.10 i tylko ostatni termin mi pasuje...
kasjopea - Pon Wrz 15, 2008 09:44
niestety każdemu się nie dogodzi
mi na przykład raczej pierwszy termin nie odpowiada, bo nie wiem czy wolarz wróci z morza do tego czasu, a z moim nowym przyjacielem w nerce to sama bym się bała jechać, bo a nuż coś by mnie złapało po drodze
walkie - Pon Wrz 15, 2008 09:44
Jak nie urok to sraczka?
Nie wiecie że na jesień jest zlot, to Wy urlopy bierzecie
thef - Pon Wrz 15, 2008 10:16
walkie napisał/a: | Nie wiecie że na jesień jest zlot, to Wy urlopy bierzecie | Otóż to, od dawien dawna wiemy w jakim mniej więcej terminie zlot jesienny się odbywa, a zawsze i tak są problemy. Rozumiem "walkę" o miejsce, bo nie każdy ma aż tyle zapału (i kasy pewnie też), żeby z uśmiechem na twarzy jechać 700 czy 800 km w jedną stronę na jeden weekend. Ale wystarczy spojrzeć na sTERYDA - jak by daleko nie było, jedzie chłopak z bananem na ustach, do tego sam w gablocie, nie narzeka, nie wydziwia i nie płacze.
Brt - Pon Wrz 15, 2008 10:22
sTERYD też moze sie dołączyć w przypadku bieszczad do grupy zielonogórskiej lub wrocławskiej i polecieć jednym autkiem
maniaq - Pon Wrz 15, 2008 10:24
nie ma co robic tragedii. wiemy jakie sa opcje i musimy sie tez dostosowac do ogolu.
ja np do szumiradu polecialem w sobote wieczorem bo wczesniej nie moglem i tez mozna sie zapytac po co na wieczor tylko, by wracac w niedziele ... i to na holu
niestety komus nie bedzie pasowac termin , komus innemu miejsce...
chocby bylo w centrum polski, to i tak bedzie dla neiktorych za daleko, zly dzien
ja sie dostosuje swoj glos oddalem i czekam co dalej
walkie - Pon Wrz 15, 2008 10:24
sTERYD jest na wakacjach.
A co do jazdy sTERYDA, powiedział, że jak tylko go nic nie zatrzyma w Szczecinie to przyjedzie w Bieszczady. Podał mi też pomysł z Bornym Sulinowem.
argail - Pon Wrz 15, 2008 10:27
Jeśli wszystko się unormuje, będzie dokładnie wiadomo co i jak, mogę zabrać 2 osoby na trasie radom - miejsce docelowe
xROnx - Pon Wrz 15, 2008 10:31
walkie napisał/a: | Mogę tylko zapewnić, że warunki są bardzo dobre |
Ok tajemnicza kobieto Zdradz chodziaż czy są pokoje 2-os z łazienką
Brt - Pon Wrz 15, 2008 10:33
z łazienką przedpokojem i pokojówką masujacą plecy szmatą do podłogi
maciej - Pon Wrz 15, 2008 10:50
thef napisał/a: | walkie napisał/a: | Nie wiecie że na jesień jest zlot, to Wy urlopy bierzecie | Otóż to, od dawien dawna wiemy w jakim mniej więcej terminie zlot jesienny się odbywa, a zawsze i tak są problemy. |
Tak, tylko w tym roku jest on ustalany na 4 tygodnie wcześniej - w poprzednich latach ZTCP było jednak sporo więcej czasu...
walkie - Pon Wrz 15, 2008 10:54
maciej napisał/a: | Tak, tylko w tym roku jest on ustalany na 4 tygodnie wcześniej - w poprzednich latach ZTCP było jednak sporo więcej czasu... |
Tutaj fakt. Niestety po powrocie z urlopu nie zastałam nikogo z zarządu by móc się tym zająć. Szczęśliwie Brt wrócił.
thef - Pon Wrz 15, 2008 10:56
maciej napisał/a: | Tak, tylko w tym roku jest on ustalany na 4 tygodnie wcześniej - w poprzednich latach ZTCP było jednak sporo więcej czasu... | Nie wiem jak Ty, ale ja jakoś od zlotu letniego wiem, że jesienny był planowany na październik, ewentualnie końcówkę września .
maciej - Pon Wrz 15, 2008 11:07
thef napisał/a: | Nie wiem jak Ty, ale ja jakoś od zlotu letniego wiem, że jesienny był planowany na październik, ewentualnie końcówkę września |
A mi się wydawało, że właśnie końcówka września byłą preferowana jako "cieplejsza".
Mam nadzieję, że wygra ostatni termin.
walkie - Pon Wrz 15, 2008 11:13
maciej napisał/a: | Mam nadzieję, że wygra ostatni termin. |
Póki co, wszystko na to wskazuje. Tylko w tej sytuacji nie będzie Brt. Nie wiem jak reszta zarządu bo jeszcze się nie wypowiedzieli.
maciej - Pon Wrz 15, 2008 11:34
walkie napisał/a: | Póki co, wszystko na to wskazuje. Tylko w tej sytuacji nie będzie Brt. Nie wiem jak reszta zarządu bo jeszcze się nie wypowiedzieli. |
A może po cichu podjedziecie po niego w piątek i go porwiecie?
walkie - Pon Wrz 15, 2008 11:39
maciej napisał/a: | A może po cichu podjedziecie po niego w piątek i go porwiecie? |
Nie mówię nie. Ale wydaje mi się, że miejsce i okoliczności w których ma Brt wystąpić w ten weekend, mogą nie znieść jego nieobecności jeszcze bardziej niż my
Brt - Pon Wrz 15, 2008 11:59
hehehe nom niestety "okoliczności" są nie do opuszczenia ale cóż przecież niedługo później andrzejki na śląsku
walkie - Pon Wrz 15, 2008 12:00
Brt napisał/a: | niedługo później andrzejki na śląsku |
a nie w Krakowie?
Brt - Pon Wrz 15, 2008 12:01
to się ustali jeszcze
walkie - Pon Wrz 15, 2008 12:05
Brt napisał/a: | to się ustali jeszcze |
Kraków
Brt - Pon Wrz 15, 2008 12:15
zrobimy ankietę dobra koniec OT
zouza - Pon Wrz 15, 2008 12:23
Na śląsku
Siwus181 - Pon Wrz 15, 2008 16:41
Czy głosy Sulinowa będą sumowane przy końcowym wyniku ankiety?
Jakby nie patrzeć, gdyby była jedna opcja z Bornym Sulinowem miało by 28 głosów(na tę chwilę)
am_k - Pon Wrz 15, 2008 16:48
Jak sumowane, toż to dwa różne terminy.
Skiba - Pon Wrz 15, 2008 17:11
Andrzejki nad morzem, lub Mazury, ostatecznie góry
am_k - Pon Wrz 15, 2008 18:47
Przepraszam, co to za Andrzejki nie wiem o co chodzi?
Siwus181 - Pon Wrz 15, 2008 19:29
am_kowalski napisał/a: | Jak sumowane, toż to dwa różne terminy. |
Ale jedno miejsce
Musi być jakiś zlocik nad morzem!
Zapraszamy
coldmanns - Pon Wrz 15, 2008 20:34
jeśli chodzi o ogólnopolski to mi pasuje każdy termin. Jestem niezobowiązany zawodowo i sam sobie ustalam urlop, kiedy i ile chce.
Dla mnie teraz problemem może być jedynie sprawność mojego "r".
Ostatnio mam trochę przygód, ale jest jeszcze masa czasu i zrobię wszystko aby do końca września był gotowy.
Na zlocie pojawię się nawet gdyby miał być w Marsylii
To będzie mój pierwszy zlocik i nie mam ochoty go przegapić.
PS. z Katowic będę jechał sam albo z moją kobietą, więc można kogoś zabrać z okolic katowic
kasjopea - Pon Wrz 15, 2008 21:05
Cytat: | Musi być jakiś zlocik nad morzem!
Zapraszamy
|
eeee a nad jakim morzem leży Borne Sulinowo?
Siwus181 - Pon Wrz 15, 2008 21:15
kasjopea napisał/a: | Cytat: | Musi być jakiś zlocik nad morzem!
Zapraszamy
|
eeee a nad jakim morzem leży Borne Sulinowo? |
Niemalże Bałtyckim. Z Sulinowa tylko 110km do morza
Zukowaty - Pon Wrz 15, 2008 21:18
ja z Poznania bede jechal i to dzien po powrocie z Danii ale nawet bieszczady moga byc bo chetnie bym Was poznal
drago - Pon Wrz 15, 2008 23:17
dla mnie borne jest najlepsze ale jesli bedzie dalej to moze cos sie wymysli
Peti - Wto Wrz 16, 2008 09:38
Witam
A może tutaj?
Wojskowy Zespol Wypoczynkowy "JAWOR" - Osrodek Wypoczynkowy "JAWOR"
Address: Solina,
38-612 Solina
podkarpackie
Phone(s): 0048. 13 4688211
Fax(es): 0048 13 4688221
Pozdrawiam
walkie - Wto Wrz 16, 2008 09:52
www jakies?
Brt - Wto Wrz 16, 2008 09:56
http://www.wzwjawor.pl/in...UALNOSCI&view=3
coldmanns - Wto Wrz 16, 2008 10:01
http://www.wzwjawor.pl/in...UALNOSCI&view=3
no no, ładnie.
Tylko, że ja nie mam prawa jazdy na łódkę (no chyba że na łódkę Bols)
kasjopea - Wto Wrz 16, 2008 10:05
a my jesteśmy dzieci Ci młodzież?
morris - Wto Wrz 16, 2008 12:42
WZW Jawor znam dobrze z dzieciństwa - basen, spora sala gimnastyczna i niesamowite okoliczności przyrody... naprawdę wyjątkowe miejsce
Olo12 - Wto Wrz 16, 2008 12:55
To jest stronka Jawora http://www.wzwjawor.pl/
Zukowaty - Wto Wrz 16, 2008 14:07
Ladnie tam...nawet bardzo.Trzeba By sie zorientowac czy mieli by tyle miejsc i jaka znizka przy takim zamowieniu ale to jeszcze chyba do przedyskutowania...
Skiba - Wto Wrz 16, 2008 14:10
morris napisał/a: | WZW Jawor znam dobrze z dzieciństwa - basen, spora sala gimnastyczna i niesamowite okoliczności przyrody... naprawdę wyjątkowe miejsce |
Fajny ośrodek Mi pasuje
walkie - Wto Wrz 16, 2008 14:12
No tak, tylko muszę Was zmartwić. Rezerwację póki co mamy w innym fajnym
Peti - Wto Wrz 16, 2008 16:48
Można się pokusić o zorganizowanie rejsu statkiem po jeziorze. Wiem, że w sezonie ten ośrodek coś takiego robi.
Pozdrawiam
Markzo - Wto Wrz 16, 2008 16:56
nie wiem czy obocowanie z wodą w tym terminie to dobry pomysł, u mnie jest coś ok 8-9 stopni i zarąbisty wiaterek...na solinie pewnie jeszcze chłodniej więc raczej byśmy zmarzli no chyba że ktos jest pingwinkiem:D
teusz - Wto Wrz 16, 2008 19:06
Witam wszystkich... przyłączę się do rozmowy wiedzie, że większość jast za bieszczadami co mnie osobiscie cieszy bo sam to wybrałem, ale mam też dla Was propozycję nowego miejsca noclegowego, a mianowicie hotel "Solina" w Solinie zaledwie 100 metrów od zapory... Wporządku wrunki, dobre jedzenie i przyzwoite ceny... co do ostatniego może udałoby mi się załatwić jakiś rabacik z tego wzgledu, że mialem tam praktyki całkiem nie dawno i znajomości zostały, dlatego też jeśli wyrazili byście chęć to nie ma problemu moge tam zadzwonić... wrzucam link i napiszcie co myślicie www.hotelsolina.pl
kasjopea - Wto Wrz 16, 2008 19:31
Jak na mój gust to za mało pokoi 2-osobowych mają
walkie - Wto Wrz 16, 2008 19:37
Ano mało.
Możecie się dowiedzieć czy są wolne terminy. Pamiętajcie jednak, że oprócz miejsca mus się data zgadzać. Większość dopasowuje swoje głosy w ankiecie do daty a nie do miejsca bo na zlot pojadą "gdziekolwiek"
teusz - Wto Wrz 16, 2008 19:59
zawsze mozna wziac 4 jako dwójke
Zukowaty - Wto Wrz 16, 2008 21:12
teusz napisał/a: | zawsze mozna wziac 4 jako dwójke | i ganiac sie po pokoju
walkie - Wto Wrz 16, 2008 21:15
teusz napisał/a: | awsze mozna wziac 4 jako dwójke |
i zapłacić kupę siana
Jacek59 - Wto Wrz 16, 2008 21:22
Ja myślę, że skoro Walkie jako organizator proponuje Bystre, to wie co robi. Ja przyjadę chętnie właśnie tam.
walkie - Wto Wrz 16, 2008 21:28
Jacek59, miło czytać takie słowa ale jestem otwarta na propozycje.
Będziesz MGFem?
Olo12 - Sro Wrz 17, 2008 06:50
walkie napisał/a: | No tak, tylko muszę Was zmartwić. Rezerwację póki co mamy w innym fajnym |
Napewno w Zelmerze w Bystrym jezeli tak to też świetny ośrodek.
[ Dodano: Sro Wrz 17, 2008 07:52 ]
Peti napisał/a: | Można się pokusić o zorganizowanie rejsu statkiem po jeziorze. Wiem, że w sezonie ten ośrodek coś takiego robi.
Pozdrawiam |
Jest przystań ogólno dostępna i można zorganizować rejs bez udziału ośrodka.
[ Dodano: Sro Wrz 17, 2008 07:56 ]
Markzo napisał/a: | nie wiem czy obocowanie z wodą w tym terminie to dobry pomysł, u mnie jest coś ok 8-9 stopni i zarąbisty wiaterek...na solinie pewnie jeszcze chłodniej więc raczej byśmy zmarzli no chyba że ktos jest pingwinkiem:D |
Jak będzie wiatr to może skorzystamy z żagli
Jacek59 - Sro Wrz 17, 2008 17:54
Walkie, no jasne, że będę moim MGF-em.
maciekwawa - Sro Wrz 17, 2008 23:44
Jacek59 napisał/a: | Walkie, no jasne, że będę moim MGF-em. | Hejka a może niebieskim mgf? Stojący pod pasażem saskim na grzybowskiej?
Zielakk - Czw Wrz 18, 2008 16:50
Witam, jestem nowy na tym forum, dopiero co się zapisałem do klubu Jak zlot byłby w Nieporęcie to bym był napewno bo pracuje w tym porcie Z innymi miejscami mogę mieć problem bo w weekendy pracuję... Pozdrawiam Wszystkich
Chester - Czw Wrz 18, 2008 17:31
Olo12 napisał/a: | jak będzie wiatr to może skorzystamy z żagli | jestem jak najbardziej ZA także na Bystre się pisze
drago - Czw Wrz 18, 2008 19:28
Ta Bystra to troszke daleko jezeli chodzi o klubowiczów i miłośników z zachodniej Polski. W takim wypadku wątpie zeby jechac na 15 min.
Przepraszam ze sie wypowiadam bo jestem świeżym klubowiczem ale czy nie mozna takiego zlotu zrobic w centralnej Polsce zeby kazdy miał równa odległosc.
Pozdrowionka
Jacek59 - Czw Wrz 18, 2008 20:06
Maciekwawa, niebieskim ale nie tym co myślisz tylko tym, który pokazuje się w ostatniej serii Kryminalnych.
krzysztof_ns - Czw Wrz 18, 2008 20:23
"rowne szanse" dla centralnej czesci to w tym przypadku dosc naciagana teoria: )
a moze inaczej - przeniesc termin na listopad (czytaj: snieg) i polaczyc zlot z wieczorna jazda na stokach (oczywiscie w miejscu gdzie takowe wystepuja)...jak sie to mawia przyjemne polaczenie przyjemnego z...przyjemnym: )
walkie - Czw Wrz 18, 2008 20:48
drago, my jesteśmy z zachodniej Polski, i nie wiem czemu piszesz że jedziesz tam na 15 minut. My akurat na 2,5 dnia Jeśli chcesz, możemy się wszyscy spotkać gdzieś na trasie i jechać razem.
Co do centralnej Polski - jest też w ankiecie miejsce w centralnej Polsce, głosuj!
Brt - Czw Wrz 18, 2008 22:20
narty roverkowe pewnie tez będą ale to zimą
drago - Czw Wrz 18, 2008 23:36
juz głosowałem . Zerknąłem na mape i sie przeraziłem widząc BYSTRE z pod Poznania. Nie wiem dokładnie ile km ale troszku jest. A z racji ze jestem nowym klubowiczem okropnie chcialbym poznac SPOŁECZNOŚC roverkowiczów. Tak wic mysle ze niektórzy z zachodu patrz np wielkopolske beda przerazeni dystansem.
Nie ma co zobaczymy co bedzie , jesli juz Bystre przejdzie to mam nadzieje ze przełamie przerazenie kilometrowe i sie zjawię. Wypadało by
Pozdrawiam wszystkich i licze na mój głos
MaReK - Pią Wrz 19, 2008 08:24
Najlepsza dla wszystkich odleglosciowo (sprawiedliwie) ale najmniej atrakcyjna wychodzi
miejscowka Nieporet. Inne to juz kompromisy. Kto sie nie czuje na silach, nie ma kasy na paliwo i jeszcze dodatkowo na pobyt chyba powinien sobie odpuscic.
Dla mnie osobiscie nie bedzie problemem odleglosc, chociaz paliwo jeszcze nie osiagnelo zadawalajacej mnie ceny To jednak i tak nie wiem czy sie pojawie, bo w tych terminach Wiolka ma jakies spotkania pracowe i moze sie zdazyc, ze nie dotre.
Zrobilem w googlu symulacje drogi i wyniki sa przerazajace
Borne Sulinowo z:
- rzeszów - 725 km
- kraków - 641 km
- suwalki - 557 km
- warszawa - 442 km
- wroclaw - 366 km
- torun - 215 km
- poznan - 192 km
Bystre k/Baligrodu z:
- szczecin - 991 km
- suwałki - 657 km
- poznan - 643 km
- wrocław - 514 km
- torun - 592 km
- warszawa - 410 km
- kraków - 244 km
- rzeszów - 114 km
Nieporet k/Warszawy z:
- szczecin - 591 km
- wrocław - 368 km
- poznan - 346 km
- rzeszow - 322 km
- krakow - 319 km
- suwalki - 264 km
- torun - 204 km
- warszawa - 27 km
[ Dodano: Pią Wrz 19, 2008 09:31 ]
A odwiedziny naszego forum w statystykach wygladaja nastepujaco:
1.Warsaw 9 257
2.Poznan 3 802
3.Krakow 3 519
4.Wroclaw 3 051
5.Katowice 2 310
6.Lublin 2 065
7.Rzeszow 1 657
8.Lodz 1 460
9.Szczecin 1 290
10.Chorzow 1 211
am_k - Pią Wrz 19, 2008 09:12
Kto ma być, to będzie.
Nie ma tak, że każdemu się dogodzi.
Jako, że to będzie mój pierwszy zlot, to pojadę wszędzie gdzie będzie się odbywał.
A że najbliżej mam do Bystrego k/Baligrodu, to za tym miejscem głosowałem.
Choć Nieporęt też nie jest daleko.
kasjopea - Pią Wrz 19, 2008 09:27
MaReK napisał/a: | - szczecin - 991 km |
biedny sTERYD
maniaq - Pią Wrz 19, 2008 09:42
steryd na pewno wie ile ma km, ale i tak da rade i jakos tu nie jeczy, chociaz mialby "sporo " powodow(km) do tego
kasjopea - Pią Wrz 19, 2008 09:46
otóż to
sogreg1 - Pią Wrz 19, 2008 11:15
Wspomniano o innych lokalizacjach w Bieszczadach.
Dla tych, którzy tam nie byli, kilka słów.
Solina - hotel marnej jakości, ale dość tani;
Polańczyk - hotel Jawor - solidny, ale trzeba więcej kaski.
Co do walorów turystycznych, uważam Polańczyk za bardziej atrakcyjny.
Wstyd się przyznać (z racji miejsca zamieszkania) ale nie byłem jeszcze w Bystrem i być może jest tam ok.
Olo12 - Pią Wrz 19, 2008 13:41
sogreg1 napisał/a: | Wstyd się przyznać (z racji miejsca zamieszkania) ale nie byłem jeszcze w Bystrem i być może jest tam ok |
Czy atrakcyjne?? spokojna miejscowość wypoczynkowa m. innymi Ośrodek wypoczynkowy Kuratorium Oświaty ( kilkanaście domków) Ośrodek wypoczynkowy Zelmer ( z basenem) Ośrodek wypoczynkowy Wisan Stok narciarski Mający kiedyś homologację FIS ( obecnie nie wiem czy ma) co do atrakcji to cisza i spokój Kawałek do jeziora Solińskiego ( jest skrót do Polańczuka przez Stężnicę ( na mapie fajnie wyglądająca droga ale w rzeczywistości nie zalecam a wręcz odradzam z korzystania) najlepiej jechać przez Hoczew i Średnią Wieś.
walkie - Pią Wrz 19, 2008 19:05
Dziś ostatni dzień głosowania. Bystre prowadzi, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć.
|
|