Zobacz temat - [R620] Tarcza :/

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Tarcza :/

szags - Pią Paź 10, 2008 19:43
Temat postu: [R620] Tarcza :/
Witam.
Właśnie odebrałem auto po wymianie zaworów i kliku innych sprawach. Wydałem kupę kasy i miałem nadzieję że będę mógł w końcu się cieszyć w pełni komfortową jazdą moim r620. a tu dupa. Wszystko cacy, wyjechałem z warsztatu, mocy jakby więcej, silnik ładnie chodzi i wogle. Ale po paru kilometrach słyszę jakieś chrobotanie w prawym kole przednim przy hamowaniu. Trochę pojeżdziłem jeszcze i teraz tam zaglądam przez felgę. Na tarczy przy krawędzi pasek szerokości 1cm wyryty :shock: i z milimetr głęboki. Pewnie się klocek skońćzył i hamowałem trochę blachą... Co ja mam teraz z tym zrobić?? Miałem nadzieje że sam dam radę zdjąć tarczę, przetoczę, założyć nowy klocek i bedzie ok, ale z tego co zdązyłem poczytać na forum to to dość skomplikowana operacja...
Co radzicie?? jak to rozwiązać?? ile mechanik za coś takiego weźmie plus części??

Mayson - Pią Paź 10, 2008 20:01

szags napisał/a:
ile mechanik za coś takiego weźmie

Za wymianę tarcz i klocków z przodu mechanik wziął 120zł - to nie jest skomplikowane i czasochłonne - mój mechanik szybko się uwinął. Cen części nie pamiętam (to było 2 lata temu), ale to w każdym sklepie sprawdzisz i na Allegro.