|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [200 1.6Si 96r]
juszka - Sob Paź 11, 2008 18:35 Temat postu: [200 1.6Si 96r] padl mi akumulator i gdy podlaczylem nowy naladowany auto zaczelo wyc jakby zalaczyl sie alarm i nie moge go wylaczyc ani odpalic, pomocy co to moze by i jak naprawic
coldmanns - Sob Paź 11, 2008 19:35
zwariował alarm. Wyłącz go z pilota i powinno być ok.
A jak Ci się rozstroił alarm to musisz poczytać coś na ten temat, bo wiele razy już o tym było.
Np. DY: http://www.roverki.pl/article.php?sid=423
PS. W temacie postu wypadało by napisać jaką usterkę opisujesz, a nie tylko sam model auta. Nikt Ci nie pomoże, bo nie wiadomo o co chodzi!!!
Brt - Pon Paź 13, 2008 12:28
Cytat: | PS. W temacie postu wypadało by napisać jaką usterkę opisujesz, a nie tylko sam model auta. Nikt Ci nie pomoże, bo nie wiadomo o co chodzi!!! |
DOKŁADNIE popatrz na inne tematy lub zasady kącika i popraw temat
leszek95b - Pon Paź 13, 2008 14:52
Miałem taką sytuację przy wymianie akumulatora. Problem polegał na tym, że właśnie nie dało się wyłączyć tego alarmu pilotem
Jak założyłem klemę to wył alarm, wciskanie guzika nic nie dawało. No ale nauczony od wielu lat pracą z systemami firmy Microsoft wiem, że reboot dobry na wszystko
Zdejmij klemę z plusa, załóż za chwilę, spróbuj wyłączyć alarm pilotem. Jak się nie da - zdejmij klemę, za chwilę załóż, spróbuj wyłączyć alarm pilotem i tak za którymś razem Ci się uda...mi się udało bynajmniej.
sTERYD - Pon Paź 13, 2008 18:06
może jednak wypadałoby po założeniu klemy zamknąć i otworzyć auto z kluczyka, po czym dokonać synchronizacji pilota
(auto z '96) więc nie będzie pasywnego immo
leszek95b - Pon Paź 13, 2008 18:19
próbowałem, cały czas wył alarm problem był taki, że niezależnie od tego, czy były otwarte czy zamknięte drzwi i zamki zawsze wył alarm. dopiero za którymś zdjęciem i założeniem klemy zaczął działać pilot.
|
|