|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 800 - [R820] Dziwny odgłos
marpa - Sro Paź 29, 2008 21:34 Temat postu: [R820] Dziwny odgłos witam mam problem ze swoim 820 coupe turbo z 96r a mianowicie podczas skrętu w lewo słychać taki dźwięk jakby cos ocierało i co gorsza słychać ten dźwięk tylko podczas jazdy na biegu po wcisnięciu sprzęgła przestaje myślałem na początku ze to łożysko oporowe ale jak by było z nim cos nie tak to by ocierało cały czas a nie przy skręcie,tak mi sie wydaje dopiero cos mi zaświtało jak zobaczyłem parę kropel oleju na podłodze w garażu który sie sączy spod uszczelnienia półosi czy to mogło sie rozsypać łożysko mechanizmu różnicowego a jak nie to co to może być może ktoś wie?[/i]
blue827 - Czw Paź 30, 2008 19:09
Może ten dzwięk przy skręcaniu to wina LSD ? jeśli w Twoim dyferencjale jest taka blokada. Nie wiem jak to jest rozwiązane, czy tam do dyfru wlewa się oddzielnie oleju? ale jeśli tak to musi być ze specjalnym dodatkiem bo zwykły olej jest zaśliski i blaszki blokady się zużywają i może stąd ten hałas. Odnośnie wycieku to musz dokładnie wybadać, jak masz garaż to duży plus w tego typu pracach.
marpa - Czw Paź 30, 2008 19:32
dzisiaj trochę pogrzebałem przy sprzęgle i co najważniejsze odpowietrzyłem układ po czym zrobiłem jakieś 20km i jak na razie nic nie słychać chociaż nie wydaje mi sie żeby to była przyczyna ale jak na razie pomogło i oby tak zostało
|
|