Zobacz temat - Rave poszukiwane silniki serii K z fabrycznym turbo

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - Rave poszukiwane silniki serii K z fabrycznym turbo

sebeks - Czw Lis 13, 2008 21:06
Temat postu: Rave poszukiwane silniki serii K z fabrycznym turbo
Witam, poszukuję rave do UTURBIONEGO fabrycznie silnika serii K, potrzebny mi schemat połączeń wszystkich wężyków które normalnie idą do kolektora dolotowego, przydałby sie też stopień sprężania bez turbiny oraz ajkie jest doładowanie itd. z góry dzięki za pomoc.

AndrewS: poprawilem temat, watek przesuniety z forum klubowego

Kris - Pią Lis 14, 2008 09:46
Temat postu: Re: Rave poszukiwane silniki serii K z fabrycznym turbo
sebeks napisał/a:
Witam, poszukuję rave do UTURBIONEGO fabrycznie silnika serii K, potrzebny mi schemat połączeń wszystkich wężyków które normalnie idą do kolektora dolotowego, przydałby sie też stopień sprężania bez turbiny oraz ajkie jest doładowanie itd. z góry dzięki za pomoc.

AndrewS: poprawilem temat, watek przesuniety z forum klubowego

A jest taki wogóle?

kostas - Pią Lis 14, 2008 09:59

A w Tomcacie nie było turbiny?
Zukowaty - Pią Lis 14, 2008 10:01

A w R75 nie bylo turbiny?
Kris - Pią Lis 14, 2008 10:05

o maj gad,
ja o rave pytam....

co za ludzie.. ;) pytanie dotyczyło silnika? Czytajcie ze zrozumieniem :P

kostas - Pią Lis 14, 2008 10:12

Ja sie nudze w pracy wiec mozesz podac mi numer seryjny silnika to Ci poszukam w rave:P
sTERYD - Pią Lis 14, 2008 11:06

Cytat:
A w Tomcacie nie było turbiny?

w tomkacie jest silnik serii T, a jeśli chodzi o uturbione K montowane w R75 to rave w tej kwestii milczy :/

Zukowaty - Pią Lis 14, 2008 14:02

sTERYD napisał/a:
jeśli chodzi o uturbione K montowane w R75 to rave w tej kwestii milczy

Bo tam sa calowe sruby,krysztalowe tloki a silnik jest bezuszczelkowy i sie kreci w druga strone.Pojedz do warsztatu jakiegos to Ci to samo powiedza :mrgreen:

sebeks - Wto Lis 18, 2008 19:46

wiem ze jest wersja fabrycznie uturbiona 1,8, z tego co sie orientuje jest tez montowana w land-roverze, moze być i to rave, potzrebuję wiedzieć jak podłączyc wszystkie przewody podcisnienia itd, bo bede uturbiał 1,6, normalnie komp mierzy podcisnienie, co sie stanie jak dam turbine? za pewne zacznie szaleć bo bedzie nadcisnienie wiec chciałbym to jakość obejsć, to samo z podcisnieniem do serwa hamulców.
sTERYD - Wto Lis 18, 2008 21:30

RAVE do landków jest tutaj:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=27490 ale nie jestem pewny, czy tam jest coś o tych silnikach... :/

secio - Sob Lis 22, 2008 00:39

Dla potomnych zostawiam info ;) .
Uturbiona wersja R75 jest uwzgledniona w Rave dla modeli po faceliftingu: "Rover_75_Workshop_Manual_for_Facelift_Models_2003_to_2006".

Pzdr,
Mariusz