Zobacz temat - [MG ZR 2.0 ] brak mocy po 3 tys

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 2.0 ] brak mocy po 3 tys

Szymonek - Czw Lis 13, 2008 22:05
Temat postu: [MG ZR 2.0 ] brak mocy po 3 tys
Witam mam taki problem który już sam sie kiedyś rozwiązał.
Mój MG nie ma mocy po 3 tys obrotów Wydawało mi sie ze to jest wina przepływomierza ale wypiąłem go i wpiąłem od roverka 25 i niestety to nie pomogło.
Pewnego dnia stałem sobie na parkingu i mocno nim gazowałem i straszny dym pozostawiłem za sobą okazało sie że samochód znowu zaczął normalnie jeździć ale po tygodniu znowu brak mocy. Czy miał ktoś juz moze taki przypadek co z tym zrobić???

se7en86 - Czw Lis 13, 2008 22:13

Mój kumpel w Ibizie Cupra ma to samo. Po 3 tyś jest brak mocy. Na komputerze wykazało mu, że przepływka jest do wymiany.
Szymonek - Czw Lis 13, 2008 22:23

se7en86 napisał/a:
Mój kumpel w Ibizie Cupra ma to samo. Po 3 tyś jest brak mocy. Na komputerze wykazało mu, że przepływka jest do wymiany.

u mnie przepływka jest dobra, dwa tyg temu działał mi normalnie a teraz znowu to samo...

se7en86 - Czw Lis 13, 2008 22:35

Może przez ten czas szlak ją trafił ?
Szymonek - Czw Lis 13, 2008 22:43

se7en86 napisał/a:
Może przez ten czas szlak ją trafił ?

no właśnie nie możliwe bo najpierw nie miałem mocy i później miałem przez tydzień a teraz znowu nie mam a jak nie miałem to przepiąłem przepływke od r 25 i było to samo czyli brak mocy;/

NEOSSS - Czw Lis 13, 2008 22:59

Szymonek, odepnij przeplywke, jak auto slabnie nacisnij hamulec a nastepnie dodaj gazu... Jezeli nadal nie bedzie wkrecac sie na obroty zdejmij wezyk z EGR i zobacz roznice...
Szymonek - Czw Lis 13, 2008 23:04

NEOSSS napisał/a:
Szymonek, odepnij przeplywke, jak auto slabnie nacisnij hamulec a nastepnie dodaj gazu... Jezeli nadal nie bedzie wkrecac sie na obroty zdejmij wezyk z EGR i zobacz roznice...

dzięki za poradę. Przepływke już odpinałem i nie było różnicy ( działał tak samo jak teraz )

NEOSSS - Czw Lis 13, 2008 23:35

Szymonek, to zrob to co napisalem dalej
zapal - Pią Lis 14, 2008 08:05

a spróbuj jak to nazywają mechanicy przedmuchać auto czyli od 1 do max obrotów rób zmiany biegu... (mówią na to zastany silnik ) mój kumpel miał taki problem w oplu vectrze i to mu pomogło :)
Rowan - Pią Lis 14, 2008 13:38

Szymonek, zrób tak jak pisze NEOSSS, bo raczej wina leży po stronie EGR. Albo padł, albo się po prostu wężyk od podciśnienia przetarł.
Szymonek - Pią Lis 14, 2008 17:30

Rowan napisał/a:
Szymonek, zrób tak jak pisze NEOSSS, bo raczej wina leży po stronie EGR. Albo padł, albo się po prostu wężyk od podciśnienia przetarł.

Witam, dzieki chłopaki za porady a czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie to EGR sie znajduje bo nie mam zielonego pojęcie;/

RoBBoD - Pią Lis 14, 2008 18:36

a ja miałem tak w H Civic z tym że z biegiem czasu brak mocy dopadał mnie przy coraz nizszych obrotach.

Co sie okazało...

Tłumik końcowy zaje***

Tłumik rozebrany, mała wycieczka po wsi na pełnej k**** w celu małego przepchania tzw :P nowy końcowy i po kłopocie.

NEOSSS - Pią Lis 14, 2008 18:57

Szymonek, EGR masz nad turbo idzie do niego wezyk ciueniutki plastikowy nakladany tylko