Zobacz temat - [R75] Trzecie światło stop

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R75] Trzecie światło stop

Dam-Kam - Sob Lis 15, 2008 16:03
Temat postu: [R75] Trzecie światło stop
Siema,
Przedstawiam co dziś na czasie wykombinowałem z trzecim światłem stopu. Co o tym sądzicie ??

Siwus181 - Sob Lis 15, 2008 18:10

Zrób fotkę całego tyłu, zobaczymy jak sie to komponuje z całością :wink:
Pomysł dobry :ok:

Thrillco - Sob Lis 15, 2008 18:10

wyjechane!!!! Poprosze o podpowiedć - How Its made?
Zukowaty - Sob Lis 15, 2008 18:17

Na pewno jest naklejona na lampke czarna folia z wycietym napisem :mrgreen: Wyglada swietnie :brawo: Ciekawe ile osob zaraz sobie zrobi takie samo cus...mi juz taka mysl przez glowe przemknela :wink:
Dam-Kam - Sob Lis 15, 2008 19:15

Zukowaty, bardzo blisko jesteś ale to nie naklejka :) Zydrukowałem szablon napisu na kompie. Następnie nożykiem wyciąłem szablon a pod spodem miałem kartkę bloku techicznego (czarną) A potem już z górki :lol: Wystarczyło rozkręcić stop i włożyć kartkę lekko przyklejając ją taśmą bezbarwną :) Ogólnie 0,5h roboty
Teraz w korku stoję napewno z nogą na hamulcu :mrgreen:

Zukowaty - Sob Lis 15, 2008 19:45

Dam-Kam podoba sie podoba :mrgreen: Masz na to wylacznosc czy mozna kopiowac??
zouza - Sob Lis 15, 2008 19:58

Fajne :ok:
Dam-Kam - Sob Lis 15, 2008 20:52

można kopiować ;)

[ Dodano: Sob Lis 15, 2008 21:42 ]
Gorzej bedzie jak sie przepalą te diody czy co to tam jest i zostaie OVER :lol:

Spali75 - Sob Lis 15, 2008 23:08

Bardzo fajny pomysł, zapodaj jeszcze fotkę całego tyłu :cool:
Siwus181 - Nie Lis 16, 2008 00:04

Najlepiej wygląda efekt dwóch kolorów. Na górze pomarańcz na dole czerwień.
Kozackie :cool:
Chyba sobie coś takiego zrobię, genialny pomysł :ok:

Dam-Kam - Nie Lis 16, 2008 11:58

Akurat ten kozacki efekt był przypadkowy i zależny jest od punktu patrzenia :) Z tyłu dajmy na to z innego auta bedzie całe czerwone :lol:
Fotkę kiedyś pstryknę i napewno zamieszczę :) cierpliwości ;)

thef - Nie Lis 16, 2008 21:12

Wygląda ładnie, ale nie wiem czy to nie trochę wieśniackie na drodze będzie ;) Druga sprawa, jak na coś takiego zareagują miśki, bo nie wiem czy to jest zgodne z prawem.
Dam-Kam - Nie Lis 16, 2008 21:46

"krytykę lubię" jak to powiedział ktoś gdzieś kiedyś :) Zresztą dlatego napisałem:
Dam-Kam napisał/a:
Co o tym sądzicie ??

:)
A miśki ?? Mi to lata i powiewa, z przodu nie zobaczą a jak będą z tyłu to i tak nie dogonią ;) Albo wcisnę kit że oryginalne z salonu :D A swoją drogą odkąd mam CB (czerwiec 2007) ani razu mnie nie zatrzymali :grin:

thef - Nie Lis 16, 2008 22:13

Dam-Kam napisał/a:
"krytykę lubię" jak to powiedział ktoś gdzieś kiedyś :)
Heh, sęk w tym, że nawet ładnie Ci to wyszło i fajnie wygląda, naprawdę. Tylko wyobraziłem sobie, co bym pomyślał w sytuacji gdy jadąc za kimś zobaczyłbym święcący stop w formie napisu np. Calibra ;) .
Dam-Kam - Nie Lis 16, 2008 23:46

thef napisał/a:
Tylko wyobraziłem sobie, co bym pomyślał w sytuacji gdy jadąc za kimś zobaczyłbym święcący stop w formie napisu np. Calibra ;) .

dałeś do myślenia :lol: mam nadzieję że efekt ten razem z przyciemnionymi szybami lepiej sie zegrał i wyglada to bardziej na "tak wyjechał z salonu" niż wiejski tuning... no zobaczymy, zobaczymy. Jak sie 3 osoby za mną będą pukać w czoło to zrezygnuję :lol:

boss.007 - Czw Lis 27, 2008 23:11

Dam-Kam podoba Mi się ta twoja opcja upiększania :lol: Tylko ciekawe jak by to wyglądało bez ciemnych szybek :???:
Dam-Kam - Pią Lis 28, 2008 09:49

druga strona medalu... mi to pasuje bo faktycznie na części całej powierzchni ciemnej szyby "ni z gruszki nie z pietruszki" zaświeca sie napis ;) Ale sporóbować zawsze mozna, pare minut roboty i bedziesz wiedział :grin: