|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Planowanie głowicy
wolft1234 - Czw Lis 20, 2008 20:56 Temat postu: [R416] Planowanie głowicy Mam pytanie czy w moim roverku dozowlne jest planowanie głowicy lub inne czynności związane z jej regeneracją? Dzięki za odpowiedź
[ Dodano: Czw Lis 20, 2008 20:57 ]
I mam inne pytanie ile czasu jest potrzebne tak orientacyjne aby wymienić uszczelkę pod głowicą? Czy długo nie wymienianie jej może być przyczyną pęknięcia głowicy?
sTERYD - Czw Lis 20, 2008 22:17
wolft1234 napisał/a: | Mam pytanie czy w moim roverku dozowlne jest planowanie głowicy lub inne czynności związane z jej regeneracją? Dzięki za odpowiedź |
oczywiście, ale tylko do głębokości 0,2mm i pozostałe czynności takie jak docieranie zaworów, wymiana uszczelniaczy zaworów czyszczenie /wymiana hydropopyhaczy itp również są dozwolone, a wręcz wskazane
Cytat: | I mam inne pytanie ile czasu jest potrzebne tak orientacyjne aby wymienić uszczelkę pod głowicą? |
zależy jak długo zejdzie CI regeneracja... w jeden dzień bez problemu da sie zrobić
wolft1234 napisał/a: | Czy długo nie wymienianie jej może być przyczyną pęknięcia głowicy? |
raczej mało prawdopodobne... musiałaby być kilka razy ostro przegrzana
|
|