Zobacz temat - [R200 1.4Si 98r]Zderzaki z rovera 25 / MG ZR do rovera 200.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4Si 98r]Zderzaki z rovera 25 / MG ZR do rovera 200.

neonksc - Pon Gru 08, 2008 22:01
Temat postu: [R200 1.4Si 98r]Zderzaki z rovera 25 / MG ZR do rovera 200.
Witam.
Posiadam Rovera 200 1,4 16v 1998r. Samochód jest sam w sobie ładny ale zdecydowanie bardziej podoba mi się wygląda rovera 25 lub MG ZR, i zastanawiam się czy będzie się dało przełożyć kompletny "body kit" z rovera 25 lub MG ZR i jakie mogę napotkać przy tym problemy. Zastanawiam się też które elementy do ewentualnej przeróbki będe potrzebował, czy wystarczą: oba zderzaki, klapa tylna, lampy przednie czy potrzebne też będą błotniki przednie i maska. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

ywis - Pon Gru 08, 2008 22:04

To nie lepiej sprzedać 200, dołożyć kasę jaką wydasz na elementy i ewentualne malowanie i zakupić MG ZR lub 25?
neonksc - Pon Gru 08, 2008 23:05

Rozważałem taką opcje i jest ona w sumie bardziej racjonalna ale mam mój samochód już dłuższy czas włożyłem w niego trochę pieniędzy i wiem co w nim jest ok za co nie. W momencie zakupu nowego rovera lub MG nie wiem w co się wpakuje i może się okazać że wcale nie był to taki dobry wybór.
sTERYD - Pon Gru 08, 2008 23:43

jeśli coś takiego kombinujesz, to wraz ze zdeżakiem lampy bedziesz musiał wymienić i chyba pas przedni również :/ a także część instalacji... :/
ywis - Wto Gru 09, 2008 07:26

sTERYD napisał/a:
jeśli coś takiego kombinujesz, to wraz ze zdeżakiem lampy bedziesz musiał wymienić i chyba pas przedni również a także część instalacji...

Czyli IMHO, to mija się z celem jak dla mnie, chyba że masz za dużo pieniędzy, aby w coś takiego się pchać.

BoloSr - Wto Gru 09, 2008 08:51

ywis napisał/a:
sTERYD napisał/a:
jeśli coś takiego kombinujesz, to wraz ze zdeżakiem lampy bedziesz musiał wymienić i chyba pas przedni również a także część instalacji...

Czyli IMHO, to mija się z celem jak dla mnie, chyba że masz za dużo pieniędzy, aby w coś takiego się pchać.

jedni kupuja juz gotowca inni chce sobie sami cos takiego zrobic :)
wiec jak ktos mam chec i kase to robi tak samo jest ze swapem silnika albo remontujesz stary albo wkladasz wiekszy :)

ywis - Wto Gru 09, 2008 08:55

BoloSr napisał/a:
jedni kupuja juz gotowca inni chce sobie sami cos takiego zrobic
wiec jak ktos mam chec i kase to robi tak samo jest ze swapem silnika albo remontujesz stary albo wkladasz wiekszy

...dla mnie głupota.

BoloSr - Wto Gru 09, 2008 08:57

ywis napisał/a:
BoloSr napisał/a:
jedni kupuja juz gotowca inni chce sobie sami cos takiego zrobic
wiec jak ktos mam chec i kase to robi tak samo jest ze swapem silnika albo remontujesz stary albo wkladasz wiekszy

...dla mnie głupota.

czyli z tego wynika ze robieniu tuningu wedlug ciebie jest glupota a dla innych nie i tyle w temacie :)

ywis - Wto Gru 09, 2008 10:06

BoloSr napisał/a:
czyli z tego wynika ze robieniu tuningu wedlug ciebie jest glupota a dla innych nie i tyle w temacie

Może szeroko rozumiane tuningu, bo jakiś mały tuning owszem, ale nie żeby aż tak... naprawdę, sam chyba byś wolał kupić gotowe autko aniżeli się bawić i w ogóle, przynajmniej ja wolałbym gotowe.

BoloSr - Wto Gru 09, 2008 10:10

ywis napisał/a:
BoloSr napisał/a:
czyli z tego wynika ze robieniu tuningu wedlug ciebie jest glupota a dla innych nie i tyle w temacie

Może szeroko rozumiane tuningu, bo jakiś mały tuning owszem, ale nie żeby aż tak... naprawdę, sam chyba byś wolał kupić gotowe autko aniżeli się bawić i w ogóle, przynajmniej ja wolałbym gotowe.

ja tak ale znam sporo ludzi ktorzy chca miec zawsze inne auto niz seria i naprawde w tym momencie dokladaja 2 tyle co wartosc auta i wtedy mowia ze majja jedyna fure w polsce a nie takie cos jak wszyscy :)

neonksc - Pią Gru 12, 2008 00:02

A powiedzcie mi czy sama lotka od MG ZR (ta większa) pasuje bez problemu w miejsce oryginalnej montowanej w roverze 200??
wwekol - Pią Gru 12, 2008 00:57

Pasuje na bank :mrgreen:
neonksc - Pią Gru 12, 2008 22:16

wwekol, dzięki za info :smile:
Ciągle jednak zastanawiam się nad przodem do rovera 25 (tego z okrągłymi lampami) po krótkich oględzinach allegro wydaje mi się że wystarczyło by wymienić lampy i zderzak i strasznie mnie to korci bo podoba mi się przód tego auta :smile:

ywis - Pią Gru 12, 2008 22:21

Z tyłem to nie będzie problemu, ale jednak przód może być bardziej kłopotliwi aniżeli tylko wymiana lamp i zderzaka :) ...to by było zbyt piękne, aby tak prosto można było przerobić 200-stkę w 25-tkę.
wwekol - Pią Gru 12, 2008 22:38

Jak miałem stłuczkę to się zastanawiałem nad tym aby zrobić przód 25, potrzebny jest: zderzak 25, pas przedni 25, reflektory 25, błotniki od 25, maska 25, grill 25, jak chcesz resztę przerobić to lusterka tylni zderzak. Jak to sobie podliczysz czyli czesci + malowanie + wspawanie pasa przedniego. To Ci sie odechce lepiej bylo dolozyc i odrazu kupic 25 :razz: Teraz sie ciesze ze za to sie nie zabralem gdyz bardziej mi sie podoba przod 200 teraz :mrgreen: tylko zmian lusterek za mną chodzi na te od 25 bo są super :twisted:

Pozdro :razz:

R-200 - Pią Gru 12, 2008 22:41

Lusterka są troszkę inaczej mocowane i nie pasują, trzeba trochę przerobić otwory w drzwiach. :roll:
ywis - Pią Gru 12, 2008 22:43

R-200 napisał/a:
Lusterka są troszkę inaczej mocowane i nie pasują, trzeba trochę przerobić otwory w drzwiach. :roll:

To akurat jest 10 minut pracy i przerobione.
Również rozważam wymianę lusterek, a to ze względu na to iż w fabrycznych lusterkach przy 200 słychać niezły świst jak się jedzie z okolic lusterek, a montując lusterka od 25-tki wszystkie niedogodności znikają :)