Zobacz temat - [R45] Rozrusznik kręci a silnik się nie odzywa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Rozrusznik kręci a silnik się nie odzywa

ciamajda - Sro Gru 24, 2008 20:18
Temat postu: [R45] Rozrusznik kręci a silnik się nie odzywa
Panowie kurcze święta a ja mam problem przekręcam kluczyk ( wszystkie kontrolki ok ) rozrusznik kręci jak zawsze z werwa a silnik nie chce odpalic...nigdy wcześniej nie było z tym problemów, palił na dotyk. Mrozu nie ma nie wiem o co chodzi a nie ukrywam laikiem w tych sprawach jestem od czego zacząc ? dzieki z góry za fachowe porady
NEOSSS - Sro Gru 24, 2008 22:09

ciamajda, czy kontrolka od swiec sie zapala i gasnie po 3-5 sekundach? Podpomuj gruszka paliwo... Po jakim czasie rozladowuje sie aku?
ciamajda - Czw Gru 25, 2008 16:06

Klema od masy przy akumulatorze była luzna, niby przykręcona ale jednak luzna, pozdro
filo - Czw Gru 25, 2008 16:11

ciamajda napisał/a:
Klema od masy przy akumulatorze była luzna

Raczej nie powinno to mieć wpływu skoro rozrusznik kręcił silnikiem :?:

ciamajda - Czw Gru 25, 2008 16:27

tez mnie to okropnie zdziwilo, ale faktycznie tak jest zmienilem na inna kleme ( tamta mimo max dokrecenia byla luzna ) ta trzyma sie sztywno i problem znikl
drax - Pią Gru 26, 2008 12:24

filo napisał/a:
ciamajda napisał/a:
Klema od masy przy akumulatorze była luzna

Raczej nie powinno to mieć wpływu skoro rozrusznik kręcił silnikiem :?:

I pewnie nie miało.Przerabiałem to kiedyś.Podczas uruchamiania silnika najpierw zaświeciły się normalnie wszystkie kontrolki a po przekręceniu kluczyka w 3 pozycję wszystko zgasło rozrusznik nawet nie ruszył a jak zorientowałem się że to luźna klema i przykręciłem wszystko wróciło do normy.Miałem też taki przypadek że rozrusznik kręcił a silnik nie palił, błąd był taki - brak komunikacji pomiędzy urządzeniami.

Brt - Czw Sty 01, 2009 17:52

Z tym prądem róznie bywa, wiec mogło byc i tak, że kręcił, ale spadek napięcia na styku klemy był tak duży, że na inne urządzenia nie wystarczyło prądu. Czasem kontrolka od poduszek, lub ABSu wtedy się nie zaświeciła lub dziwnie zachowywała ?? Niezbadane sa drogi prądu elektrycznego :P
misiek409 - Czw Sty 08, 2009 22:41

Witam, mam również problem z odpaleniem mojego roverka silnik 2.0td grzeje świece dwa trzy razy i musze troche pokręcić zanim załapie

ustawiłem kąt wtrysku
świece sprawdzone
akumulator niby ok

niewiem co mogę jeszcze zrobić

Pomocy !! !

NEOSSS - Czw Sty 08, 2009 22:44

misiek409, paliwo sie nei cofa i nie zamarzalo?
misiek409 - Pią Sty 09, 2009 06:08

Zakładałem zaworek zwrotny i nie pomogło, nawet latem był ten problem tylko
troszke krucej kręciłem