|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 2.0tdi 00r.] jaka jest średnica przewodu intercoolera
lineumaciel - Wto Sty 06, 2009 15:12 Temat postu: [R25 2.0tdi 00r.] jaka jest średnica przewodu intercoolera Cześć
Koledzy może wiecie jaka jest wewnętrzna średnia dolnego przewodu intercoolera od r25 2.0 itd.
Pękł mi wąż i chcę wstawić kawałek z nierdzewki i nie wiem w jaką mniej więcej średnice mam się zaopatrzyć.
Brt - Wto Sty 06, 2009 15:14
o ile pamiętam to 55mm
Dolt - Wto Sty 06, 2009 15:18
A w którym miejscu dokładnie Ci pękł
Ja jak kupiłem swojego to miałem właśnie wstawiony taki kawałek rury a jako, że wymieniłem cały wąż to jest mi teraz nie potrzebny. Ja miałem wstawiony na wysokości górnej części intercoolera. Jak coś to mogę Ci podrzucić
lineumaciel - Wto Sty 06, 2009 15:26
Dolt napisał/a: | A w którym miejscu dokładnie Ci pękł
Ja jak kupiłem swojego to miałem właśnie wstawiony taki kawałek rury a jako, że wymieniłem cały wąż to jest mi teraz nie potrzebny. Ja miałem wstawiony na wysokości górnej części intercoolera. Jak coś to mogę Ci podrzucić |
Pękł mi w górnej części tuż przed zgięciem i wejściem do silnika. Potrzebny mi tylko wymiar bo rury z nierdzewki mam. Potrzebowałem tylko mniej więcej wymiar.
Dzięki za propozycje ale że materiał już jest to nie będę brał tym bardziej że to tym czasowe rozwiązanie za taśmę zbrojoną .
Muszę po zimie kupić nowe albo jak będzie chwila dorobić z nierdzewki.
Jak może zmierz tylko średnicę.
[ Dodano: Wto Sty 06, 2009 15:27 ]
Brt napisał/a: | o ile pamiętam to 55mm |
podziękował
Dolt - Wto Sty 06, 2009 18:20
Brt napisał/a: | o ile pamiętam to 55mm |
No mi wyszło 54mm ale kłócić się nie będę
Ja miałem wstawioną rurę o średnicy 52mm, zaciśniętą opaskami zaciskowymi i jakoś to trzymało
lineumaciel - Sro Sty 07, 2009 09:20
Panowie podziękował za pomoc!
|
|