|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Radio samo sie włącza
lkwiatos - Nie Sty 11, 2009 23:33 Temat postu: [R75] Radio samo sie włącza Jak w temacie. Kilka razy już zauwazyłem że jak wysiąde z samochodu i zamkne go z pilota za jakiś czas potrafi samo właczyc się radio.
Spotkał się ktoś kiedyś z tym?
Nie wiem jakie to radio ale bez navi+tv ale z dużym wyświetlaczem. Help me.
Marek_75 - Pon Sty 12, 2009 00:58
hmm... a to Ci dopiero.
Radio Alpine. Normalnie jest tak, że po przekręceniu kluczyka na "0" radio gra jeszcze przez ok 30 min po czym się wyłącza. Ale o samoczynnym włączaniu nie słyszałem. Może coś z instalacją było pokombinowane ?
pozdrawiam,
mimo66 - Pon Sty 12, 2009 07:44
Miałeś tak wcześniej, jak było cieplej?
Mrozy mają to do siebie że dzieją się z elektroniką różne dziwne rzeczy.
Może to jest przyczyna
Mix - Pon Sty 12, 2009 11:50
Obstawiałbym tak, jak mimo66. U mnie podczas największych mrozów, przestał działać przedni głośnik. Dokładnie tego dnia kiedy chciałem do niego zajrzeć (temperatura ok 0*C) sam się naprawił i gra
Mombrey - Pon Sty 12, 2009 18:26
Popieram. W Polsce przy minusowej temperaturze zapalila mi sie kontrolka Air Bag i nie dzialal przedni kierunkowskaz. Po powrocie na Wyspy w dodatniej temp. wszystko dziala.
lkwiatos - Nie Sty 18, 2009 11:33 Temat postu: i jeszcze airbag
mimo66 napisał/a: | Miałeś tak wcześniej, jak było cieplej?
Mrozy mają to do siebie że dzieją się z elektroniką różne dziwne rzeczy.
Może to jest przyczyna
|
Nie wiem czy było tak wczesniej bo dopiero niedawno kupiłem tego Roverka.
Może rzeczywiście coś z tą temperaturą bo zaczeła mi się świecić kontrolka airbag.
Sprawdził bym styki na połączeniach elektrycznych ale nie wiem gdzie szukać.
Przy radiu również ale ciekawe jak się je wyjmuje. Będe miał chwilke to poszukam.
Mix - Nie Sty 18, 2009 11:57
Polecam zassać RAVE ze strony klubowej
Zukowaty - Nie Sty 18, 2009 13:44
lkwiatos napisał/a: | Może rzeczywiście coś z tą temperaturą bo zaczeła mi się świecić kontrolka airbag. |
Od poduszki to nie lacza koski pod fotelemi. Musisz wylaczyc zaplon i nimi poruszac a nastepnie przekrec kluczyk i powinno juz byc ok. Jak sie znowu pojawi lub nie zgasnie to rozepnij kotki i troszeczke ponaginaj piny. Walczylem z tym bo mnie wkurzal komunikat na kompie.
lkwiatos - Nie Mar 01, 2009 12:41 Temat postu: Już naprawione Od kilku tygodni mam spokój - naprawiłem to dosyć niekonwencjonalną metodą
Już miałem takie nerwy na to radio że gdy po raz kolejny samo się włączyło
walnąłem dosyć mocno ręką w przedni panel obok pokrętła - i problem znikł
|
|