|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200 1,4 99r]dziwne klekotanie podczas dodawania gazu:(:(
koliber1 - Pią Sty 16, 2009 18:27 Temat postu: [R 200 1,4 99r]dziwne klekotanie podczas dodawania gazu:(:( Witam
problem polega na tym ze gry ruszam czy to 1 czy wsteczny jak wrzuce sprzęgło i je puszczam i dodaje gazu i samochód się zaczyna toczyc na wolnych obrotach to słychac dziwne klekotanie jak ciągnik...zaczeło się tak dziac od paru dni czy ktos ma podobny problem co to moze byc
kolin - Pią Sty 16, 2009 18:41
Popychacze klekoczą... zależy jaki to też jest klekot i z której części on dochodzi bo za równo mogą panewki pukać jak i może być też luźny sworzeń w tłoku i wali. Odpal silnik i przysłuchaj się skąd dobiega, góra/dół.
koliber1 - Nie Sty 18, 2009 19:14
nie umiem dokladnie tego okreslic bo jestem w srdku wydaje mi się ze napewno jest to na przeciwko keirowcy ale z kąd dokladnie to nie wiem a moze mi ktos powiedziec z czym to się wiaze
leszek95b - Nie Sty 18, 2009 20:35
hmm, ja bym najpierw dobrze sprawdził czy to nie aby poduszka.
fearless - Nie Sty 18, 2009 21:52
leszek95b napisał/a: | hmm, ja bym najpierw dobrze sprawdził czy to nie aby poduszka. |
tak wiem że nie chodziło o powietrzną, ale sobie skojarzyłem
To raczej nie poduszk - popychacze na 95%
zapal - Nie Sty 18, 2009 22:25
a wlasnie ze to moze byc poduszka.. gdy jest rozwalona silnik ma luz i gdy dodajesz gazu przesuwa sie i powoduje wlasnie szarpanie wiem bo sam mialem uszkodzona poduszke i tez mialem ten objaw:)
fearless - Nie Sty 18, 2009 22:31
zapal napisał/a: | a wlasnie ze to moze byc poduszka.. gdy jest rozwalona silnik ma luz i gdy dodajesz gazu przesuwa sie i powoduje wlasnie szarpanie wiem bo sam mialem uszkodzona poduszke i tez mialem ten objaw:) |
Dlatego napisałem "raczej" i na "95%"
Chociaż mimo wszystko - jak to poduszka to powinno szarpać autem - jak sam napisałeś (silnikiem) a jak popychacze - to tylko klekot z pod maski.
koliber1 - Nie Sty 18, 2009 22:57
panowie hehe ja tez jestem pewien ze to na 99% popychacze samochodem nic nie szarpie jest poprostu klekot i nic więcej tak jak pisałem na niskuch czy na wysokich obrotach i czy zimny czy ciepły to ten klekot jest jutro jade do mechanika napisze co on powie moze ze jest bicie koła :PPPP
|
|