|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 120]
samuro - Sro Sty 28, 2009 13:05 Temat postu: [MG ZR 120] Witam forumowiczów. Mam kilka pytań i przejde od razu do rzeczy
1.Posiadam tłumnik koncowy sportowy firmy Ragazzon jakos tak i mi sie tłucze albo o belke z tyłu albo obija sie o zderzak i chce go zmnienic na oryginalny zeby sie nie tłukł.
a) czy dostane oryginalny gdzies albo nawet uzywke?
b) czy tłumniki koncowe różnią sie w silniku np 1.4 a 1.8 117km ?
c) doradzcie cos wtej sprawie
d) czy przy przebiegu 130 tys km mozebyc zatkany katalizator?
2. Dalej nie wyeliminowałem problemu szarpania na wolnych obrotach (jałowy bieg) najgorzej jest jak sie rozgrzewa i i złapie dpiero temperature normalną a i m dłuzej jezdze tym szarpanie prawie znika. To są takie jakby milisekundowe przyduszenia, szarpniecia zaznaczam ze wymienilem swiece, kable WN i cewki. Nie wiem gdzie dalej szukac przyczyny.
3. Czy w silniku 1.8 117km jest przepływomierz?
Jeszcze jedno tak naprawde to bude mam ze 160 a silnik 117km 1.8 z gory dzieki. Pozdrawiam.
piter34 - Sro Sty 28, 2009 13:17
Hej,
samuro napisał/a: | a) czy dostane oryginalny gdzies albo nawet uzywke? |
Pytaj w www.tomateam.pl
Powinien pasować również tłumik od R200 1.8 120KM oraz od R25 1.8
samuro napisał/a: | b) czy tłumniki koncowe różnią sie w silniku np 1.4 a 1.8 117km ? |
Sprawdź po nr części tutaj: http://katalog.fota.pl
samuro napisał/a: | d) czy przy przebiegu 130 tys km mozebyc zatkany katalizator? |
Może być
samuro napisał/a: | Dalej nie wyeliminowałem problemu szarpania na wolnych obrotach (jałowy bieg) najgorzej jest jak sie rozgrzewa i i złapie dpiero temperature normalną a i m dłuzej jezdze tym szarpanie prawie znika. To są takie jakby milisekundowe przyduszenia, szarpniecia zaznaczam ze wymienilem swiece, kable WN i cewki. Nie wiem gdzie dalej szukac przyczyny. |
Sonda lambda?
samuro napisał/a: | 3. Czy w silniku 1.8 117km jest przepływomierz? |
Nie. Jest używany MAP sensor.
samuro napisał/a: | Jeszcze jedno tak naprawde to bude mam ze 160 a silnik 117km 1.8 z gory dzieki. Pozdrawiam. |
Buda była taka sama bez względu na wersję silnikową... O co konkretnie Ci chodzi?
|
|