|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 800 - [R827] Proszę o radę w sprawie zapłonu
pedros_29 - Czw Sty 29, 2009 18:06 Temat postu: [R827] Proszę o radę w sprawie zapłonu Jakie mogą być przyczyny braku zapłonu, na komputerze nie wyświetla się żaden kod błędu, czy istnieje możliwość sprawdzenie czy komputer nie jest uszodzony ? czy zna ktoś dobrą stacje diagnostyczną gdzie takie rzeczy robią?
blue827 - Pią Sty 30, 2009 10:47
Pedros, sprecyzuj trochę co rozumiesz poprzez brak zapłonu. Gdzie napisałeś który rocznik? albo automat czy manual? bo są inne aparaty zapłonowe w tych modelach.
-silnik kręci ale nie ma iskry na świecach? czy poprostu silnik nie chce odpalić bo np paliwo nie dochodzi?
U mnie też komputer nie wyświetlał żadnych błędów nawet jak się paliła kontrolka pgmfi na tablicy. Najlepiej diagnozę zacząć od sprawdzenia cewki i modułu ignitera, to te czarne pudełko:
Cewkę można przetestować miernikiem ale bardziej prawdopodobne że to igniter padł tylko nie wiem jak go sprawdzić. Najlepiej jakbyś miał możliwość pożyczenia z innego takiego samego auta.
sTERYD - Pią Sty 30, 2009 11:42
wow- kondensator na wierzchu jak za starych dobrych czasów
ciekawe, czy od malucha by nie podszedł...
maciej - Pią Sty 30, 2009 11:47
Moduł to podobno częsty problem, choć ja go nie miałem.
Ja bym zaczął od obejrzenia kopułki i palca - da się kupić zamienniki za kilkadziesiąt złotych.
pedros_29 - Pią Sty 30, 2009 22:06
Wiec tak jest to Rover 827 rocznik 90 automat. po wekendzie bede się męczył z problemem. dzięki za rady. jak coś ustale to dam znać
piter34 - Wto Lut 03, 2009 13:41
pedros_29 napisał/a: | jak coś ustale to dam znać |
Udało się?
|
|