|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Zaślepiony włącznik + wymontowanie popielniczki
Marek_75 - Nie Lut 15, 2009 15:08 Temat postu: [R75] Zaślepiony włącznik + wymontowanie popielniczki Witam,
Mam dwa pytanka:
1. Chcę wyrzucić popielniczkę i w jej miejsce wmontować CB (małe radio więc spokojnie wejdzie). wie ktoś jak tą popiołkę wymontować wmiarę bezinwazyjnie ? czy cały ten panel z radiem alpine / całę maskownicę trzeba zwalać ?
2. jak zdjąłem małą maskownicę z przycisków (foto) ukazał mi się zaśpepiony włącznik wie ktoś co to ?
pozdr,
m
sknerko - Nie Lut 15, 2009 16:24
w tym miejscu zwykle jest włącznik kontroli trakcji
Zukowaty - Nie Lut 15, 2009 16:28
Marek_75 napisał/a: | 2. jak zdjąłem małą maskownicę z przycisków (foto) ukazał mi się zaśpepiony włącznik wie ktoś co to ? |
Tak jak Sknerko napisał to kontrola trakcji bo to ostatnia kostka, która została u Ciebie nie podłączona.
Z popielniczka nie pomogę ale wyjmij panel z tymi guzikami i ewentualnie uchwyt pod kubek i może będzie coś widać.
damiwr - Nie Lut 15, 2009 17:39
Zastanawia mnie jedno dlaczego nie wyjąc wkładki w popielniczce i tam nie poszukać możliwości wyjęcia całej popielniczki ( sam tylko wyjmowałem wkładkę)
po za tym maskownica od kubka po lewej stronie jest na zatrzask pociągnij lekko to pójdzie niestety tam nie za bardzo będzie coś widać
Mam pytanie czy będziesz usuwał ten tunelik z zapalniczką jak tak to pisz na pw bo by mi się przydał.
lorak_kash - Nie Lut 15, 2009 22:56
damiwr napisał/a: | po za tym maskownica od kubka po lewej stronie jest na zatrzask pociągnij lekko to pójdzie niestety tam nie za bardzo będzie coś widać |
a ta maskownica od kubka z prawej strony działa tak samo tzn też ma ten zatrzask ? bo po którymś użyciu nie chce mi się zamknąć
damiwr - Pon Lut 16, 2009 10:21
lorak_kash napisał/a: | a ta maskownica od kubka z prawej strony działa tak samo tzn też ma ten zatrzask ? bo po którymś użyciu nie chce mi się zamknąć |
u tutaj nie pomogę ona jak tam kiedyś grzebałem ma chyba w środku taką zapinkę.
fala2009 - Pią Paź 02, 2009 17:40
Witam. I jak ma się sprawa z wyjęciem popielniczki, bo też mam z tym problem. Chciałem wymienić żarówkę i nie wiem jak?
SeniorA - Pią Paź 02, 2009 18:29
fala2009 napisał/a: | Chciałem wymienić żarówkę i nie wiem jak? | popielniczka nie ma oświetlenia ,tylko ring zapalniczki.Dojście po wyjęciu radia.
fala2009 - Pią Paź 02, 2009 18:37
po wyjęciu wkładu popielniczki widoczna jest taka mała żaróweczka ala dioda, myślałem, że to od podświetlenia?
|
|