|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Swiatła mijania - wymiana żarówki
Mombrey - Nie Lut 15, 2009 19:33 Temat postu: [R75] Swiatła mijania - wymiana żarówki Chcialem wymienic zarowke i cos poszlo nie tak. Ostatno jak wymienialem z lewej strony poszlo dosc sprawnie. Dzis z prawej, gorszy dostep i drucik/sprezynka w reku zostal :-(
Porobilem fotki ale nie widac drugiej strony. czy jest to "lustrzane odbicie"? Jak powinna byc zalozona ta sprezynka? A dokladnie gdzie o co te druciki zaczepic? Fajnie bylo by poprzec fotkami.
dukat11 - Nie Lut 15, 2009 20:19
Mombrey,
Z tego co pamiętam druciki powinny wejść od zewnątrz w otwory blaszki z prawej strony na twoim zdjęciu. Z lewej strony znajdują się zaczepy do zamknięcia włożonej żarówki.
Pozdr.
Dukat11
Mombrey - Nie Lut 15, 2009 20:37
dukat11 napisał/a: | Mombrey,
Z tego co pamiętam druciki powinny wejść od zewnątrz w otwory blaszki z prawej strony na twoim zdjęciu. Z lewej strony znajdują się zaczepy do zamknięcia włożonej żarówki.
|
Tylko jak je tam wlozyc? Naleze do ludzi tz "grubej budowy kosci". Rece juz cale pociete :-(
Na rysunku w instrukcji sa zagiete pod katem 90°, moze je tak spreparowac?
[ Dodano: Nie Lut 15, 2009 19:40 ]
W ten sposob to zrobilem
plonex25 - Sro Sie 19, 2009 12:12 Temat postu: [R75] Żrówki przód, wymiana witam mam pytanie jakie potrzebuje żarówki do r75 do przodu?? dlaczego często mi sie przepalają?? jak wymienic z przodu żarówke?/dzieki pozdr
Brt - Sro Sie 19, 2009 12:17
na te wszystkie pytania odpowiedzi są na forum. poszukaj ...
Zukowaty - Sro Sie 19, 2009 12:45
Cytat: | dlaczego często mi sie przepalają?? |
Mi się jeszcze nigdy nie przepaliły. Wkładasz normalne czy jakiś wynalazki +80% i takie tam? Wszystkie te "moce" żarówki pala się krócej.
Artur - Sro Sie 19, 2009 15:32
proszę
maciasw - Sob Sty 09, 2010 06:22 Temat postu: [R75] Wymiana żarówki Jak dostać się do żarówki w przednij lampie. Nie ma tam miejsca żeby wsadzić rękę. W lewej lampie jakoś sobie poradziłem. Czy z prawej strony trzeba ją zdemontować żeby dostać się do żarówki??
Za dużo tego wszystkiego pod tą maską:)
szwed - Sob Sty 09, 2010 06:52
skrec kolami i w nadkolach masz klapki(takie drzwiczki)
Dziadek - Sob Sty 09, 2010 07:58
Dokładnie tak.Do tego służą te klapki w nadkolach.Z prawej strony trochę trudniej wymienić niż z lewej,ale przy odrobinie cierpliwości....
Boncky - Sob Sty 09, 2010 09:08
Dziadek napisał/a: | Dokładnie tak.Do tego służą te klapki w nadkolach.Z prawej strony trochę trudniej wymienić niż z lewej,ale przy odrobinie cierpliwości.... |
chyba z lewej trudniej bo masz rure dolotu która blokuje część otworu ( siedzimy z lewej - jeździmy prawą )
szamanpl - Sob Sty 09, 2010 09:19
Z prawej trzeba lekko przekręcić i wyjąć rurkę wlewu płynu do spryskiwaczy,wtedy dostęp przez klapkę jest lepszy
dukat11 - Sob Sty 09, 2010 09:48
szamanpl napisał/a: | Z prawej trzeba lekko przekręcić i wyjąć rurkę wlewu płynu do spryskiwaczy,wtedy dostęp przez klapkę jest lepszy |
Z tym że jest ona zastała i ciężko ją ruszyć więc z czuciem aby nie uszkodzić. Bez wyjmowania jest trudniej ale też da radę
Dziadek - Sob Sty 09, 2010 09:49
W ciągu półtora roku wymieniłem już 4 żarówki z przodu,jednak trudniej było właśnie z prawej,ale na skali od 1 do 10 to jakieś 6.Są gorsze auta-w moim ducato trzeba odkręcić atrapę.
maciasw - Nie Sty 17, 2010 01:48
A ja się tak męczyłem żeby się dobrać do tych żarówek od góry.
Dzięki panowie/panie
sknerko - Nie Sty 17, 2010 12:11
Nie no a od czego jest instrukcja obsługi.
informatycy mawiaja RTFM myślę że nie muszę rozwijać tego skrótu
naps - Pon Sty 25, 2010 08:08 Temat postu: [R75] JAK WYMIENIEC ZAROWKE Z PRAWEJ STRONY. Mam wielki problem z wymiana zarowki po prawej stronie.
Otoz demontuje ten koniec zbironika plynu do spryskiwaczy ale nadal jest cholernie malo miejsca aby wlaozyc reke i dblokowac zarowke czy macie jakies sposoby jakies schematy postwpowania po prostu tragednia z ta wymiana jak lewej i prawej strony,
Aragorn - Pon Sty 25, 2010 08:15
ale tak dla pewności spytam to wymieniasz ją przez klapkę przeznaczoną do tego celu w nadkolu??? raczej nie powinno być problemów wymianiałem nawet w nocy na drodze i nie trzeba było nic demontować
dukat11 - Pon Sty 25, 2010 08:37
Z prawej strony jeśli potrzebujesz więcej miejsca to wyjmuje się jeszcze rurkę wlewy płynu do spryskiwacza.
naps - Pon Sty 25, 2010 08:45
Dzieki za pomoc o zadnej klapce nie wiedzialem. A rurke juz demontowalem i tak bylo malo miejsca
saute - Pon Sty 25, 2010 12:56
do wymiany żarówki właśnie jest ta klapka nadkolu
staf - Pon Sty 25, 2010 13:41
Dziś i mnie dopadła przepalona żarówka. Na skreconych kołach miałem mały problem (może dlatego że pierwszy raz to robiłem). Podniosłem go ciutke na lewarku i....wymieniłem bez problemu.
naps - Wto Sty 26, 2010 12:17
JA JUZ SOBIE PORADZILEM oczywiscie jak juz sie cieszylem ze wszystko idzie gladko to mocowanie zarowki wypadlo te druciki i to dobiero jest problem zeby je wlozyc czemu np nie sa mocowane na stale z jednej strony no coz juz ktos kiedys pisal ze trzeba miec duza cierpliwosc do roverkow
|
|