Zobacz temat - [R414] PROBLEM Z ODPALENIEM

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] PROBLEM Z ODPALENIEM

anem77 - Wto Kwi 07, 2009 13:22
Temat postu: [R414] PROBLEM Z ODPALENIEM
Witam wszystkich forumowiczow. Niedawno zakupilem sobie rovera 414si. Czasami mam problem z odpaleniem. Kiedy otwieram auto, przekrecem kluczyk na druga pozycje nie slysze takiego dziwieku (jakby cos sie nei otwieralo czy cos), wtedy zamykam auto na 20 minut do 1 dnia i znowu moge odpalic. Kiedys rozwalilo mi sie calkiwicie, czekalem tydzien i nie odpalil. BYlem u mechanika i wymienil mi komputer silnika, myslalem ze to pompa paliwowa, ale on twierdzil ze nie, ze to komputer i po wymianie bylo ok jeden miesiac. teraz znowu jest to samo. Dzis rano znowu nie uslyszalem tego dzwieku i nie moglem odpalic ale na "pych" sie udalo. nie chce mi sie ciagle pchac tego auta :D bylem dzis na diagnostyce, ale akurat odpalal jak marzenie. chyba bede zmuszony go sprzedac :( niedluge tym jechac do polski, wiem zze u nas cos z tym zrobie, ale tutaj w norwegii jest maskara.
sTERYD - Wto Kwi 07, 2009 19:46

jakiego dźwięku??
roverek przy otwieraniu nie powinien wydawać żadnego dźwięku :hm:

anem77 - Wto Kwi 07, 2009 21:25

tzn jak slysze ten dziwek jest wszytsko ok. jest taki dzwiek jak dasz kluczyk na pozycje nr 2, zaraz po odkluczeniu auta. przynajmniej ja mam.
AndrewS - Wto Kwi 07, 2009 22:44

anem77 napisał/a:
BYlem u mechanika i wymienil mi komputer silnika,

gratulacje, wiekszosc tylko potrafi zwalac wine na kompa

problem ciezki do zdiagnozowania bo wystepuje okresowo

ja jednak stawiam na pompe paliwa, ewentulanie czujnik polozenia walu korbowego

a wogole to trzeba sprawdzic jak nie odpala czy dostaje paliwo i czy jest iskra