|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] PROBLEM Z ODPALENIEM
anem77 - Wto Kwi 07, 2009 13:22 Temat postu: [R414] PROBLEM Z ODPALENIEM Witam wszystkich forumowiczow. Niedawno zakupilem sobie rovera 414si. Czasami mam problem z odpaleniem. Kiedy otwieram auto, przekrecem kluczyk na druga pozycje nie slysze takiego dziwieku (jakby cos sie nei otwieralo czy cos), wtedy zamykam auto na 20 minut do 1 dnia i znowu moge odpalic. Kiedys rozwalilo mi sie calkiwicie, czekalem tydzien i nie odpalil. BYlem u mechanika i wymienil mi komputer silnika, myslalem ze to pompa paliwowa, ale on twierdzil ze nie, ze to komputer i po wymianie bylo ok jeden miesiac. teraz znowu jest to samo. Dzis rano znowu nie uslyszalem tego dzwieku i nie moglem odpalic ale na "pych" sie udalo. nie chce mi sie ciagle pchac tego auta bylem dzis na diagnostyce, ale akurat odpalal jak marzenie. chyba bede zmuszony go sprzedac niedluge tym jechac do polski, wiem zze u nas cos z tym zrobie, ale tutaj w norwegii jest maskara.
sTERYD - Wto Kwi 07, 2009 19:46
jakiego dźwięku??
roverek przy otwieraniu nie powinien wydawać żadnego dźwięku
anem77 - Wto Kwi 07, 2009 21:25
tzn jak slysze ten dziwek jest wszytsko ok. jest taki dzwiek jak dasz kluczyk na pozycje nr 2, zaraz po odkluczeniu auta. przynajmniej ja mam.
AndrewS - Wto Kwi 07, 2009 22:44
anem77 napisał/a: | BYlem u mechanika i wymienil mi komputer silnika, |
gratulacje, wiekszosc tylko potrafi zwalac wine na kompa
problem ciezki do zdiagnozowania bo wystepuje okresowo
ja jednak stawiam na pompe paliwa, ewentulanie czujnik polozenia walu korbowego
a wogole to trzeba sprawdzic jak nie odpala czy dostaje paliwo i czy jest iskra
|
|