Zobacz temat - [R214i 1.4] Skąd może być ten wyciek?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i 1.4] Skąd może być ten wyciek?

Evil3k - Pią Kwi 10, 2009 17:49
Temat postu: [R214i 1.4] Skąd może być ten wyciek?
Witam serdecznie :-)

Może pomożecie mi zlokalizować skąd może być wyciek przedstawiony na zdjęciach, odkąd kupiłem samochód (2lata) tak jest, była wymieniana uszczelka spod pokrywy zaworów, ale nie pomogło nic, a nic.. Raz na dwa miesiące dolewam 1L oleju, może to być powodem tego wycieku, który widać na czarnej obudowie? Będę bardzo wdzieczny za pomoc, chcialbym w końcu ostatecznie pożegnać się z tym kłopotem :)

ash - Pią Kwi 10, 2009 17:56

Uszczelniacz walka rozrządu (simmering)
Evil3k - Pią Kwi 10, 2009 18:13

Czy jest możliwość wymiany we własnym zakresie, czy jest to bardziej skomplikowane i lepiej oddać autko do mechanika? Jaki simmering musiałbym ewentualnie kupić, bo z tego co widziałem na allegro są różne rodzaje..
szoso - Pią Kwi 10, 2009 18:20

Evil3k napisał/a:
Czy jest możliwość wymiany we własnym zakresie, czy jest to bardziej skomplikowane i lepiej oddać autko do mechanika? Jaki simmering musiałbym ewentualnie kupić, bo z tego co widziałem na allegro są różne rodzaje..

po pierwsze uszczelniacze kupujemy w sklepie a nie na allegro i wtedy kupisz dobry :wink:
jeśli masz narzędzia i pojęcie jak to zrobić to zrobisz
ja oddałem auto do mechanika bo nie miałem nawet czym zblokować rozrządu a i koło zębate jak jest mocno przykręcone to pójdzie tylko kluczem pneumatycznym tak jak u mnie było
trzeba również zwalić pasek rozrządu i jeśli go nie wymieniałeś to jest jedna robota i trzeba rozrząd zmienić na nowy