|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [25 1.4 103KM LPG R2000]
Jarkow - Pon Maj 04, 2009 11:25 Temat postu: [25 1.4 103KM LPG R2000] Witam
Mam pytanie w moim R25 kiedyś miałem problemy z temperaturą nawet poszła mi uszczelka pod głowicą, ale to była wina niedziałającego wentylatora klimy a potem uszkodzonego głównego wentylatora w konsekwencji tego pierwszego po usunięciu tych usterek problem przestał dręczyć R25.
Problem pojawia się tylko wtedy gdy jadę w trasę i kręcę autko powyżej 5000 Obr na niższym biegu np. jadąc pod górę autko idzie 140-150 a wskazówka tem. zaczyna się lekko podnosić tzn. od środka lekko w górę . Włączam wtedy ogrzewanie na Full i tem. stoi w miejscu po osiągnięciu szczytu i silniczek zaczyna pracować na niższych obrotach i wyższym biegu temperatura wraca do normy już bez ogrzewania.
Czy jest to normalne !!!!!!
sTERYD - Pon Maj 04, 2009 12:14
obejrzyj chłodnicę, czy nie jest pozapychana i czy nie ma połamanych "blaszek"
Jarkow - Pon Maj 04, 2009 12:24
Właśnie
Rozmawiałem kiedyś ze swoim mechanikiem i usłyszałem opowieść o Golfie IV, który grzał się tak jak mój R25 i wymiana chłodnicy załatwiła sprawę, a u mnie chłodniczka jest trochę sfatygowana a nawet trochę cieknie, bo widać na żeberkach lekkie białe wycieki a poza tym chłodnica przeżyła dwa zabrudzenia olejem, gdy poszła raz uszczelka pod głowicą a drugi raz poszedł olej pod pokrywa zaworów, gdy zamiast kleju był tam silikon. Co racja to racja trzeb kupić nówkę chłodniczkę i Ok..
sTERYD - Pon Maj 04, 2009 13:29
najwyraźniej po prostu jej wydajność już nie wystarcza
Jarkow - Pon Maj 04, 2009 13:38
A własnie przeszukiwałem net za chłodnicą i kupa są ale do autek bez klimki z z klimką brak może ktoś podeśle Linka z czyś takim ??
Adrian - Pon Maj 04, 2009 13:55
Coś słabo szukałes Zmierz dla pewności rozmiar radiatora u siebie
http://www.allegro.pl/ite...y_nowa_hit.html
Krzysi3k - Pon Maj 04, 2009 14:14
W iDT też wskazówka temperatury nie powinna przekraczać połowy? Bo u mnie po trochę dłuższej jeździe jest lekko ponad połowę.
NEOSSS - Wto Maj 05, 2009 09:16
Jarkow, Chlodnice bez klimy do wersji z klima tez zalozysz
|
|