|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25,1.4,2002] kontrolka SRS
milton - Nie Maj 10, 2009 19:38 Temat postu: [R25,1.4,2002] kontrolka SRS witam wszystkich ROVERkowiczow. Od jakiegos czasu swieci sie kontrolka SRS na desce w moim roverku,niestety nie mam rzadnej ksiazki wiec mam problem poniewaz niewiem co ona oznacza.?. Pzdr.
BoloSr - Nie Maj 10, 2009 19:38 Temat postu: Re: [R25,1.4,2002] kontrolka SRS
milton napisał/a: | witam wszystkich ROVERkowiczow. Od jakiegos czasu swieci sie kontrolka SRS na desce w moim roverku,niestety nie mam rzadnej ksiazki wiec mam problem poniewaz niewiem co ona oznacza.?. Pzdr. |
oznacza preblemy z poduszkami powietrznymi
milton - Nie Maj 10, 2009 19:41 Temat postu: oznacza preblemy z poduszkami powietrznymi ale czy to oznacza ze w razie stluczki nie wystrzela?
BoloSr - Nie Maj 10, 2009 19:42 Temat postu: Re: oznacza preblemy z poduszkami powietrznymi
milton napisał/a: | ale czy to oznacza ze w razie stluczki nie wystrzela? |
moze tak byc trza by podlaczyc pod kompa i to sprawdzic o co biega
a an poczatek proponuje posprawdzac kostki przy poduchach moze ktoras jest luzna
szoso - Nie Maj 10, 2009 19:43 Temat postu: Re: oznacza preblemy z poduszkami powietrznymi
milton napisał/a: | ale czy to oznacza ze w razie stluczki nie wystrzela? |
niestety nie wystrzelą
do sprawdzenia kostki pod siedzeniami bądź taśma w kierownicy do wymiany
ale zacznij od sprawdzenia tych kostek
milton - Nie Maj 10, 2009 19:45 Temat postu: moze tak byc trza by podlaczyc pod kompa i to sprawdzic o co ok.jeszcze tylko opisze ze kontrolka zapala sie i gasnie a po chwili znow sie swieci.nigdy tak sie nie zdazalo.
szoso - Nie Maj 10, 2009 19:48 Temat postu: Re: moze tak byc trza by podlaczyc pod kompa i to sprawdzic
milton napisał/a: | ok.jeszcze tylko opisze ze kontrolka zapala sie i gasnie a po chwili znow sie swieci.nigdy tak sie nie zdazalo. |
napisałem już wyżej żebyś sprawdził te kostki pod siedzeniami bo właśnie one lubią powodować zapalanie się lampki
magneto - Nie Maj 10, 2009 19:48
zrób jak napisali koledzy. mam ten sam problem.wystarczy poruszać kostkami pod siedzeniami i powinna zgasnąć.
milton - Nie Maj 10, 2009 19:50
OK jutro sprawdze.Dzieki panowie.!
martinezz - Sro Maj 13, 2009 12:00
Czy diagnoza komputerem T4 pokaze konkretnie co jest nie tak w tym ukladzie?
U mnie tez zaczela sie zapalac kontrolka. Ruszanie kostkami pod siedzeniami raz pomaga (gora na 1-2 dni) a raz nie (kontrolka sie pali)...
kepor - Sro Maj 13, 2009 16:18
ja również ma ten sam problem tyle, że u mnie stało się to po wymianie kolumny kierowniczej i tak sobie świeci SRS aż do teraz, jak zapale auto to gaśnie na ok 0,5sek po tym znowu się zapala. Jeżeli chodzi o tą taśmę to jeżeli jej nie potargam, przerwę, przetnę itp. to może dawać w d w jakiś inny sposób? Czy np. komp mógł złapać błąd po tym jak odpiąłem z aku masę?
|
|