|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problem ze sprzęgłem pomocy
gofer83 - Wto Maj 26, 2009 20:07 Temat postu: [R620] Problem ze sprzęgłem pomocy witam mam taki problem do dziś sprzęgło chodziło idealnie a przy dzisiejszym upale coś mu odwaliło i pedał jest sztywny troszkę ciężej się go wciska i strasznie odbija nogę tak jak by ktoś jakąś mocniejszą sprężynę gdzieś wcisną próbowałem go odpowietrzyć ale to nic nie dało możne to wina starego płynu czy to możliwe ze przy tym upale coś mu sfiksowało a jak odpowietrzałem wysprzeglik to leciał taki brudny płyn a u góry w zbiorniku jest czysty z góry dzięki za pomoc
DANTE79R - Wto Maj 26, 2009 20:21
Wylej stary olej ze skrzyni i daj nowy... a jak co to nowe sprzęgło kompletne kosztuje około 650zł
filo - Wto Maj 26, 2009 20:30
DANTE79R napisał/a: | Wylej stary olej ze skrzyni i daj nowy... a jak co to nowe sprzęgło kompletne kosztuje około 650zł |
Ale co ma olej ze skrzyni wspólnego z olejem do sprzęgła hydraulicznego?
gofer83 napisał/a: | leciał taki brudny płyn a u góry w zbiorniku jest czysty |
Bo tam płyn raczej nie krąży cały czas i syf odkłada się w najniższym punkcie według praw fizyki.Ale mogę się mylić bo z fizyki miałem tylko 3.
A co do problemu w temacie to może pompka sprzęgła kończy swój żywot...
DANTE79R - Wto Maj 26, 2009 20:44
Chodziło mi o to że czasem ktoś myśli, że sprzęgło nawala a przyczyna tkwi w starym oleju skrzyni.... Wymienić nie zaszkodzi a kto wie jaki będzie efekt
gofer83 - Sro Maj 27, 2009 08:06
co chodzi o sprzęgło to było wymieniane ok przy 160 tys a mam 170 tys sprzęgło łożysko docisku nie mogłem dostać i wsadziłem stary bo był bardzo dobrym stanie a to wszystko przez mechanika wymieniłem prawie całe sprzęgło a okazało się ze trza było tylko odpowietrzyć bo mi obroty szły do góry a auto nie jechało ale przynajmniej mam nowe i tyle także raczej sprzęgło powiano być gitara chyba ze docisk ale coś mi się nie zdaje
|
|