|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 iTD] Wyciek oleju
Steff - Sob Maj 30, 2009 16:01 Temat postu: [R25 iTD] Wyciek oleju Wczoraj swierdziłem wyciek oleju centralnie pod silnikiem. Zajrzałem pod spód i widać zaolejony przewód olejowy tuż koło miski olejowej. Pytanie co może być przyczyną i jak ją usunąć. Czy to może być jakaś uszczelka przy łączeniu tego przewodu z silnikiem czy sam przewód? Zaczynam się obawiać co to jest, bo jak przewód olejowy strzeli to ...
DANTE79R - Sob Maj 30, 2009 22:05
Jak przewód olejowy strzeli to go wymienisz. Zobacz czy na łączeniu puszcza a jeśli tak to wymień opaskę.
Brt - Sob Maj 30, 2009 22:09
Pewnie chodzi o przewody ciśnieniowe do chłodnicy oleju. Przecieki tych węzy ciśnieniowych są nagminne. Można spróbować je dokręcić, lub jeśli puszczają na łączeniu części metalowej z gumowa, to może da się je zakuć na nowo ... musiałbyś zapytać w jakims zakładzie hydrauliki siłowej
wacek - Nie Maj 31, 2009 00:12 Temat postu: Re: [R25 iTD] Wyciek oleju Stefan wiedziaółem, ze jak usterka w r 25 to Twoja albo moja , bo tylko my mamy takie pechowe rowerki
Steff - Nie Maj 31, 2009 17:36
Brt napisał/a: | jeśli puszczają na łączeniu części metalowej z gumowa, to może da się je zakuć na nowo |
A czy zakucie coś da Bo może się okazać, że guma straciła swoje właściwości i wtedy chyba trzeba wymienić przewód na nowy
[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 18:37 ]
wacek napisał/a: | bo tylko my mamy takie pechowe rowerki |
Wacku, czy takie pechowe Nic nie jest wieczne ale fakt, że przez 2 miesiące użytkowania troche problemów wyskoczyło
lineumaciel - Pią Cze 12, 2009 08:40 Temat postu: Re: [R25 iTD] Wyciek oleju
Steff napisał/a: | Wczoraj swierdziłem wyciek oleju centralnie pod silnikiem. Zajrzałem pod spód i widać zaolejony przewód olejowy tuż koło miski olejowej. Pytanie co może być przyczyną i jak ją usunąć. Czy to może być jakaś uszczelka przy łączeniu tego przewodu z silnikiem czy sam przewód? Zaczynam się obawiać co to jest, bo jak przewód olejowy strzeli to ... |
Jeśli mówisz o tym co wchodzi z przodu miski, to proponuje oddać go do zakucia u mnei pomogło.
|
|