|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R216] Akumulator a alarm i immo
Vesper416 - Czw Lip 02, 2009 18:36 Temat postu: [R216] Akumulator a alarm i immo Witam
Mam małą zagryche. Otóż mo TomCat ma jeszcze oryginalny akumulator (11 letni)
Akumulator juz nie ładuje sie wcale i ledwo odpala samochod wiec najwyzsza pora na wymiane i tu pojawia sie problem
Czy jesli odlacze stary akumulator to czy alarm i immo nie rozstroją się czy nie bedzie problemu z pilotem po odłączeniu zasilania w samochodzie????
Oczywiscie po podłączeniu nowego akumulatora
staf - Czw Lip 02, 2009 18:46
Poczytaj to ...Moze coś cię zainteresuje, pomoże.
http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#356550
kasjopea - Czw Lip 02, 2009 18:49
Będziesz pewnie musiał tylko ponownie zsynchronizować pilota
Vesper416 - Czw Lip 02, 2009 20:04
staf,
Jak mam być szczery to nie ma w tamtym wątku ani słowa na temat immo
natomiast czytając inne tematy dość czesto rzuca sie w oczy ze po odłączeniu akumulatora immobilizer nie współpracuje z pilotem i nie raz nie pomaga synchronizacja... ja sie nie znam na tym wiem tyle co czytam na forum
albo moze lepiej podlaczyc klemy pod prostownik i wtedy wypiąć stary aku i podpiac nowy wtedy nie spadnie napiecie w ukladach ??
szoso - Czw Lip 02, 2009 20:11
Vesper416 napisał/a: | albo moze lepiej podlaczyc klemy pod prostownik i wtedy wypiąć stary aku i podpiac nowy wtedy nie spadnie napiecie w ukladach |
synchronizacja jest taka prosta że nie opłaca się robić szopek z prostownikami
synchronizacja pomaga tylko trzeba ją dobrze zrobić i tyle
kasjopea - Czw Lip 02, 2009 20:16
Vesper416, szopki mieli ludzie, którzy robili dziwaczne kombinacje z wyjmowaniem akumulatora po uprzednim zamknięciu drzwi z pilota.
Wyjmujesz akumulator i normalnie zamykasz drzwi kluczykiem.
Nie powinno być problemów.
sTERYD - Pią Lip 03, 2009 00:03
nawet jak wyjmiesz akumulator po zamknięciu drzwi pilotem szopek nie będzie, tylko przy montowaniu akumulatora dostaniesz lekkiego zawału jak Ci klaksony zaczną ryczeć
otwarcie drzwi kierowcy kluczykiem powinno uciszyć alarm, chyba, że masz coś kombinowane/popsute
kasjopea - Pią Lip 03, 2009 08:55
sTERYD napisał/a: | tylko przy montowaniu akumulatora dostaniesz lekkiego zawału jak Ci klaksony zaczną ryczeć | o to to to
|
|