|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Klimatyzacja przestała działać :(
seyfer - Sob Sie 08, 2009 17:49 Temat postu: [R620] Klimatyzacja przestała działać :( Witam, jakiś miesiąc temu dobijałem klime u znajomego "chłodnika" Z tego co mówił jest teraz blisko 800g czynnika i różnica jest znaczna, klima od razu dzialala i ładnie chłodziła autko- przed dobiciem było jakieś 350g. Do dzisiaj wszytko było cudnie. Po umyciu i wywoskowaniu autka była jazda próbną i jakie to moje zdziwienie jak włączyłem klimę a tu nic. Wprawdzaie kontrolka sie pali ale niw słychać jak sie załącza sprężarka mam nadzieje ze to nie wina sprzegiełka bo kiedyś mnie mechanik tym straszył Macie moze jakies propozycje co mogę samemu sprawdzić
[ Dodano: Sob Sie 08, 2009 19:25 ]
dodam jeszcze, że klimatyzacja jest dokładana marki Diavia
Pino - Sob Sie 08, 2009 23:02
na pewno masz nieszczelność układu, skoro było tak mało czynnika przed nabiciem, może już Ci uciekło, bez czynnika sprężarka się nie załączy, pojedź do tego magika i niech Ci sprawdzi czy jest czynnik i ew poszuka nieszczelności.
seyfer - Sob Sie 08, 2009 23:40
ja odkad kupiłem to nie dobijałem klimy a to jakies 3 lata. Ktoś pisał ze nawet przy szczelnym układzie 10% czynnika moze ubyć .... O dziwo powiem wiecej. Jechałem trase ok 10km- cały czas z "włączoną" klimą i o dziwo pod koniec trasy zaczeło leciec zimne powietrze
RoBBoD - Nie Sie 09, 2009 08:30
Ja mam autko od niecałego roku. W kraju było 1,5 roku. Jedyne co to ja ja odgrzybiłem. Powoli zastanawiam się co by ją napełnić ale chłodzi
Seyfer - masz climatronica RESPECT
seyfer - Nie Sie 09, 2009 09:11
taki CLIMATRONIC ze nie wiesz kiedy zacznie chłodzić Moja przedtem też chłodziła ale stosunkowo słabo. Zimne powietrze leciało po 5 min ale było słychać jak się włącza. Teraz tego nie ma
RoBBoD - Nie Sie 09, 2009 09:17
seyfer, To taki z bajerką
Kurde musimy sie na spocie kiedyś spotkać ale ciągły brak czasu
seyfer - Nie Sie 09, 2009 09:24
co ja byłem 2 razy to Ciebie nie było a obiecywałes ze bedziesz
[ Dodano: Nie Sie 09, 2009 10:25 ]
Mam nadzieje ze nie mam przypadkiem sprężarki do wymiany bo sie załamie
RoBBoD - Nie Sie 09, 2009 10:42
seyfer, Bądź cierpliwy a zostanie ci wynagrodzone Może do trzech razy sztuka...
seyfer - Nie Sie 09, 2009 22:46
Dzisiaj trasa powrotna i to samo ... trasa 60 km- 15km przed końcem załączyła się klima i póki co chodzi. Specjalnie wyłączyłem i włączyłem żeby usłyszeć charakterystyczny "pyk" ze sprzęgiełka ale nie słyszałem a kli,ma się włączyła... jest tam jakis czujnik, który to załancza, bo nie wiem już gdzie szukać przyczyny
Pino - Pon Sie 10, 2009 07:12
u mojego kolegi było tak, że klima włączała się dopiero po nagrzaniu silnika ale w twoim przypadku po tylu km to się dawno silnik zagrzał, ale może jakiś czujnik temp. jest padnięty. Taka mała ciekawostka
seyfer - Pon Sie 10, 2009 08:05
niestety jeszcze trzeba wiedzieć co i gdzie szukać
|
|