|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 2.0 IDT] Przeróbka zamka z anglika na europejska
CrazyFish - Pon Sie 31, 2009 12:01 Temat postu: [R25 2.0 IDT] Przeróbka zamka z anglika na europejska Witam
Mam pytanie zepsuł mi się zamek od strony kierowcy nigdzie nie znalazłem z wersji europejskiej więc zakupiłem z anglika tylko żeby działał trzeba w wiązce do zamka kabelki inaczej połączyć wie ktoś może jak ? Proszę o pomoc ?
R-200 - Pon Sie 31, 2009 18:21
On nie ma wszystkich styków, musisz mieć europejską wersję, chyba że nie masz kłopotu z pilotami.
CrazyFish - Pią Wrz 04, 2009 23:34
Witam
Kłopotu z pilotami nie mam. Teraz mam taki problem podpinam zamek kostką - i klikam na pilocie zamknij i wszystko ładnie się zamyka łącznie z zamkiem z anglika rygiel idzie w dół i wszystko ok, ale gdy chce otworzyć klikam na pilocie otwórz i w tym momencie pali bezpiecznik od centralki co mam zrobić ?
R-200 - Sob Wrz 05, 2009 16:22
Masz zwarcie na jednym przewodzie do masy. Możliwe przy przeróbce. Najprościej sprawdzić na którym i po kabelku poszukać. Możliwa też usterka w słynnym przepuście klapy.
CrazyFish - Nie Wrz 13, 2009 21:42
Ok sprawdziłem i okazało się żę kilka kabelków już ledwo się trzyma a jeden zerwany połączyłem i podpinam zamek zamykam auto i jest ok ale dalej jak klikam otwórz to pali bezpiecznik jeśli odepnę zamek i klikam pilotem zamknij otwórz to normalnie zamyka i otwiera i nie pali bezpiecznika.
|
|