|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - żaden test, co sądzice o jagurze xj6, xj 40 z lat 87-95 :)
Modzelak - Sro Wrz 16, 2009 23:45 Temat postu: żaden test, co sądzice o jagurze xj6, xj 40 z lat 87-95 :) jak w temacie, zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego klasyka
kasjopea - Czw Wrz 17, 2009 13:57
Kupić
sarkunx - Czw Wrz 17, 2009 16:21
ja myślę że moje następne auto to będzie jakiś jag, ale chyba jednak trochę młodszy niż starszy - nie chciałbym się pzresiadaćz auta starego na jeszcze starsze.
Pływak - Czw Wrz 17, 2009 19:19
Jeśli Cię stać zarówno na zakup jak i na utrzymanie to śmiało bierz ale jeśli myślisz, ze kupisz tanio i będziesz śmigał Jaguarem to sobie odpuść bo się może okazać, ze przy awarii auto będzie stało w garażu bo nie bedzie kasy na naprawę. Zresztą co ja Ci będę pisał najlepiej jak popytasz na odpowiednim forum o koszty utrzymania takiego klasyka
Modzelak - Czw Wrz 17, 2009 19:55
wiec kupie chyba raczej motocykl, mimo ze koniec sezonu to odrobinke jeszcze posmigam, a potem dalej bede sobie jezdzil swoim roverkiem....a za jakis czas zastanowie sie nad nowszym jaguarem
Thrillco - Pią Wrz 18, 2009 05:29
Utrzymanie nawet takiego ...powiedzmy równolatak z 2001r. typu X-Type czy S-Type to już jest pewien wyczyn...szczególnie jesli nie jest w wersji dla ubogich) bo np. za oponki...moze wyjśc rachunek po 700zł/szt. Niektóre częsci sa tak osiągalne, że nawet jak stanie w servisie to trochę mchem porośnie zanim sprowadzą. oczywiście sa alternatywne źródła napływu częsci ale wtedy wcale ine sa tańsze....i nie zawsze mają gwarancje. A nie wyobrażam sobie już zupełnie utrzymywanie takiego auta przy pomocy zakupów na szrocie
PTE - Pią Wrz 18, 2009 07:14
Tutaj można sprawdzić ceny częśći zamiennych
Modzelak - Pią Wrz 18, 2009 08:53
Ceny części zamiennych praktycznie w normie moze z wyjatkiem paru rzeczy, ale ogolnie nie jest źle
PTE - Pią Wrz 18, 2009 12:15
Ja bym sobie sprawił takie auto jako podstawowe, może trochę nowsze, nawet LPG bym nie wstawiał - mało jeżdżę. Przeszkodą jest... za krótki i za stromy garaż
Krus90 - Sob Cze 12, 2010 21:47
Jaguar XJ 40 Piękne auto Gdybym nie był zakochany w moim Roverku to sam z chęcią bym kupił ale nie mogę zrobić tego mojej "laluni"
Speedup - Sob Cze 19, 2010 09:19
Te samochody miały jedną podstawową wadę - skrzynię biegów. Była tak kiepska, ze odbierała połowe mocy jaką posiadał silnik. Do tego łatwo się rozsypywała. ogólnie te roczniki mają opinię jaguarów o dość kiepskiej jakości podzespołów, montazu i wysokiej awaryjności, więc wspomniane wczesniej koszty częsci i utrzymania wcale nie beda takie "w normie"..chyba ze przyjąc za normę własnie te Jaguary.
Gonia - Nie Cze 20, 2010 17:18 Temat postu: Re: żaden test, co sądzice o jagurze xj6, xj 40 z lat 87-95
Modzelak napisał/a: | jak w temacie, zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego klasyka |
Tomi kiedyś chodził za takim (XJ40) i z tego co pamiętam, to chyba modele z najgorszego okresu Jaguara. Dość duża awaryjność w połączeniu z dużą elektronizacją auta wróży jedynie problemy... szczeólnie w aucie tyloletnim. Bez wyspecjalizowanego warsztatu (oczywiście poza siecią ASO) jego utrzymanie może być druzgocące dla portfela... pomimo, że takiego Jaga można kupić już pewnie za 5k PLN.
|
|